MENIU

Motivul pentru care tinerii vor să plece definitiv din România. Cea mai mare problemă a viitorului țării

Motivul pentru care tinerii vor să plece definitiv din România. Cea mai mare problemă a viitorului țării. Foto/Arhivă

În opinia a 72 la sută dintre tinerii români, corupția rămâne principala problemă cu care țara noastră se va confrunta în următorii ani și reprezintă, de asemenea, unul dintre principalele motive pentru care tinerii vor să plece din România.

Conform ziare.com, alte probleme semnalate de tinerii români sunt calitatea slabă a sistemului de învățământ, nesiguranța financiară și economică, deficiențele din sistemul medical, războiul de lângă granița României precum și sentimentul că sunt abandonați de autorități și de clasa politică, relevă un studiu lansat de Fundația Friedrich-Ebert România și prezentat de Adevărul.

 

Conform acestui studiu, aproape jumătate dintre tinerii români se declară nemulțumiți de calitatea educației din țară. Dintre tineri români, 19 la sută sunt chiar total nemulțumiți de acest domeniu.

 

Întrebați ce anume îi îngrijorează, tinerii au pus pe primul loc teama de război și teama privind calitatea slabă a sistemului de îngrijire a sănătății, care au fost menționate de 59 la sută dintre respondenți. Ca subiect de îngrijorare, pe locul următor se află șomajul, care reprezintă o preocupare pentru 57 la sută dintre tinerii români.

Mai multe articole despre:
motiv tinerii pleaca definitiv romania viitorul tarii