MENIU

Benyamin Steinmetz, miliardarul din spatele afacerilor de la Roșia Montană și Ferma Băneasa, reținut la Atena - SURSE

Legături dubioase ale miliardarului israelian Beny Steinmetz cu lumea politică și de afaceri (Profimedia)

Steinmetz Benyamin a fost reținut, duminică, pe Aeroportul din Atena, la intrarea în țară, cu zbor privat, din directia Tel Aviv, potrivit unor surse citate de Realitatea Plus. Steinmetz este miliardarul din spatele unor afaceri precum Roșia Montană și ferma Băneasa, dar are legături și cu un alt controversat dosar, Black Cube.

Persoana este reținută, urmând a fi prezentată în fața Procurorului de pe lângă Curtea de Apel Atena, au mai transmis aceleași surse.

Controversatul om de afaceri a mai fost reținut, atât în Grecia, cât și în Cipru, dar de fiecare dată autoritățile din țările respective au refuzat extrădarea sa în România. 

Miliardarul Beny Steinmetz, ajutat de nepoata premierului grec să scape de extrădarea în România

Beny Steinmetz se află printre cei mai căutați indivizi de pe lista poliției române și a Interpolului. Acesta nu numai că a dat un tun de miliarde în România, dar are și legături cu mediul politic din țara noastră. Numele miliardarului a apărut și în dosarul "Black Cube", tentativa de spionare a fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi.

Beny Steinmetz, miliardarul din spatele afacerilor de la Roșia Montană: tun de miliarde de dolari în România

Beny Steinmetz, miliardarul care a spionat-o pe Kovesi, afaceri dubioase în Italia: în joc, o rafinărie deținută anterior de ruși

Mai multe articole despre:
Steinmetz Benyamin retinut grecia milionar