MENIU

România, pe locul 2 în Europa la consumul de antibiotice. "Se recomandă antibiotice inutile"

Romania se află pe locul 2 în Europa la consumul de antibiotice, după Grecia, iar autoritățile spun că cele mai multe medicamente sunt luate în afara spitalelor.

Corupţia generează rezistenţa la antibiotice, iar românii sunt pe locul doi în Europa când vine vorba despre consum. O spune chiar ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, care a demarat o campanie de informare.

Mulţi români iau pastile fără recomandare şi fără să aibă nevoie, iar asta întăreşte rezistenţa unor bacterii. Aşa se face că infecţiile din spitale devin foarte greu de învins şi sunt de multe ori mortale.

Medicii recomandă de multe ori antibiotice inutile, atrage atenţia ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu. "Prescriptorii recomandă antibiotice inutile din mai multe motive: fie din lipsa informațiilor medicale neactualizate, fie la presiunea pacientului sau a familiei, fie datorită persuasiunii companiilor farma", a spus ministrul.

În spitalele din România situaţia e mult mai gravă. Chiar autorităţile, după tragedia din Colectiv, au recunoscut că unii răniţi au murit nu de la arsuri, ci din cauza infecţiilor cu germeni rezistenţi la antibiotice luaţi din spitale.

Mai multe articole despre:
Ministrul Sanatatii Antibiotice