MENIU

Sume halucinante cheltuite de Adriean Videanu pe bijuteriile de lux. Vameșii i-au confiscat un colier din aur alb, cu 614 diamante, 11 onixuri și 14 smaralde, în valoare de 488.000 de euro

Sume halucinante cheltuite de Adriean Videanu pe bijuterii de lux

Vameșii germani au confiscat un ceas și un colier în valoare de nu mai puțin de 650.000 de euro de la fostul vicepremier Adriean Videanu și soția sa. După ce au văzut ceasul de lux la mâna fostului politician, polițiștii de frontieră au decis să îl oprească pentru control, sub suspiciunea că Videanu voia să se sustragă obligației de a plăti taxe pentru bijuteriile sale. De-a lungul timpului, Adriean Videanu a fost implicat în mai multe scandaluri și a fost citat în diferite dosare cu acuzații dintre cele mai grave. 

Adrian Videanu a fost oprit pe aeroportul din Munchen fiindcă bijuteriile pe care le căra împreună cu soția sa depășeau reglementările vamale. Contactat de presă, fostul politician spune că ar fi fost vorba de o neînțelegere și a invocat faptul că nu cunoștea legislația din Germania. Importul de suveniruri fără taxe este permis pentru valori nu mai mari de 430 de euro.

Adrian Videanu a declarat că a cumpărat ceasul în valoare de 150.000 de euro și colierul din Elveția. Sursele spun că este vorba despre un colier din aur alb, cu 614 diamante, 11 onixuri și 14 smaralde, în valoare de 488.000 de euro. Bijuteriile au fost confiscate și urmează să le fie înapoiate lui Videanu și soției sale abia după ce vor plăti toate taxele.

Recent, Adriean Videanu a fost surprins la un restaurant de lux din Istanbul în timp ce se întâlnea cu mai mulți afaceriști despre care sursele Realitatea PLUS spun că au legături cu statul paralel. Contactat pentru un punct de vedere, Videanu a transmis că a fost la o aniversare alături de niște prieteni mai vechi și că, citez, nu cunoaște ca cineva dintre cei prezenți să facă parte din statul paralel.

Anul acesta, Adriean Videanu a fost achitat definitiv în dosarul ROMGAZ, în care era acuzat de delapidare de fonduri europene. În trecut, pe vremea în care era implicat în viața politică, bărbatul a fost mâna dreaptă a lui Traian Băsescu. Într-o conversație telefonică, spunea că a făcut avere pentru că a avut o viață „cumpătată”.

„Partidul mi-a dat casă, masă, ce mai, a fost afacerea mea în ultimii 20 de ani. [...] Nu-i vorba de bani, că slavă Domnului, n-am fumat, n-am băut, am pus la teșcherea” spunea Adriean Videanu în 2012.

Astăzi, Adriean Videanu spune că nu mai este interesat de politică. În schimb, s-a implicat în afaceri și conduce un grup de firme care desfășoară activități în domeniul materialelor de construcții și energiei. 

Colierul cumpărat de Adriean Videanu pentru soție reprezintă un cap de panteră și are sute de diamante. Prețioasa bijuterie poate fi achizitionata doar de la o firma de lux, se face pe comanda si costa aproape jumatate de milion de euro. Are 614 diamante iar ochii animalului sunt din smaralde, conform site-ului companiei producătoare de bijuterii de lux.

Alte materiale prețioase au fost folosite la fabricarea colierului, pentru care Adriean Videanu trebuie sa plateasca taxe de 130.000 de euro catre autoritatile vamale din Germania pentru a îl putea recupera, împreună cu ceasul sau de lux.

Victorie pentru România după eforturile guvernării liberale: CJUE dă dreptate și suspendă obligația șoferilor de TIRuri să întoarcă vehiculul în țara de origine

 

Mai multe articole despre:
adriean videanu bijuterii romgaz diamante smaralde