MENIU

Reacţia medicului acuzat că ar fi operat un deget greşit. Spitalul a demarat o anchetă

Reprezentanţii Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca au demarat o anchetă după ce un tânăr de 28 de ani, din Cluj, susţine că un medic i-a tăiat în mod greşit un deget sănătos. Medicul acuzat nu a vrut să facă nicio declaraţie pentru moment. "O să am ceva de spus, dar nu cred că este momentul oportun", a declarat Alexandru Georgescu.

Un clujean îl acuză pe medicul Alexandru Georgescu, supranumit "chirurgul cu mâini de aur", că i-a operat degetul greșit, cu toate că a intrat în sala de operație cu radiografia și toate analizele făcute. Acesta a declarat la REALITATEA TV că în primă instanţă medicul l-a certat reproşându-i că nu şi-a ţinut mâna bine.

Reprezentanţii spitalului au declarat, joi, că au început o anchetă, în urma acuzaţiilor tânărului.

„Este o anchetă în derulare, vizând acest caz medical. A fost pacientul nostru. A fost o intervenţie a domnului profesor Georgescu. Mai departe, legat de concluziile anchetei, când se va finaliza, vă voi pune la dispoziţie toate informaţii. Ancheta internă este în derulare. Pe parcursul evaluării noastre interne nu pot da informaţii, doar la finalul anchetei”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Sanda Patrichi, managerul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca.

Contactat, medicul Alexandru Georgescu nu a dorit să comenteze acuzaţiile aduse de pacient.

„La ora actuală se discută la nivel de spital. Eu nu pot să fac nicio declaraţie acum. Nu sunt abilitat să facă asta. O să am ceva de spus, dar nu cred că este momentul oportun. Este ceva bazat pe o chestie care a apărut pe reţeaua de socializare, de acolo a fost preluată de presă şi transformată într-un mod total aiurea, chiar nu pot să dau niciun fel de declaraţie”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Alexandru Georgescu, şeful Secţiei Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, din cadrul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca.

Caz halucinant în România. Operat la degetul greşit şi mustrat că nu şi-a ţinut mâna bine

Vlad Manases a povestit la REALITATEA TV cum şi-a rupt degetul mic şi cum a trecut printr-o operaţie pe care nu trebuia să o facă. Acesta a spus că asistenţii care l-au pregătit ştiau despre ce e vorba, dar cu toate acestea medicul nu a fost înştiinţat.

„Domnul doctor a început să taie la degetul mijlociu, s-a început operaţia greşită. După 20 de minute mi-am dat seama că ceva nu este bine şi i-am spus: Domnule doctor nu simt că lucraţi la degetul mic”, a povestit Vlad Manases la REALITATEA TV.

Tânărul mai spune că medicul a fost surprins când a aflat că nu trebuia să opereze degetul mijlociu, dar i-a reproşat faptul că nu şi-a ţinut mâna bine.

„A dat vina pe mine că mi-am ţinut mâna într-un mod nefiresc, a spus că el tocmai mi-a facut un bine spunându–mi că şi tendonul de la degetul mijlociu avea ceva”, a declarat Vlad Manases la REALITATEA TV.

Tânărul a spus la REALITATEA TV că va face o plângere la Colegiul Medicilor dar îl va acţiona şi în instanţă pe medicul chirurg Alexandru Georgescu.