MENIU

Deputat PSD: Diaconescu se va retrage, îl va susține pe Geoană. Diaconescu: Nu mă voi retrage. Stenograme explozive, ce discută Vanghelie despre Geoană?

Atât Diaconescu, cât și Vanghelie, susțin că scenariul este fals/ Foto: Inquam Photos

Scandalul interceptărilor dintre Marian Vanghelie și Radu Cristescu, deputat PSD, i-au amploare. În timp ce fostul primar al sectorului 5 susține că discuțiile sunt trucate, deputatul PSD insistă că acestea sunt reale, iar dialogul dintre ei a avut loc. Mai mult, parlamentarul pesedist care a și fost la întâlnirile secrete dezvăluie că fostul ministru de externe, Cristian Diaconescu, cel care este și înscris în cursa pentru Cotroceni se va retrage înainte de alegeri. Diaconescu l-a contrazis însă, în exclusivitate la Realitatea PLUS. Acesta spune că nu se va retrage și nici nu a luat parte la întâlniri. 

Potrivit stenogramelor prezentate de deputatul PSD, discuția ar fi vizat aducerea mai multor foști lideri de frunte ai PSD în sprijinul lui Mircea Geoană.

DIALOG M. Vanghelie - R. Cristescu 

M.VANGHELIE: Avem nevoie de Androneasca.
R.CRISTESCU: Clar, evident, nu contest.

M.VANGHELIE: Vreau sa spun ca si Geoana e (?) pe facultate. S-au dus ăștia, Apostolache, când au fost aia zece parlamentari.
R.CRISTESCU: Alta prostie.

R. CRISTESCU: Și cu ce ne ajută ea? Cu ce?

M. VANGHELIE: Aduce, aduce. A vorbit cu Cristi pe telefon, a vorbit cu Geoana pe telefon. Baba se ocupă!

M. VANGHELIE: Eu îți expun una din calitățile lui. E fricos. Fricos, nu pe asta cu văzutul. E fricos pe tot (...) Deci e disperat. Dacă-l pui mâine să se...în...și-i spun că iese, se....

M.VANGHELIE: Iese Geoana președinte, crede-ma, nu bat câmpii, am muncit toată viata mea, am dat 500 de case la servicii. 500 de case. Le-am condus bine. (...) Așa este Geonică al nostru, așa este. Încă o dată, te duc jos acum, să vezi câte semnături am strâns. Le am pe ale mele, 200 de mii. El are niște ciudățenii, nu se ține de cuvânt, dacă vrei să-ți spun.

Într-o reacție pentru Realitatea Plus, fostul edil de la sectroul 5 a afirmat că dialogul este falsificat.

"A venit (R. Cristescu - N.R.) la mine să ne înțelegem. A venit de două ori cu Dan Tudorache, odată cu Mitralieră (fostul deputat Cătălin Rădulescu și odată singur. Și, disperat încontinuu, suna și suna. Da\" ce facem? Da\" cum facem? Da\" vreau să fiu lângă domnul Geoană. Domnule, eu nu am cum să-ți aranjez asta. Dânsul (Cristescu - N.R.) a înregistrat, a venit la no la sediu, unde avem sediul. El minte!" a afirmat Vanghelie.

„Nu este absolut niciun trucaj, aceste discuții au avut loc într-o locație, sunt reale. Sunt cu mine și cu... sunt mai multe persoane acolo, dar nu sunt trucaj. Nu exclud nici faptul să fi înregistrat Marian Vanghelie sau locația respectivă să fi avut tehnică ambientală. În spatele campaniei lui Mircea Geoană este Marian Vanghelie. E simplu. Nu mi se pare corect că au ieșit aceste înregistrări. Au apărut doar câteva frânturi, discuțiile se întind pe vreo 3 ore. Îi spun domnului Vanghelie că dacă înregistram eu și îi dădeam drumul la înregistrare sărea și el și Geoană în aer”, a declarat senatorul PSD.

În replică, Marian Vanghelie a contestat scenariul afirmând că ar fi un fals.

"Vreau să duc înregistrarea la niște specialiști să se vadă cât de bine este prelucrat. E falsificată, da. Eu știu ce am vorbit, eu îl susțin pe Cristi Diaconescu”, a spus Marian Vanghelie, potrivit Realitatea Plus.

Și Cristian Diaconescu a declarat, în exclusivitate la Realitatea Plus, că tot scenariul prezentat de Cristescu ar fi fals.

"Nu am participat la nicio întâlnire la are se refera dl deputat PSD. Nu mă retrag sub nicio formă. Nu a existat o discuție formală, există 4 partide care nu sunt parlamentare, ni s-a transmis un semnal, dar până ce aceste partide nu-și exprimă public un sprijin (în favoarea candidaturii lui Diaconescu - N.R.) nu am cum să vorbesc eu în numele domnilor lor", a afirmat fostul ministru de Externe.