MENIU

CUTREMURĂTOR. Gică Petrescu e mort de 8 ani, dar e dator 51.291 de lei la întreţinere

Gică Petrescu

După ce a binedispus atâtea generaţii cu muzica sa, Gică Petrescu s-a stins din viaţă pe 18 iunie 2006, singur şi trist. În urma sa au rămas doar muzica şi o casă în buricul Bucureştiului, lăsată de izbelişte. Cântăreţul a locuit mai bine de 50 de ani pe bulevardul Regina Elisabeta şi obişnuia să ia masa la restaurantul de sub căscioara sa, scrie libertatea.ro.

Dacă în timpul vieţii Gică Petrescu s-a asigurat că nu are nici un leuţ datorie, după trecerea sa în nefiinţă lucrurile s-au schimbat. Din nepăsare, din cauza unor legi neclare, nimeni nu poate oferi un răspuns. Garsoniera în care a locuit maestrul nu a fost revendicată de nimeni şi, fireşte, nu au fost plătite nici facturile aferente.

Aşa se face că, la avizier, garsoniera cu numărul 11, cel în care Gică Petrescu şi-a dus traiul, are o datorie fabuloasă: 51.291 de lei. Ar fi fost cineva care ar fi putut revendica imobilul. O nepoată de-a maestrului. Însă, de când acesta s-a stins, ea nu a ridicat nici o pretenţie şi nici nu s-a arătat dornică să plătească facturile rudei sale. De doi ani, garsoniera a intrat în posesia Direcţiei Generale Regionale a Finantelor Publice Bucuresti (DGRFPB). Doar că, deşi în urma unui proces instituţia a fost obligată la plata datoriilor acumulate în contul regretatului artist, aceasta refuză să plătească. Cum proprietatea se află în litigiu, ea nici nu poate fi vândută şi, uite aşa, se joacă de-a alba-neagra cu o casă care ar fi meritat, poate, să fie transformată în muzeu.

Statul a intrat în posesia garsonierei

“Succesiunea defunctului Petrescu Gheorghe a fost declarată vacantă şi a intrat în proprietatea privată a statului, în 2012. Totodată, instanţa de fond a hotărât plata sumei totale de 36.385,55 de lei, calculată până la data de 31.12.2010, reprezentând cheltuieli de întreţinere restante şi penalizări calculate de asociaţia de proprietari pentru neplata la termen a cheltuielilor”, ne-au declarat reprezentanţi ai DGRFPB. La aceste datorii se mai adaugă cele strânse în ultimii 4 ani, ajungându-se, astfel, la suma astronomică de 51.291de lei! Dincolo de birocraţie şi de litigii, prin bloc vecinii vorbesc că se fac tot felul de mişcări. În urmă cu câteva săptămani au venit nişte muncitori şi au debranşat apartamentul de la utilităţi. Administratorul Ion Micu ne-a explicat: “De când a murit maestrul, nimeni nu a venit să se intereseze de avere. S-au strâns datorii, dar nu pentru că nea Gică ar fi fost un rău platnic. Statul, care e acum proprietarul apartamentului, a trimis pe cineva să se ocupe să debranşeze gazele şi curentul. Ne-au spus că, după ce va fi vândut, o să primim şi noi datoria”.