MENIU

Pastila pentru suflet - 28 iulie - Pilda zilei: Adevărata comoară

Pastila pentru suflet

Rugăciunea zileiRugăciune de ajutor și sănătate către Sfântul Pantelimon„O slujitorul lui Hristos şi doctor milostiv, multpătimitorule Pantelimoane, Ai milă de mine, păcătosul robul tău, auzi suspinul şi plânsul meu, cere pentru noi mare şi multă milă de la Doctorul ceresc al trupurilor şi sufletelor, Hristos şi Dumnezeul nostru, că se ne vindece neputinţele şi bolile care ne chinuie. Primeşte rugăciunea mea, a celui mai nevrednic dintre toţi oamenii. Cercetează-mă cu harul tău. Nu te scârbi de rănile păcatelor mele, unge-le cu untdelemnul milostivirii tale şi mă tămăduieşte pe mine, ca dobândind sănătatea sufletului şi trupului să petrec cu harul lui Dumnezeu restul vieţii mele în pocăinţă şi slujire lui Dumnezeu şi să mă învrednicesc de sfârşit creştinesc. O, slujitor al Domnului! Mijloceşte pentru mine înaintea lui Hristos ca să dăruiască sănătate trupului şi mântuire sufletului meu. Amin!”

PILDA ZILEI 
Adevărata comoară

Un tânăr era foarte supărat că nu are mai mulți bani și se plimba trist pe stradă, neștiind cum să iasă din această situație. Dar, cum mergea el așa, s-a lovit deodată de cineva. Mare i-a fost mirarea să vadă că, din neatenție, a dat peste un om sărman, fără vedere. Încerca bietul om să se ajute cu un baston și să găsească drumul spre casă. Tânărul nostru l-a ajutat, conducându-l de braț.

Văzând cât sunt alții de necăjiți, tânărul nu s-a mai gândit, de atunci, decât la un lucru: cât de bogat este el. Nu avea bani pentru tot ce și-ar fi dorit, dar avea comoara cea mai mare din lume, pe care banii nu o pot cumpăra: sănătatea cu tot ce izvorăște din ea - putere de muncă, bucurie și voie bună.

Acum își dădea seama că sunt oameni care au rămas ologi în urma unor accidente. Dar picioarele sale îl puteau duce oriunde. Alții au rămas orbi. El putea să vadă, însă, clipă de clipă, toate frumusețile din jurul său. Există și unii oameni care, din păcate, sunt orbi și ologi sufletește, pentru că sufletul lor s-a golit de bucurie, de speranță și dragoste. Aceștia sunt cu adevărat nefericiți. 

Mai multe articole despre:
Pastila pentru suflet