MENIU

Raport îngrijorător la Metrorex. Ziua și defecțiunea

Ziua și defecțiunea la metroul bucureștean. Este concluzia unui raport intern al Metrorex. În primele patru luni ale acestui an, s-au înregistrat 174 de defecțiuni. Cele mai multe la trenurile vechi, de pe Magistrala 4, Gara de Nord - Străulești. Tot de azi, în fruntea regiei revine un director care a fost demis tocmai din cauza unui incident petrecut în subteran în 2017. 

Trenul din imagini circulă pe Magistrala 4 și este vechi de 40 de ani. Când ajungea în stație, câteva uși nici măcar nu se deschideau, iar o persoană putea fi lovită în orice moment.

Defecțiunea a fost reparată, dar este o picătură într-un ocean. Mai exact, doar una dintre cele 1.500 înregistrate în ultimii patru ani, după cum arată un raport intern. 

Flota Metrorex are azi 82 de trenuri, iar oamenii au încredere în acest mijloc de transport. 

Compania susține că niciun incident n-a pus niciodată în pericol siguranța celor 700 de mii de oameni transportați zilnic pe sub pământ. De azi, Metrorex are și un director nou: Marin Aldea. Lucrează de 28 de ani în companie, dintre care doi i-a petrecut la cârma acesteia. În 2017, a fost demis de ministrul transporturilor de la acea vreme, Felix Stroe, după ce un jgheab s-a prăbușit peste o garnitură plină cu oameni. 

Vezi detaliile în VIDEO!

Mai multe articole despre:
null