Gabriela Firea: România are primul centru de transplant de tub digestiv Spitalul Sfânta Maria, condus de prof. dr. Narcis Copcă, a fost acreditat să poată realiza intervenția de transplant de tub digestiv, anunță Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.
Numărul cazurilor de AVC la tineri s-a triplat. Cauza alertează lumea medicală Numărul cazurilor de accidente vasculare cerebrale la tineri s-a triplat în ultimii ani, arată datele de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Această problemă de sănătate era considerată în trecut o afecțiune specifică vârstnicilor.
Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci vinete. Consumul lor este interzis dacă suferi de una din aceste boli Chiar dacă sunt extrem de apreciate în perioadele de post, cum este și aceasta, consumul vinetelor este interzis dacă suferi de anumite boli.
Fost comisar-şef al Gărzii de Mediu reclamă poluarea extremă a aerului din Bucureşti VIDEO Fostul comisar-şef al Gărzii de Mediu Octavian Berceanu a publicat imagini cu fum dens deasupra Capitalei şi reclamă poluarea extremă.
Doliu în lumea medicală: doi doctori de renume au murit, la doar câteva ore unul de altul Doi medici renumiți s-au stins din viață, la doar câteva ore unul de celălalt.
Adevărul despre vinetele coapte puse la congelator. Cât timp pot fi, de fapt, consumate? Avertismentul specialiștilor Nutriţioniştii trag un semnal de alarmă! Cât de sănătoase sunt, de fapt, vinetele congelate?
Trucul care îți protejează stomacul când mănânci fasole. Cum te ferești de efectul periculos Fasolea și linteasunt preferate de multe persoane pentru disponibilitatea și conținutul ridicat de proteine. Pot fi delicioase și sățioase, dar pot provoca și unele probleme grave. Iacă câteva trucuri ce pot să te salveze din situații grele.
Pericolul laptelui din cafea. De ce trebuie să renunți la acest obicei În ciuda beneficiilor aduse de cafea, aceasta devine nocivă atunci când este consumată pe stomacul gol. Iată ce se întâmplă atunci când în cafea adaugi lapte.
Cum recunoști peștele proaspăt. ANPC, sfaturi pentru un consum sigur. De ce pungile cu produse congelate NU trebuie să aibă gheață în ele Directorul general în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, a transmis, duminică, o serie de sfaturi pentru consumatorii care doresc să cumpere peşte şi produse din peşte, în perioada sărbătorii Bunei Vestiri şi a Floriilor. El le recomandă acestora să fie foarte atenţi la aspect şi să nu achiziţioneze produse cu suprafaţă lipicioasă, deshidratată, cu pete de mucegai, produse cu miros şi culoare modificate.
Sfaturi de la nutriționiști. O metodă foarte ușoară de a îmbunătăți sănătatea intestinală Resturile de paste, orez, pâine sau cartofi pot avea beneficii pentru microbiomul intestinal dacă respecți regula: „mănâncă a doua zi”.
Bacteria care distruge stomacul. Se poate afla în corpul tău fără să îţi dai seama Helicobacter Pylori este un bacil (o bacterie) specific uman, gram-negativ localizat la nivelul mucoasei stomacului. S-a observat că frecvenţa infectării cu Helicobacter Pylori variază în funcţie de zona geografică, vârsta şi factori socio-economici.
Semnal de alarmă îngrijorător: aproape 10.000 de cazuri de tuberculoză în România, în 2023. Poluarea aerului crește riscul de îmbolnăvire Rata incidenţei tuberculozei a fost, în anul 2023, de 48/100.000 de locuitori, fiind înregistrate 9.572 de cazuri, dintre care 429 la copii, a informat Institutul "Marius Nasta".
Mierea românească, „stricată” de importurile masive din est. Cum recunoaștem produsul autohton - testul firului Mierea românească nu mai este la mare căutare, iar apicultorii încep să își contabilizeze pierderile. Asta, pentru că piața a fost invadată de miere adusă din import, la prețuri foarte mici.
Laptele de cartof, salvare pentru diabetici: beneficii nebănuite pentru sănătate. Cum se prepară Despre laptele de migdale, cocos, soia, caju sau orez am auzit cu toţii, însă cea mai nouă variantă de lapte vegetal este laptele de cartof, o opţiune potrivită pentru cei vegani şi pentru cei care au intoleranţă la lactoză.
Cine sunt pensionarii care pot primi compensare de 90% la medicamente. Condițiile care trebuie îndeplinite O categorie de pensionari va putea beneficia de o compensare de 90% la costurile pentru medicamente, a anunțat Casa Națională de Asigurări de Sănătate.
Din ce se fabrică, de fapt, pateul vegetal. O adevărată "bombă alimentară" pentru organism Anumiţi aditivi alimentari din pateurile de post pot provoca serioase probleme de sănătate atunci când sunt consumaţi în cantităţi mari.
Primul transplant de rinichi de la porc la om a fost realizat cu succes Pentru prima dată în istoria medicinii, doctorii au reușit să transplanteze un rinichi de porc într-un om printr-o procedură medicală revoluționară. Acest eveniment deschide noi perspective în domeniul transplantului de organe și speranțe pentru pacienții care așteaptă să primească un rinichi uman potrivit pentru transplant.
Amestecul tradițional indian de condimente care te protejează de cancer Prevenţia acestei boli este extrem de importantă, iar primul pas în această direcţie este adoptarea unei alimentaţii sănătoase, bogată în fructe, legume şi seminţe.
Care sunt cele mai toxice alimente care se consuma in Postul Paștelui. Oamenii sunt păcăliți că ar fi sănătoase Este Postul Paștelui și multă lume se gândește care sunt alimentele de post toxice și ce produse sunt, de fapt, sănătoase.
Dietă de sezon. Ce alimente să consumi pentru a scăpa mai repede de astenia de primăvară Astenia de primăvară este o afecțiune caracterizată de o scădere a energiei, oboseală excesivă, dificultăți de concentrare și stări de iritabilitate.
Misiune dificilă pentru părinții zilelor noastre: Cum să motivezi copilul să facă mișcare? Tot mai mulți copii își petrec timpul liber în fața calculatorului, a tabletei sau telefonului mobil. Motiv pentru care devine o misiune aproape imposibilă pentru părinți să-i convingă pe cei mici să renunțe la gadgeturi pentru a face mișcare.
Copilul tău a înghițit o substanță toxică? Iată ce trebuie să faci cât mai repede cu putință Este esențial să acționezi cu calm, dar cu promptitudine, rapid. Incearcă să afli ce a înghițit, cât de mult și cu cât timp în umră, pentru a le da aceste informații utile doctorilor și paramedicilor care vor veni de urgență.
DEZASTRU la firmele de catering care livrează mâncare la azile, spitale și școli. ANSVSA a dat amenzi de peste 600.000 de lei ANSVSA a dat amenzi de peste 600.000 de lei, după controale la peste 700 de unităţi de catering care livrau produsele alimentare către elevi, vârstnici, pacienţi. Pentru opt unităţi a fost suspendată activitatea, pentru alte patru fiind interzisă.
Ploșnițele au dat peste cap educația. Se închid toate școlile din Sectorul 5. Primarul Piedone anunță dezinsecția generală Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a solicitat suspendarea cursurilor în instituțiile de învățământ din sector în data de 25 martie 2024, pentru dezinsecție în şcoli şi în perimetrul acestora, începând de vineri, 22 martie, după finalizarea orelor de curs.
Leguma care vindecă rapid ulcerul. În plus, te ajută să slăbești și îți întărește imunitatea Această legumă îmbunătățește vederea, te apără de anemie și are numeroase beneficii asupra organismului tău, fiind o sursă bogată în vitamine.
Condimentul pe care trebuie să-l consumi dimineața, pe stomacul gol. Beneficii uluitoare pentru sănătate Un condiment pe care îl folosim mai ales la deserturi are proprietăți fabuloase. Medicii sunt umiți de efectele comsumului acestuia pe stomacul gol, neapărat dimineața.
Adrian Marinescu: „Rujeola a ţinut mai mult decât sezonul de gripă. Sunt în jur de 60-70 de prezentări zilnice la camera de gardă” Doctorul Adrian Marinescu, medic primar de boli infecţioase, director medical la Institutul Matei Balş din Capitală, a precizat că, în ultimele 6 luni, în mod constant s-au prezentat pacienţi la camera de gradă cu rujeolă. Sunt aproape 70 de prezentări zilnice cu această boală, majoritatea copii, iar aproximativ jumătate dintre ei sunt cazuri care se internează. Ultimele date ale INSP arată că au fost confirmate peste 8.800 de cazuri în România.
Cât de importante sunt fibrele în alimentația copiilor și ce cantitate ar trebui să consume cei mici zilnic Fibrele sunt substanțe găsite în plante, în anumite băuturi și care nu pot fi digerate de sistemul nostru digestiv.
Ce este scorul APGAR sau nota copilului la naștere, cum mai este cunoscută în popor APGAR este un sistem de evaluare simplu, dar esențial, folosit pentru a evalua starea de sănătate a unui nou-născut imediat după naștere.
Alertă alimentară! Carne de pasăre retrasă de la vânzare din cauza prezenţei bacteriei Salmonella FOTO Mai multe loturi de carne de pasăre, comercializată de rețeaua de magazine Penny, au fost retrase de la vânzare pentru că erau infestate cu Salmonella.