MENIU

Urgie în Maramureș: o tornadă a culcat la pământ o pădure întreagă. Un bărbat a murit lovit de fulger - VIDEO

O furtună violentă a lovit, luni, județul Maramureș, provocând pagube materiale semnificative și o tragedie. Un bărbat a murit după ce a fost lovit de fulger.

Ploile torențiale și vijeliile au lovit puternic mai multe zone din țară. Un bărbat din Maramureș a murit lovit de fulger, iar un altul a ajuns la spital, după ce a fost lovit în plin de prelata unui restaurant. Tot aici, casele oamenilor au fost distruse de rafalele de vânt, iar locuitorii au fost avertizați prin mesaje Ro-Alert să se adăpostească de furtuna violentă. Iar în Drobeta-Turnu Severin, mai multe străzi au fost inundate. Salvatorii au fost mobilizați de urgență.

O tragedie a avut loc în timpul furtunii care a lovit județul Maramureș. Un bărbat a murit lovit de fulger la o stână din munții Gutâi. Un altul a fost lovit în cap de o prelată aruncată de vânt. Acesta a fost transportat la spital cu răni grave, spun autoritățile.

Mai multe familii din Maramureș au rămas pe drumuri, după ce casele le-au fost avariate de vântul puternic, iar mașinile au fost ciuruite de grindina de mari dimensiuni. O pădure de brazi a fost distrusă în totalitate. Martorii spun că locul arată ca și cum a fost lovit de o tornadă.

Ploaia torențială a doborât sute de copaci la pământ, iar pompierii au intervenit de urgență. Autoritățile au anunțat, de asemenea, că 7.000 de persoane au rămas fără energie electrică.

Vremea extremă a făcut ravagii și în vestul țării. În Drobeta Turnu Severin mai multe străzi au fost inundate și circulația blocată. Și oamenii de aici au fost avertizați prin mesaje Ro-Alert să nu își părăsească locuințele.