Care sunt perioadele de refacere a organismului. Fiecare oră este atribuită unui organ anume Fiecare oră de odihnă este atribuită unui organ anume, iar dacă respecți intervalele de refacere ale organelor, asta nu poate decât să aducă beneficii organismului tău.
Probioticele naturale, un ajutor din partea naturii pentru sănătatea sistemului digestiv Aceste microorganisme benefice nu numai că contribuie la sănătatea digestivă, dar au și numeroase alte beneficii pentru sănătatea generală.
Pilula minune care înlocuiește activitatea fizică. Cercetătorii susțin că îmbunătățește metabolismul și performanța musculară O nouă găselniță a cercetătorilor americani! O echipă de oameni de știință de la Universitatea Washington a inventat o pastilă care ar putea reproduce efectele exercițiilor fizice.
Alimente pe care dermatologii nu le-ar recomanda niciodată. De ce este bine să le eviți Există alimente pe care ar fi bine să le evităm, iar cel mai adesea, medicii dermatologi le trec pe lista interzisă. Acestea îți pot afecta tenul, pielea, parul, dar și starea generală de sănătate.
Într-un singur an, ambulanțele din București-Ilfov parcurg o distanță suficientă cât să ajungi de la Pământ la Lună de 16 ori Într-un singur an, ambulanțele din București-Ilfov parcurg aproape 6 milioane de kilometri. Suficient cât să parcurgi distanța de la Pământ la Lună de 16 ori. Din păcate, doar 9% din autospeciale sunt mai noi de 7 ani.
Spitalul Colțea, din Capitală, Gală aniversară: excelență medicală de 320 de ani De 320 de ani, Spitalul Colțea, din Capitală, prima unitate medicală din România, funcționează zi și noapte pentru a salva vieți. Mii de oameni și-au găsit aici speranța de a trăi datorită generațiilor întregi de medici de excepție. Evenimentul aniversar a fost marcat cu o gală deosebită în care medicii au fost premiați pentru rezultatele excepționale.
Leguma pe care trebuie să o consumi zilnic în Postul Paștelui: beneficii fantastice pentru organism. O porție are numai 20 de calorii! În timp ce postul presupune abstinența de la anumite alimente, acesta poate fi și o oportunitate de a explora și de a aprecia alte opțiuni alimentare bogate în nutrienți. În acest context, leguma cu 20 de calorii, dar bogată în substanțe nutritive, reprezintă o alegere excelentă pentru masa de post.
Dezastru la cantina unui liceu din Timișoara. Excremente de șobolani descoperite în bucătărie FOTO/VIDEO Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultura și Agricultura Casa Verde Timișoara a fost controlată de inspectorii de la Protecția Consumatorilor Timiș. Inspectorii au descoperit excremente de șobolani în mâncare.
Cum ții la distanță pofta de dulce? Iată 5 gustări sănătoase care înlocuiesc dulciurile Pofta de dulce este principalul dușman al dietelor. Însă, există unele variante prin care poți să înlocuiești dulciurile.
Dosarul Pfizer. Laura Codruța Kovesi: Am primit sute de reclamații! Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, a vorbit, în cadrul unui interviu recent, despre dosarul vaccinurilor Pfizer pentru Covid. „Am primit sute de reclamații în acest sens”, a spus șefa EPPO.
Val de scumpiri în farmacii, de la 1 aprilie! Se schimbă prețurile pentru aproape 900 de medicamente Aproape 900 de medicamente pentru care Ministerul Sănătății a identificat un risc de retragere se vor scumpi de la 1 aprilie. Este vorba, în general, de medicamente foarte scumpe.
Otrava de la raft: alimente pline de substanțe periculoase, retrase din magazinele românești. Avertisment ANSVSA Nu știm ce mâncăm și riscăm să ne îmbolnăvim din cauza produselor pe care le consumăm zilnic. Foarte multe dintre produsele care ajung pe mesele românilor sunt, de fapt, otrăvuri. Inspectorii de la ANSVSA au retras în ultimii ani sute de alimente de pe rafturile magazinelor după ce au descoperit substanțe periculoase. Înghețata, dulciurile, deserturile, dar și legumele, fructele sau carnea sunt printre produsele retrase cel mai des.
Adevărul despre brânza TOFU, consumată excesiv în post. Cum "hrănește" soia CANCERUL Tofu a devenit popular mai ales după ce vegetarienii şi veganii îl consideră o sursă excelentă de proteină. Soia este unul dintre cele mai modificate genetic alimente din lume, iar tofu este obţinut din boabe de soia, apă şi un agent cuagulant.
Ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci mămăligă - Este singurul aliment din lume care face asta Mămăliga este un fel de mâncare originar din nordul Italiei şi, deşi este considerată un tip de mâncare rural, este foarte apreciată şi în zonele urbane.
Dieta cu ridichi te ajută să slăbești rapid. Scapi de 5 kg în doar 7 zile Dieta cu ridichi. Datorită antioxidanţilor, legumele stimulează metabolismul şi topeşte depozitele de grăsime stocate în organism.
Câte grame de plastic ajung în corpul nostru, din alimentele de zi cu zi. Se pot dezvolta boli grave: date alarmante Avertisment grav din partea oamenilor de știință! Înghițim din apă și mâncare câte cinci grame de plastic pe săptămână, echivalentul unui card de credit. Specialiștii avertizează că se pot dezvolta boli grave, cum ar fi cancerul de colon.
Lista completă a medicamentelor care provoacă pierderi de memorie, întocmită de experții americani. Multe dintre acestea se găsesc și la noi În fiecare an ies pe piață noi medicamente care, după ce au fost supuse unor studii clinice riguroase, își demonstrează eficacitatea în patologiile către care sunt vizate. Cu toate acestea, aceleași medicamente pot avea efecte secundare care în majoritatea cazurilor nu sunt grave sau pot fi ușor controlate
Alertă alimentară! Nuggets de pui retras de la vânzare din cauza prezenţei bacteriei Salmonella LIDL anunţă, vineri, retragerea de la vînzare a unui lot de Nuggets cu pui, posibil contaminat cu Salmonella.
Ce se întâmplă în organism dacă sari peste mese. Riscurile mari la care te expui, potrivit specialiștilor Dacă sări peste mese pentru a slăbi sau pur și simplu ești prea ocupată ca să iei masa, ar trebui să știi că există unele consecințe asupra sănătății. Dacă ignori semnalele de foame pe care ți le transmite organismul, te privezi de nutrienții care îl alimentează. În plus, dacă speri să slăbești în acest mod, riști să ai parte de un efect contrar. Descoperă ce se întâmplă în organism, de fapt, dacă sari peste mese în mod regulat. Află care sunt riscurile la care te expui.
Reacția Spitalului Floreasca la scandalul chirurgului care și-a înțepat un coleg cu un instrument folosit la o operație Un medic chirurg de la Spitalul de Urgență Floreasca și-a înțepat colegul cu un obiect cu un electrocauter utilizat la o pacientă care avea hepatită. Reprezentanții unității medicale spun că, până la stabilirea vinovăției printr-o hotărâre definitivă a instanței de judecată, orice persoană este considerată nevinovată.
Uleiul de măsline are și contraindicații. Când nu este sănătos să gătești cu el Multe persoane folosesc ulei de măsline extravirgin la preparatelor culinare. Însă, specialiștii în artă culinară consideră că există momente când uleiul de măsline nu este cea mai bună alegere.
Medicul care și-a înțepat un coleg la Spitalul Floreasca este soțul consilierei lui Iohannis pe probleme de sănătate Medicul de la Floreasca, cel care și-a înțepat un coleg cu un instrument folosit la operația unei paciente cu hepatită, este soțul consilierei prezidențiale Diana Păun. Bărbatul este acum urmărit penal pentru purtare abuzivă.
Copiii au probleme de vorbire după izolarea din pandemie. „Părinții nu au reușit să suplinească lipsa de activitate” Efectele izolării celor mici în timpul pandemiei de Covid-19 încă se resimt. Mulți preșcolari și elevi din clasele primare au probleme de pronunție. Asta din cauza că în anii în care ar fi trebuit să-și dezvolte abilitățile de vorbire au fost înconjurați doar de părinți și de tablete.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic pâine ținută în frigider Ții pâinea în frigider ca să poată fi consumată mai multe zile la rând? Este un obicei greșit, spun specialiștii în alimentație.
De ce sunt periculoase recipientele din plastic și cât de grav ne putem înbolnăvi de la ele Cercetările în domeniu au demonstrat că anumite tipuri de plastic îți afectează direct sănătatea. Unele dintre ele conțin ftalați (polietilentereftalat), niște compuși toxici care se transferă în alimente atunci când în recipiente se toarnă lichide fierbinți.
Avertismentul medicilor. La ce riscuri majore ne supunem dacă stăm cel puțin 3 ore pe zi la jocuri video Lipsa de mișcare, în general, ne afectează starea de sănătate. Însă, medicii atrag atenția că dacă stăm mai mult de 3 ore pe zi în fața calculatorului sau telefonului, la jocuri video, putem dezvolta probleme fizice. Înclusiv oboseala ochilor, dureri de mâini sau de încheieturi şi dureri de spate sau de gât.
Momente bizare la Spitalul Floreasca. Un chirurg și-a înțepat colegul în sala de operație, cu un instrument folosit la un pacient cu hepatită Momente bizare într-o sală de operații a Spitalului Floreasca. Un chirurg și-a înțepat un coleg cu un electrocauter utilizat la o pacientă care avea hepatită.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci ridichi în fiecare zi, toată primăvara Primăvara este anotimpul în care natura se trezește la viață, iar în grădini și pe tarabele piețelor apar primele legume proaspete și hrănitoare. Printre acestea, ridichile sunt printre cele mai populare alegeri datorită gustului lor unic și beneficiilor pentru sănătate. Dar ce se întâmplă dacă le consumi în fiecare zi, pe toată durata primăverii?
15 martie, Ziua mondială a somnului: "reguli de igienă" pentru a dormi ca un bebeluș La 15 martie 2024, este marcată ediţia cu numărul 17 a Zilei mondiale a somnului. Aceasta este programată în fiecare an, în ziua de vineri a celei de-a doua săptămâni întregi a lunii martie.
Care este legătura între telefonul mobil și hemoroizi. Nu trebuie să mai faci asta Chiar dacă titlul vi se pare o glumă, avertismentul este cât se poate de serios și ar fi bine să vă gândiți de două ori, înainte de a intra la toaletă, dacă este cazul să luați telefonul cu dumnevoastră.