MENIU

Asistentul medical acuzat că a primit mită 30.000 de euro a pierdut banii Federației Sanitas la păcănele

Apar noi detalii din dosarul asistentului medical acuzat că a primit 30.000 de euro mită în timpul pandemiei de Covid-19. Bărbatul, care era lider al Federației Sanitas Bihor, ar fi furat bani din fondurile sindicatului și i-ar fi jucat la păcănele. 

Asistentul medical din județul Bihor acuzat că a primit mită 30.000 de euro a fost arestat preventiv. Curtea de Apel Oradea a admis contestaţia procurorilor şi a dispus arestarea sa preventivă pentru 24 de zile, după ce, inițial, Tribunalul Bihor a decis plasarea sa în arest la domiciliu. 

Sorin Ioan Crăciun a fost reținut pe 23 mai, fiind acuzat de trafic de influență. Potrivit anchetatorilor, în timpul pandemiei de Covid, el ar fi primit șpăgi de aproape 30.000 euro pentru angajarea a șapte persoane. La data faptelor, era asistent medical la Spitalul Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea şi, ulterior, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor. 

Posturile promise erau de asistenți, brancardieri și îngrijitori. Niciuna dintre persoanele care au dat mită nu a fost, însă, angajată.

Decizia Curții de Apel Oradea, luată pe 29 mai, este definitivă, fiind justificată, potrivit Bihoreanul, de faptul că bărbatul are antecedente penale. 

Fost lider Sanitas, a pierdut banii sindicatului la păcăneleJurnaliștii scriu că asistentul medical, fost lider Sanitas Bihor, a fost condamnat în aprilie 2018 la 1 an și 2 luni de închisoare cu suspendare pentru delapidare, după ce, în perioada 2013 - 2014, a luat din fondurile sindicatului angajaților din sistemul sanitar suma de 138.437 de lei. Când era la conducerea sindicatului, Crăciun a încheiat numeroase contracte cu mai multe firme fără aprobarea organului de conducere colectivă, cheltuind în interes personal o parte din bani cu titlul de cotizație de la membri.

El a fost schimbat de la șefia Sanitas Bihor în 2014 și exclus din rândurile sindicatului. Paguba produsă a fost recuperată doar parțial, suma fiindu-i reținută eșalonat din salarii, eșalonat. 

Potrivit surselor Bihoreanul, Crăciun ar fi pierdut la păcănele banii luați ilegal de la sindicat. 

Mai multe articole despre:
sanitas pacanele mita pacanele sorin ioan craciun