Acuzații grave la adresa Administrației Spitalelor București: „Licitează numai pentru consultanță, nu pentru investiții” Un nou scandal are loc în sistemul sanitar din România. După acuzațiile la adresa ministrului Rafila, că a pierdut aproape 750 de milioane de euro destinate spitalelor, acum, în centru atenției a intrat Administrația Spitalelor București. Un secretar de stat acuză că ASSMB organizează licitații doar pentru servicii de consultanță, nu pentru investiții în spitale.
Cât de des poți să mănânci mici fără să îți fie afectată sănătatea - Răspunsul specialiștilor Micii, ca și alte alimente bogate în grăsimi și preparate la grătar, pot avea un impact asupra sănătății dacă sunt consumați în exces. Consumul frecvent de carne prăjită sau la grătar poate crește riscul de boli cardiovasculare, deoarece acestea sunt adesea bogate în grăsimi saturate și colesterol. De asemenea, procesul de gătire la grătar poate produce compuși potențial cancerigeni, cum ar fi hidrocarburile policiclice aromatice (HPA) și aminele heterociclice.
Top 7 cele mai sănătoase ciorbe - Efectele miraculoase pentru corp Ciorbele sunt o parte esențială a bucătăriei multor culturi din întreaga lume. Ele nu numai că sunt reconfortante, dar pot fi și extrem de nutritive. Iată un top 7 al celor mai sănătoase ciorbe pe care le poți include în dieta ta:
Discalculia, boala mai puțin cunoscută, dar care îți poate afecta copilul Așa cum dislexia afectează capacitatea de a citi corect și coerent un text, discalculia are impact asupra anumitor zone ale creierului legate de înțelegerea principiilor matematice și de însușirea abilității de a efectua exerciții cu numere.
Cum se face avere în spital. Un medic din Zalău a recunoscut totul în fața procurorilor - mită uriașă, scandal monstru în Sănătate Un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, pentru acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu, pedeapsa stabilită fiind o condamnare de trei ani, cu suspendarea executării pedepsei.
Substanța din nisipul pentru litieră care favorizează apariția cancerului. Avertisment pentru iubitorii de pisici O substanță din nisipul pentru litieră este vinovată de apariția cancerului. În plus, acesta poate irita și plămânii.
Singurul aliment care poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge - Specialiștii, uimiți de efectele benefice În lumea nutriției, există puține alimente care se pot lăuda cu beneficii atât de diverse și puternice precum oțetul de mere. Una dintre cele mai remarcabile proprietăți ale oțetului de mere este capacitatea sa de a ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Dar cum funcționează acest lucru și ce înseamnă pentru sănătatea noastră?
Cea mai eficientă dietă de slăbit - Cum poți ține sub control kilogramele în plus Într-o lume în care fiecare revistă, blog și emisiune TV pare să aibă "soluția magică" pentru pierderea în greutate, este esențial să ne apropiem de subiect cu o minte deschisă și informată. Adevărul este că nu există o singură dietă "cea mai eficientă" pentru toată lumea. Cu toate acestea, există principii fundamentale care, atunci când sunt aplicate corect, pot conduce la rezultate durabile.
Cum eviți flatulența în public? Câteva sfaturi de care e bine să ții cont Formarea și eliminarea gazelor intestinale sunt procese cât de poate de firești, dar este extrem de jenant dacă se petrece în public. Așadar, cum evităm astfel de situații, mai ales dacă știm că avem de stat o perioadă mai lungă de timp într-un colectiv?
Cazurile de COVID-19, în creștere în România, mai ales în București - Ministrul Al. Rafila, anunț despre primele măsuri Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat primele măsuri legate de creșterea la peste 2.000 de infectări pe zi în România.
Românii se plâng că nu mai pot cumpăra medicamente: Scumpiri istorice de la 1 august - Prețuri record, mai mari cu 20% Românii nu scapă de scumpirile uriașe, iar prețurile medicamentelor au explodat din nou. Medicamentele costă și cu 20% mai mult fața de luna trecută. Acum, bolnavii ajung să plătească și de cinci ori mai mult pe ele. Pe de altă parte, multe pastile lipsesc deja din farmacii: antibiotice, analgezice și cele pentru anumite boli cronice.
Sortimentul de brânză la care trebuie să renunți acum dacă ai probleme cu tensiunea și rinichii Această brânză are un conținut ridicat de sare și grăsimi, motiv pentru care trebuie consumată cu moderație.
Top 8 alimente care reduc inflamația din corp - Merită consumate frecvent Inflamația este un răspuns natural al organismului la leziuni sau infecții, dar atunci când devine cronică, poate duce la numeroase afecțiuni, de la boli cardiovasculare la artrită. Din fericire, alimentația joacă un rol esențial în controlul și reducerea inflamației. Iată top 8 alimente care pot ajuta la combaterea inflamației în organism:
Cât timp persistă alergia de toamnă la ambrozie - Data la care efectele încep să nu se mai simtă Toamna, în special lunile august și septembrie, este perioada în care ambrozia își face simțită prezența, devenind o problemă majoră pentru persoanele alergice. Dar cât timp durează această alergie și ce trebuie să știm despre ea?
Dieta rapidă de toamnă: Slăbește eficient și sănătos în doar o săptămână! - Programul pentru o săptămână pentru o detoxifiere completă Toamna aduce cu sine nu doar frunze colorate și aer răcoros, ci și o varietate de legume și fructe de sezon care pot fi folosite într-o dietă rapidă și eficientă. Dacă doriți să pierdeți câteva kilograme înainte de venirea iernii, iată o dietă de toamnă care vă poate ajuta să obțineți rezultatele dorite în doar o săptămână.
Cercetătorii sunt tot mai aproape de vindecarea leucemiei O echipă lărgită de oameni de ştiinţă din Australia a pus la punct un test pentru leucemie poate ajuta la identificarea pacienţilor care sunt candidaţi puternici pentru o remisie fără tratament pe tot parcursul vieţii (TFR), ceea ce înseamnă că sunt efectiv vindecaţi de boală, relatează News.ro.
Asociațiile de pacienți cer eliminarea scutirilor de la plată la CASS pentru anumiți angajați: 4,8 miliarde de lei NU ajung la bolnavi Scrisoare deschisă către Guvern din partea celor mai importante asociații pentru pacienți din România. Se cere eliminarea scutirilor fiscale pentru acele categorii care nu plătesc asigurările de sănătate, un motiv în plus pentu care banii de la Casa Națională de Asigurări nu ajung la pacienții care au nevoie, în serviciile medicale de care beneficiază sau, de exemplu, în programele de oncologie.
Fructul pe care trebuie să-l consumi cel puțin o dată pe săptămână în lunile de toamnă Un fruct este vedeta toamnei și trebuie consumat cel puțin o dată pe săptămână, măcar în această perioadă.
Cele mai importante vitamine pentru un sânge sănătos - Remediile simple care întăresc inima și au efect anticoagulant Care sunt vitaminele care fortifică inima şi reduc vâscozitatea sângelui. Remedii simple pe care le avem la îndemână pentru un efect anticoagulant.
Alte cazuri West Nile în România, inclusiv un deces, în Brăila - Bilanț: 40 de cazuri și 6 decese - Cum ne protejăm contra țânțarilor Două noi cazuri de meningită confirmate în România. O persoană a murit în urma infectării cu virusul West Nile în Brăila, iar o alta este spitalizată.
Gral Medical a obținut creștere cu 2 cifre la 8 luni și investește în energia verde pentru noile spitale Compania Gral Medical a reusit sa depaseasca previziunile bugetare si sa inregistreze o crestere a cifrei de afaceri cu 22% in primele 8 luni din 2023 fata de perioada similiara a anului anterior. Compania a obtinut venituri de 39 milioane Euro in primele 8 luni, iar trendul de crestere din ultimele luni ofera premizele pentru realizarea unei cifre de afaceri de 60 milioane de Euro, depasind astfel previziunile bugetare cu aproximativ 15%.
Alertă alimentară! Pește extrem de consumat, contaminat cu bacteria Listeria, retras de un mare lanț de supermarketuri din România - Document Alertă la rafturi! Un produs extrem de consumat este retras urgent din magazine după ce s-a dscoperit că este contaminat cu Listeria, o bacterie des întâlnită în produsele de origine animală, netratate termic. Cei care l-au achiziționat deja sunt sfătuiți să nu îl consume întrucât poate provoca grave probleme de sănătate.
ALERTĂ de coronavirus! Peste 7000 de cazuri de infectare cu COVID-19, într-o singură săptămână, în România În intervalul 04 -10 septembrie 2023 au fost înregistrate 7171 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). 2271 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.
De ce li se spune "fructe de mare" - Care e explicația din spatele acestei denumirii În gastronomie, termenul "fructe de mare" este folosit pentru a descrie o varietate de delicatese marine, de la creveți și stridii până la homari și caracatițe. Dar te-ai întrebat vreodată de ce aceste animale marine sunt numite "fructe"? Să explorăm împreună originea și semnificația acestei denumiri.
Ce boli se pot transmite de la pisică la om și cum trebuie să ne protejăm Pisicile sunt animale de companie iubite și adorate în multe gospodării din întreaga lume. Cu toate acestea, la fel ca orice alt animal, pisicile pot fi purtătoare și pot transmite anumite boli la oameni. Cunoașterea acestor boli și a modului în care se pot preveni este esențială pentru a menține atât sănătatea animalului, cât și a proprietarului.
Pericol uriaș pentru sănătate atunci când mănânci biftec tartar - Cum este preparată această mâncare Biftec tartar, o delicatesă apreciată în multe culturi din întreaga lume, este un fel de mâncare preparat din carne de vită crudă tocată. Cu toate că este considerat un preparat rafinat și delicios, există riscuri semnificative asociate consumului său.
Parchetul European, percheziții la Inspectoratul General de Aviație al MAI. Sunt vizate proiecte cu fonduri UE Procurorii de la Parchetul European fac, marți, percheziții la sediul Inspectoratului General de Aviație (IGAV) al Ministerului Afacerilor Interne, fiind vizate proiecte cu fonduri UE. IGAv se află în coordonarea secretarului de stat şef al DSU, Raed Arafat, şi este condus de generalul de flotilă aeriană Cătălin Paul Dache.
Cum se păstrează, de fapt, cartofii pentru iarnă. Greșeala pe care o fac toți românii Pentru a te bucura de gustul cartofilor, în plină iarnă, ca și când ar fi culeși proaspăt, trebuie să ții cont de niște trucuri simple. Păstrarea cartofilor nu necesită mare efort, însă trebuie să fie depozitați în lăzi de plastic sau de lemn care permit circulația aerului.
Top 9 cei mai toxici pești pentru consumul uman - Trebuie evitați cu orice preț Peștele este adesea recomandat ca o sursă sănătoasă de proteine și acizi grași omega-3. Cu toate acestea, nu toți peștii sunt la fel de benefici pentru sănătate. Unele specii pot conține toxine periculoase sau niveluri ridicate de mercur, care pot fi dăunătoare pentru sănătatea umană.
Fructul care împiedică albirea părului. Include-l acum în alimentație! Fie că se petrece natural, din cauza înaintării în vârstă, ori stresul accentuat de-a lungul vieții ne va face părul să devină alb mult mai devreme decât ar fi normal, realitatea rămâne că ne vom confrunta, în cele din urmă, cu acest fenomen. Din fericire, potrivit experților, ar putea exista un „truc” ingenios pentru a amâna acest moment!