MENIU

Săptămână decisivă pentru banii românilor: guvernanții ar putea introduce noi taxe. Ciolacu, întâlnire decisivă cu sindicatele și patronatele - SURSE

Săptămână decisivă pentru banii românilor: guvernanții ar putea introduce noi taxe. Ciolacu, întâlnire decisivă cu sindicatele și patronatele - SURSE

Este săptămână decisivă pentru banii românilor. Potrivit unor surse, Consiliul Național Tripartit se va reuni la Palatul Victoria, iar sindicatele și patronatele vor discuta cu premierul despre salariul european și despre pachetul de taxe. Este vorba despre planul pentru reducerea cheltuielilor pe care țara noastră ar trebui să îl prezinte Comisiei Europene. Totul în condițiile în care specialiștii estimează un deficit de 8% la final de an. 

O întâlnire importantă va avea loc zilele următoare la Palatul Victoria între premier, sindicate și patronate. Principalele teme de discuție sunt cele legate de implementarea salariului minim european la noi în țară, directivă ce ar trebui să ridice nivelul de trai. 

Sindicatele, patronatele și premierul vor discuta și despre acel plan de reducere a cheltuielilor, un plan cu noi măsuri ce ar trebui prezentat Comisiei Europene pe data de 20 octombrie.

Atunci va fi, practic, momentul când sindicatele și patronatele vor afla care sunt măsurile pe care Guvernul intenționează să le adopte în perioada următoare pentru a reduce cheltuielile, având în vedere că ultimele date arată că gaura din buget a depășit pragul de  80 de miliarde de lei. Specialiștii estimează un deficit de 8% până la finalul acestui an. 

Salariul minim crește cu 87 de lei net din ianuarie 2025. Venitul va rămâne sub valoarea coșului de consum și după majorare

Sindicatele cer lămuriri în ceea ce privește modul de stabilire al salariului minim european în țara noastră. Simulările efectuate până în acest moment arată că, după implementarea directivei, valoarea brută ar putea ajunge la 4.100 de lei. 

Sindicatele spun că în cazul în care s-ar aplica prevederile conform acestei directive, majorarea ar trebui să fie mult mai mare. 

Mai multe articole despre:
taxe noi taxe bani romani sindicate patronate ciolacu