MENIU

Un celebru retailer online vrea să deschidă câteva sute de librării

Black Friday 2015

Retailerul online Amazon, care găzduiește milioane de titluri de cărți online, va dezvolta o rețea de librării clasice, scrie UPI.com, care citează The Wall Street Journal.

Anul trecut, Amazon a deschis prima librărie într-un centru comercial din Seattle, dar scopul este să se deschidă în jur de 300-400 de librării, a declarat Sandeep Mathrani, director executiv al General Growth Properties care administrează centrul comercial.

Deși ar putea dura câțiva ani până să fie alese locațiile, să fie obținute licențele pentru magazine și să fie angajat personalul necesar, Amazon, care vinde foarte bine cărți online, ar putea ajunge să concureze cu celebrele edituri Barnes & Noble care are 640 librării sau cu Book-A-Million Inc., care are 255 de puncte de vânzare a cărților. Alt competitor din piață, Borders avea 511 magazine, până să ajungă să fie lichidată compania respectivă în 2011.

Singurul magazin actual propriu-zis al Amazon are peste 5.000 de cărți, dar vinde și dispozitivele Kindle și Fire, toate acestea având aceleași prețuri ca în magazinul online.

Mai multe articole despre:
null