MENIU

Nicușor Dan și Daniel Băluță, CONFLICT pe refacerea planșeului de la Piața Unirii. SURPRIZA din acte, PMB acuză o ilegalitate - VIDEO

Scandal la demontarea gardurilor amplasate de Primăria Sectorului 4 în zona Parcului Unirii, unde ar urma să înceapă lucrările pentru refacerea planșeului din Piața Unirii. La acțiune a participat și primarul general, Nicușor Dan, care a anunțat că așteaptă ca poliția națională să intervină, pentru a asigura ridicarea gardurilor, invocând faptul că primăria de sector nu are niciun drept să facă lucrări în acea zonă. Un comunicat transmis de PMB indică "o eroare materială" la nivelul cadastrului, din cauza căreia s-a creat falsa impresie că terenul n-ar aparține municipalității, așa cum a stabilit o hotărâre a Consiliului General. 

UPDATE:

"Mi se pare iresponsabil ca Politia Nationala sa nu fie in satre sa ia masuri pe baza de argument. Am stat degeaba eu crezand ca am venit sa rezolv o treaba. Politia Nationala mi-a multumit, a mai inchis un dosar cu sina si asta e. 

In masura in care aceste institutii sfideaza primarul general si incalca efectiv legea, solutia nu o avem decat in lege. 

Sunt niste oameni care actioneaza impotriva legii si trebuie sa plece. Sunt niste oameni care sunt pe un teren pe care noi il administram", a declarat, luni, Nicusor Dan. 

Intrebat daca ia in calcul sa faca plangeri penale, edilul a raspuns: "Cel mai probabil".

Intrebat daca cei de la primaria de sector vor mai lucra cel putina astazi in zona, Nicusor Dan a raspuns: "O sa vedem". 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Edilul a argumentat că Primăria sectorului 4 nu are autorizație să facă aceste lucrări, pentru că terenul respectiv nu i-ar aparține. 

„Niște cetățeni au pus niște garduri pe care noi o să le luăm”, a spus Nicușor Dan, precizând că același lucru se va întâmpla cu utilajele constructorului, care „o să plece”. Ulterior, după discuții în contradictoriu cu un reprezentant al Poliției locale PS4, edilul general a afirmat că va cere sprijinul Poliției Naționale.

Ulterior, PMB a transmis și un comunicat oficial.

„Aceste terenuri sunt proprietatea Municipiului București, potrivit Hotărârii de Consiliu General nr. 186/2008. Ministerul Mediului prin Apele Române a făcut o solicitare de intabulare a albiei râului din subteranul proprietăților menționate mai sus. Dintr-o eroare materială, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) a intabulat ca proprietar Apele Române (instituție aflată în subordinea Ministerului Mediului) și al suprateranului Planșeului Unirii”, transmite Primăria Capitalei, potrivit Mediafax.

 
În plus, Primarul General a solicitat deja OCPI să facă toate corecțiile necesare. Orice intervenție asupra terenului Municipalității se poate face doar cu acordul proprietarului. Schimbarea actelor de proprietate în acest mod este ilegală. Vom face toate demersurile pentru reintrarea în legalitate”, se menționează în finalul informării.

 

Foto: Inquam/Octav Ganea

“Așteptăm ca poliția națională să certifice că noi suntem administratorii acestui teren și să ne întoarcem să ridicăm gardurile”.

 

Demontarea gardurilor amplasate de Primăria Sectorului 4 în Parcul Unirii ar fi un abuz, iar instituțiile statului trebuie să intervină energic, a afirmat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

 

„În această situație, documentele sunt cele care vorbesc. Acest tip de abordare nu este caracteristică unor oameni care au primit încrederea oamenilor pentru a conduce o comunitate. Rolul pe care îl avem este acela de a rezolva probleme și nu acela de a face astfel de spectacole extrem de triste”, spune Daniel Băluță.

Băluță afirmă că Planșeul Unirii este proprietatea Ministerului Mediului, prin Apele Române, cu care Sectorul 4 are un protocol.

Au început lucrările de refacere a Planșeului din Piața Unirii, vechi de aproape 100 de ani - VIDEO