MENIU

Echipaj de la Ambulanța Buzău, prins în mijlocul unei răfuieli cu împușcături între două clanuri

Echipaj de la Ambulanța Buzău, prins în mijlocul unei răfuieli cu împușcături între două clanuri

Un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Buzău a nimerit, în această după-amiază, în mijlocul unei confruntări între două clanuri de romi, în timpul căreia au fost trase și focuri de armă. Cei trei angajați ai Ambulanței s-au speriat când au auzit împușcăturile și au sărit pe fereastră, pentru a scăpa cu viață. 

Un tronson al străzii Democrației și câteva dintre arterele învecinate au fost blocate de polițiști și jandarmi, după ce s-au tras focuri de armă în timpul unei răfuieli între două familii de romi.

Scandalul s-a produs în zona locuinței lui Ion Mantu, zis Ion Argintaru. Totul ar fi pornit de la fiica interlopului, căsătorită recent cu un tânăr de aceeași etnie, a cărui familie locuiește într-un alt cartier al orașului.

Spiritele s-au încins atunci când tânăra soție ar fi fugit de la casa soțului și ar fi revenit la locuința părinților. Rudele soțului părăsit au mers, la orele amiezii, să-și ia soția acasă, cu forța.

Pentru a le face față atacatorilor, unul dintre membrii clanului Argintaru a tras mai multe focuri de armă neletală. Cu câteva minute înainte de acest incident, un echipaj de la Salvare sosise în vila interlopilor pentru a-i acorda primul ajutor lui Ion Argintaru.

Atunci când au auzit împușcăturile, medicul, asistentul și șoferul ambulanței s-au speriat și au sărit pe fereastră.

„Când a auzit agitație afară, persoana care era consultată și monitorizată și-a smuls electrozii care erau deja montați și a ieșit în curte. La scurt timp, s-au auzit împușcături de armă iar noi, fiind în casă, izolați, am intrat în panică și am văzut un geam deschis, am sărit și am fugit”, ne-a declarat Adrian Ralea, asistent SAJ Buzău.

Criminaliștii au intrat în locuința interlopului Ion Argintaru pentru a strânge indicii importante în anchetă. Ancheta este în derulare la ora transmiterii acestei știri, iar forțe ale Poliției și Jandarmeriei sunt mobilizate în tot orașul, pentru a-l prinde pe tânărul de la care ar fi pornit scandalul, potrivit stiridebuzau.ro

Mai multe articole despre: