MENIU

Sinucidere la orfelinat. Motivul incredibil pentru care şi-a luat viaţa, la 14 ani

Un baiat de doar 14 ani a fost gasit spanzurat intr-un centru de plasament din Prilipet, Caras-Severin.

Baiatul a fost descoperit fara viata intr-o anexa a centrului unde si-a pus capat zilelor cu ajutorul unui cearceaf.

Politistii sustin ca tanarul a recurs la acest gest dupa ce iubita lui, din localitatea Bozovici, nu ar mai fi vrut sa discute cu el. Cu cateva minute inainte sa fie descoperit, baiatul i-a trimis fetei mai multe mesaje prin care i-a spus ca va urma sa recurga la un gest necugetat. Fata insa nu l-a crezut si baiatul s-a spanzurat.

Povestea acestuia este una trista. Tanarul provenea din Bocsa si a ajuns in grija Asociatiei Baptiste Caritabile ”Casa Dorca” in anul 2012. In acelasi an, copilul, impreuna cu inca doi frati, au fost descoperiti abandonati intr-un apartament din Bocsa si preluati in regim de urgenta de catre asistentii sociali. Dupa cateva zile, reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului Caras-Severin au aflat ca atat tatal, cat si mama copiilor au plecat in strainatate, la munca. Toti cei trei frati au fost trimisi la Prilipet. Dintre toti copiii, cel care s-a sinucis a trecut cel mai greu peste despartirea de parinti, in conditiile in care era foarte atasat de mama. Baiatul a tinut legatura cu tatal sau permanent, sperand ca intr-o buna zi acesta se va intoarce in tara si ii va lua pe toti fratii in strainatate.

In luna aprilie, parintele si-a vizitat copiii, insa a ales sa ii lase in continuare in grija ONG-ului de la Prilipet.

Psihologii sustin ca cel mai probabil faptul ca tatal nu i-a luat din orfelinat, si despartirea de prietena, i-a cauzat baiatului o cadere psihica din care nu a mai putut fi scos si astfel si-a pus capat zilelor, scrie resita.ro.

Adolescentul ar fi urmat sa implineasca 15 ani in luna septembrie.