MENIU

Machu Picchu a fost redeschis pentru turiști după opt luni, cu anumite restricții anti-COVID-19

Machu Picchu Foto: Pixabay.com

Oraşul antic Machu Picchu a fost redeschis după opt luni de când aici nu au mai fost permise vizitele din cauza pandemiei.

 

Ceremonia specială de redeschidere s-a desfășurat duminică seară, potrivit BBC.

Au fost implementate noi protocoale sanitare, iar ministrul Comerţului şi Turismului, Rocio Barrios, a subliniat că accesul aici va fi făcut „cu responsabilitate şi mare prudenţă”.

Numărul vizitatorilor va fi restricţionat la 675 pe zi (aproximativ 30% din capacitate), din motive de siguranţă.

În Peru, de la începutul pandemiei au fost raportate până luni 904.911 de cazuri de coronavirus, dintre care 34.529. Cu acest bilanț, Peru este pe al 11-lea loc din lume în topul negativ de COVID-19.

Machu Picchu este o destinaţie importantă în turismul peruan. Zeci de mii de oameni din regiunea muntoasă Cusco au sufferit din cauza pandemiei de coronavirus și abia așteaptă vizitatorii, turismul fiind singura lor sursă de venit.

Machu Picchu, din Munţii Anzi, inclusă în Patrimoniul Mondial Unesco în 1983, a găzduit un ritual incaş organizat de autorităţi în semn de mulţumire adusă zeilor. Este aşezarea este cea mai cunoscută din Imperiul Inca, care a dominat zona Anzilor din anii 1430 până în 1530.

Arheologii cred că Machu Picchu („munte bătrân”, în limba quechua) a fost construit, în secolul al 15-lea, ca proprietate pentru împăratul incaş Pachacuti. A fost abandonat un secol mai târziu, când invadatorii spanioli au cucerit şi colonizat regiunea.

Mai multe articole despre:
machu picchu coronavirus peru coronavirus