MENIU

Fermierii afectați de secetă primesc despăgubiri de la stat. Cum pot intra în posesia banilor

Fermierii afectați de secetă au doar 10 zile la dispoziție pentru a depune cererile în vederea despăgubirilor din partea statului. Se vor acorda câte o mie de lei pentru fiecare hectar calamitat. La nivelul județului Mehedinți, mii de fermieri au fost afectați de secetă. 

Ajutor de la stat pentru fermieri. Cine primește banii

26.000 de hectare calamitate, 6000 de fermieri păgubiți în urma secetei extreme din acest an, dar și a viiturilor. Oamenii vor primi bani din partea statului pentru a suporta mai ușor distrugerile din această vară. Cei care vor să beneficieze de grantul pus la dispoziție de guvern au însă numai 10 zile la dispoziție să depună cererea și actele necesare.

Fermierii sunt disperați și spun că din cauza secetei se află în imposibilitatea de a acoperi cheltuielile foarte mari provenite din achiziționarea materialelor necesare pentru însămânțarea culturilor.

1.000 de lei pentru fiecare hectar distrus de ploi ori secetă

Ajutorul de stat sub formă de grant este de 1000 de lei pe hectar și se acordă pentru suprafața calamitată între 30 și 100%, prevăzută în procesul verbal de constatare și evaluare a pagubelor.