MENIU

Soluţia pentru decongestionarea traficului. Apelul unui edil din România către directorii şcolilor

<p>Trafic intens pe Valea Prahovei</p>

Primarul Emil Boc a făcut, marţi, un apel la directorii şcolilor din centrul municipiului Cluj-Napoca să modifice programul de începere a cursurilor, astfel încât elevii să vină la ore diferite la şcoală. Măsura ar avea rolul de a decongestiona traficul rutier.

Emil Boc a declarat, marţi, în şedinţa Consiliului Local, că reticenţa cea mai mare în implementarea unei astfel de măsuri vine de la părinţi, care trebuie să fie convinşi că este în beneficiul tuturor o circulaţie suportabilă, dimineaţa, în centrul municipiului Cluj-Napoca, notează Mediafax.

"Solicit sprijinul ISJ pentru a determina conducerile şcolilor şi liceelor din centrul Clujului să îşi modifice orele de începere a cursurilor în manieră gradată - 7,30, 8, 8,30, 9,00. Doar în această modalitate vom reuşi să degrevăm, atât cât este posibil, din aglomeraţia existentă la începutul anului şcolar din centrul Clujului, şi am îmbunătăţi traficul rutier dimineaţa când toată lumea vine pe ora 8 la şcoală. Reticenţa cea mai mare vine de la părinţi şi trebuie să îi convingem că este în beneficiul tuturor că putem circula suportabil, dimineaţa, în centrul oraşului. Cred că stă la îndemâna noastră impunerea acestei politici educaţionale şi public. Nu mă refer la şcolile şi liceele din cartiere, ci la cele din centrul oraşului”, a spus Boc.

Potrivit acestuia, Primăria Cluj-Napoca a luat măsuri pentru decongestionarea traficului rutier, înfiinţând liniile dedicate pentru a încuraja transportul în comun, care au fost date în funcţiune cu mult înainte de începerea şcolii.