MENIU

Drama prin care a trecut directoarea ucisa în spitalul din Piatra Neamt

Asistenta de la Piatra Neamt, ucisa de sot

Directoarea de îngrijiri medicale din spitalul din Piatra Neamț, Anca Patriche, care a obținut recent funcția prin concurs, a fost omorâtă vineri prin înjunghiere de soțul ei, chiar în cabinetul din spital. Femeia se mutase cu chirie de câteva luni și povestise colegilor că nu se simte în siguranță.

Directoarea de îngrijiri de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, asistenta-șefă din secția de Chirurgie, a murit vineri la UPU, după ce a fost înjunghiată de soțul ei.

Bărbatul a amenințat-o pe femeie cu un cuțit cu lama de 30 de cm, ascuns sub haină, a obligat-o să intre în cabinet ei și apoi a încuiat ușa pe dinăuntru. Bărbatul a lovit-o de cîteva ori cu pumnul și cu palma. Asistentele medicale au auzit țipete din cabinet, nimeni nu a știut ce se întâmplă până când criminalul nu a ieșit cu cuțitul însângerat în mînă.

Anca Patriche, de 49 de ani, a fost resuscitată timp de 40 de minute, însă, din păcate, a murit. După gravul incident, până la sosirea polițiștilor, bărbatul de 50 de ani a fost imobilizat de martori. Apropiații spun că femeia fusese agresată de mai multe ori de către soț, iar în urmă cu câteva luni se mutase cu chirie. Ea le-a spus colegilor că nu se simte în siguranță.

În urmă cu două zile înainte de crima odioasă, pe 8 ianuarie 2020, presa locală titra: Anca Patriche este noua directoare de îngrijiri a Spitalului Județean. Asistenta șefă a secției Chirurgie a câștigat examenul cu 96,20 de puncte în total, o notă aproape de punctajul maxim.

Anca Daniela Patriche declarase presei imediat după numirea în noua funcție că își dorește să realizeze o punte de comunicare între asistenții șefi din spital și conducere. „Vreau în primul rând să cunosc tot ce se întâmplă în spital, să știu în orice moment care este situația în fiecare secție. Voi merge în secții, fiindcă dacă nu străbați la pas și nu vezi fiecare colțișor, n-ai de unde să știi ce probleme sunt. Voi vorbi direct cu personalul, voi ține permanent legătura cu asistentele șefe, pentru că eu consider că numai printr-o bună comunicare se pot rezolva problemele”, a spus femeia, potrivit presei locale.

Anca Patriche lucra la Spitalul Județean de pe 1 septembrie 1989, când s-a angajat la  secția de chirurgie. Pe 30 ianuarie 2013 a obținut prin concurs funcția de asistent șef de unitate la Sanatoriul Bisericani, iar în martie 2017 a câștigat concursul pentru funcția de asistent șef în secția Chirurgie a Spitalului Județean. 

Bărbatul este în custodia Poliției Neamț. Cercetările în acest caz continuă, iar anchetatorii urmează să stabilească și dacă agresorul era sau nu sub influența băuturilor alcoolice.

Primele IMAGINI cu criminalul asistentei-șefe de la Spitalul din Piatra Neamț

Primele detalii despre crima din Spitalul Județean din Piatra Neamț au fost date de procurorul criminalist Stelian Olteanu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ. Cei doi soți erau în divorț, iar femeia nu solicitase ordin de restricție faţă de soțul său şi nici nu depusese sesizări privind acte de violenţă.

„Ne confruntăm cu o infracțiune de omor, este o violență în familie. Soțul și-a agresat soția, în biroul la serviciu.  Potrivit declarațiilor martorilor audiați până acum, există un conflict mai vechi, pe fondul unor discuții vechi, al consumului de băuturi alcoolice, a devenit agresiv, motiv pentru care femeia a intentat proces de divorț. Când soțul a aflat acest lucru, victima a fost nevoită să părăsească domiciliul, să se mute cu chirie în oraș. Soțul a urmărit-o, a hărțuit-o. Discuțiile dintre ei au dus la o atitudine violentă, care s-a materializat astăzi (vineri - n.red.) , în jurul orei 15.30, soțul a pătruns în incinta spitalului, în biroul, și fără niciun motiv recent, a scos un cuțit care e apt de a produce moartea a agresat-o, lovind o in zona gatului și într-o zonă intrascapulară, dupa care a parasit biroul. Femeia a fost doar lovită, cu pumnul și cu palma. Individul a fost reținut de agenții de pază. S-a incercat resuscitarea victimei 40 de minute, dar după o oră a decedat. Infracțiunea e tentativă de omor. N-am stat de vorbă cu el deocamdată. Nu i s-a luat alcoolemia încă. Intenția a fost clară, și-a dus la capăt ce a gândit, intenția a fost clară de a ucide. După săvârșirea faptei a ieșit liniștit, nu a încercat să fugă”, a declarat procurorul criminalist jurnaliștilor de la RealitateadeNeamt.net.