MENIU

Dieta celor trei ”Nu”. A fost inventată de un inginer care a slăbit 20 de kilograme

<p>Dieta celor trei &rdquo;Nu&rdquo;. A fost inventată de un inginer care a slăbit 20 de kilograme</p>

Acest tip de regim este unul revoluţionar şi a fost inventat de un inginer care a slăbit 20 de kilograme datorită programului urmat. Principiul după care s-a ghidat în timpul dietei a fost unul simplu: fără dulciuri, fără gustări între mese şi fără felul doi.

Reinhard Engels, în colaborare cu nutriţionistul Ben Kallen sunt autorii cărţii ”Dieta Nu”, în care primul vorbeşte despre programul de mese inventat de el, în urma căruia a slăbit 20 de kilograme, iar cel de-al doilea oferă sfaturi de specialitate sistemul lui Engels. Conform acestuia, zilnic trebuie să ai trei mese. De asemenea, nu ai voie să mănânci alimente bogate în zaharuri, nu trebuie să ai gustări între mese şi felul doi, adică nu trebuie să mănânci decât un singur fel de mâncare, la o masă.

Sâmbăta şi duminica îţi faci de cap

Totuşi, sâmbăta şi duminica, dar şi într-o zi specială din săptămână pe care o decide fiecare în parte, autorul lucrării susţine că persoana care vrea să slăbească poate apela cu înceredere la dulciuri şi la gustări, însă moderaţia trebuie să fie principiul de bază. Sfatul principal al celor doi autori este să înlocuieşti excesul cu… moderaţia. Excesul, precizează Engels şi Kallen, reprezintă principala cauză a îngrăşării şi a obezităţii. Dieta lui Engels nu îţi spune cu exactitate ce să mănânci, însă este foarte clar în ceea ce nu trebuie să consumi: alimentele foarte bogate în zaharuri şi grăsimi (cum este, în general, cazul gustărilor hipercalorice). Depinde de ritmul şi alimentaţia pe care şi le impune fiecare, precum şi de voinţa individuală.

Sursa: unica.ro

Mai multe articole despre:
dietă cură de slăbire dieta celor 3 nu