MENIU

Intervenție contracronometru la Oradea - Unul dintre cei doi bărbați înghițiți de un mal de pământ A MURIT - FOTO

Intervenție contracronometru la Oradea - 2 persoane, înghițite de un mal de pământ. Una a decedat - FOTO
Intervenție contracronometru la Oradea - 2 persoane, înghițite de un mal de pământ. Una a decedat - FOTO

Situație contracronometru la Oradea! Două persoane au fost prinse sub un mal de pământ, iar pompierii au intervenit urgent. Din păcate, unul dintre cei doi bărbați a murit.

Două persoane au fost surprinse vineri sub un mal de pământ care s-a surpat în Oradea. Prima dintre victime a fost extrasă inconştientă de salvatori. 

Cel de-al doilea bărbat a fost scos după două ore, în jurul orei 15.35, de pompieri. Din păcat, acesta a murit.

„Din nefericire, bărbatul nu a mai putut fi salvat, medicul SMURD declarând decesul acestuia”, a transmis ISU Crișana.

Incidentul a avut loc vineri după-amiază pe strada Marin Preda din municipiul Oradea, pe un șantier deschis lângă o locuință. Reprezentanții ITM Bihor s-au deplasat la fața locului, potrivit ebihoreanul.ro

16 pompieri militari au acționat la faţa locului, alături de un echipaj de terapie intensivă mobilă.

Sursă Foto: ISU Crișana/ebihoreanul.ro

La sosirea echipajelor de intervenţie, o persoană era conştientă şi vizibilă parţial din pământul surpat, însă cu cea de-a doua nu se putea comunica, fiind inconştientă. S-a reușit extragerea primei persoane, iar echipajele medicale i-au acordat îngrijirile necesare la fața locului. Ulteriori, a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe din Oradea, transmite ISU Bihor, potrivit bihon.ro.

Inspectoratul de Poliție Județean Bihor a transmis că apelul 112 prin care autoritățile au fost anunțate de incident a fost înregistrat la ora 13.24. Persoana care a sunat a precizat că cele două persoane săpau lângă fundația unui imobil, iar malurile unui șanț s-au surpat peste ei.

„Vineri, 26 august, la ora 13.24, IPJ Bihor a fost sesizat prin SNUAU 112 că malurile unui șanț pe care doi bărbați îl săpau, lângă fundația unui imobil pe strada Marin Preda din municipiul Oradea, s-au surpat peste aceștia. 

La fața locului s-au deplasat de urgență polițiștii de ordine publică orădeni, alături de polițiștii Serviciului Criminalistic și de cei ai Serviciului de Investigații Criminale, pompieri și echipaje medicale. Unul dintre bărbați a fost extras din șanț, conștient și a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, iar în prezent se desfășoară activități pentru extragerea celei de-a doua victime, care este inconștientă”, a transmis inițial comisarul-șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Cercetările vor fi continuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, sub coordonarea unui procuror, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului. Polițiștii bihoreni au sesizat și  ITM Bihor, pentru derularea propriei anchete, mai scrie ebihoreanul.ro.