MENIU

Moneda euro a explodat după alegerile din Franţa

<p>Criza economica</p>

Euro a atins luni cel mai ridicat nivel din ultimele şase luni faţă de dolar, ca urmare a victoriei lui Emmanuel Macron în alegerile prezidenţiale din Franţa.

Euro a atins luni cel mai ridicat nivel din ultimele şase luni faţă de dolar, după victoria fără emoţii a lui Emmanuel Macron în alegerile prezidenţiale din Franţa.

Euro a trecut de pragul de 1,10 în raport cu dolarul pentru prima dată de la victoria lui Donald Trump în SUA, în luna noiembrie 2016, dar a scăzut ușor luni dimineață până la cotația de 1,0989 dolari.

Şi bursele asiatice au reacţionat pozitiv după anunţarea rezultatelor din Franţa. 

Indicele principal Nikkei al Bursei din Tokyo - cea mai mare piaţă financiară asiatică - înregistra luni dimineaţă cel mai semnificativ avans din ultimele aproape 17 luni, potrivit capital.ro.

Indicele Nikkei a urcat luni cu 1,8%, la 19.804,20, cel mai ridicat nivel din decembrie 2015.

"Investitorii se simt uşuraţi după alegerile din Franţa şi cumpără acţiuni. În ultimele săptămâni, indicele Nikkei a înregistrat creşteri semnificative pe fondul optimismului generat de rezultatele financiare şi al achiziţiilor masive de acţiuni", a explicat analistul Hikaru Sato, de la Daiwa Securities.

Luni dimineaţă, dolarul s-a apreciat semnificativ faţă de moneda japoneză, tranzacţionându-se la 113,14 yeni - cel mai ridicat nivel din ultimele şapte săptămâni - apoi a revenit la nivelul de 112,79 yeni.

Mai multe articole despre:
curs valutar