MENIU

Primul miting din 2014 împotriva mineritului cu cianuri: "Nu-mi pot imagina Ardealul fără Apuseni"

Un miting împotriva mineritului cu cianuri şi a fracturării hidraulice a avut loc în Oradea
<p>BIHORENII, DIN NOU &Icirc;N STRADĂ</p>

Primul miting din acest an împotriva mineritului cu cianuri, dar şi împotriva fracturării hidraulice, a avut loc la Oradea. Un grup de moţi din judeţul Alba a venit să-şi exprime solidaritatea faţă de ţăranii din Bihor care ar urma să fie afectaţi de extragerea gazelor de şist.

300 de oameni au protestat în centrul oraşului Oradea, nemulţumiţi de proiectul minier de la Roşia Montană, dar şi de exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică. Printre aceştia s-a aflat şi un grup de moţi din judeţul Alba. "Toţi politicienii sunt cumpăraţi, să ştiţi. Ruşine, ruşine, ruşine să le fie".

"Oare ce ţară suntem? Nu suntem o ţară care vrea să fie exterminată? Pentru ce aceşti politicieni vor să ne omoare? Vor să dispărem ca naţie? Oare ei sunt români sau nu sunt români?", au spus protestatarii.

"Nu-mi pot imagina Ardealul fără Munţii Apuseni. Şi pentru că am fost alături de neamul meu la veselie, la nunţi la petreceri. Sunt şi atunci alături de neamul meu, când e nevoie", a mai spus unul dintre protestatari.