MENIU

Cine sunt românii care vor plăti sume de bani pentru Cupon 3. Anunțul a fost făcut

Începând de luni, Depozitarul Central va începe distribuirea sumelor aferente Cuponului 3 pentru obligațiunile emise de Banca Comercială Română SA. Valoarea dobânzii pentru fiecare obligațiune se ridică la 25.000 de lei.

Depozitarul Central începe plata sumelor aferente Cuponului 3 pentru obligațiunile BCR

Conform unui comunicat emis de Depozitarul Central, vor beneficia de aceste sume de bani toți obligatarii înregistrați în registrul emitentului la data de 30 septembrie 2024, informează Agerpres.

Obligatarii care sunt clienți ai unui participant la sistemul de compensare-decontare și registru al Depozitarului Central pot încasa fondurile prin intermediul acestuia. În cazul obligatarilor care nu dispun de un cont deschis la un participant RoClear, plata se va efectua prin transfer bancar, în urma solicitărilor primite de la aceștia.

Din 2015, ca urmare a modificărilor în reglementările privind distribuirea dividendelor și a altor sume datorate deținătorilor de valori mobiliare, procesul de distribuire a dividendelor este gestionat prin intermediul Depozitarului Central și al participanților la sistemul de compensare-decontare și registru.