Articolele din categoria SĂNĂTATE:

Măști de protecție anti-Covid / Foto: Inquam Photos, Octav Ganea
ALERTĂ de măști neconforme! Peste 280 de tipuri de măști, descoperite în neregulă, 61,26% dintre ele sunt de tip FFP2
InfoCons a transmis, astăzi, o nouă alertă de măști de protecție neconforme. Vorbim despre nu mai puțin de 284 de tipuri de măști neconforme, 61,26% dintre ele, respectiv 174, sunt de tip FFP2. Anunțul vine chiar în ziua în care Executivul a decis că masca de protecție este, din nou, obligatorie atât interior, cât și la exterior ca urmare a pericolului reprezentat de infectarea cu varianta Omicron a COVID-19, fapt ce face ca măștile textile să fie interzise. 
Răzvan Cherecheș, expert în sănătate
Revenirea la o viață NORMALĂ, posibilă din primăvară, prin obținerea imunității de grup! Răzvan Cherecheș: Ne vom putea relua viața, dacă nu apare o tulpină nouă
Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate Publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, afirmă că, în România se va atinge, cel mai probabil până în luna mai, nivelul de imunitate de grup prin vaccinare și imunizare naturală, la cât de infecțioasă este tulpina Omicron, ceea ce înseamnă că ne-am putea relua viața dinainte de pandemie, în cazul în care nu apare o tulpină nouă.
Carmen Dorobat medic primar infecționist Exclusiv
Medicul Carmen Dorobăț: Măștile FFP2 nu afectează oxigenarea - Riscurile din valul Omicron și pericolul FLURONA
Medicul infecționist Carmen Dorobăț a fost invitată în această seară în cadrul emisiunii 100%, realizată de Laurențiu Botin. La Realitatea Plus, aceasta a vorbit despre noile măsuri de protecție sanitară dar și despre cât de mult ne protejează măștile textile. Totodată, doctorul a explicat și ce înseamnă o mască FFP2 și ce protecție are aceasta împotriva coronavirusului. 
Octavian Jurma, epidemiolog / Facebook
Octavian Jurma, despre varianta B.1.640.2 din Franța: "Ultimul lucru de care mai avem nevoie acum este sa exageram pericolul.."
În plin val 5 al infectărilor cu varianta Omicron a COVID-19, epidemiologul Octavian Jurma ține să facă lumină în ceea ce privește știrile alarmiste legate de varianta B.1.640.2 a coronavirusului, descoperită în Franta. Medicul atrage, astfel, atenția asupra faptului că "ultimul lucru de care mai avem nevoie acum este să exagerăm pericolul deja mare în care ne aflăm".
Vaccin Pfizer/BioNTech / Foto: Profimedia
Un vaccin împotriva zonei zoster va fi dezvoltat curând de Pfizer și BionTech. Ce tehnologie se va folosi
Speranțe pentru bolnavi! Compania farmaceutică germană BioNTech şi partenerul ei american Pfizer au anunțat că vor dezvolta împreună un vaccin împotriva zonei zoster. Va fi, practic, primul vaccin împotriva zonei zoster care va avea la bază tehnologia ARN mesager, utilizată deja în cazul unora dintre vaccinurile anti-Covid. Potrivit anunțului făcut de reprezentanții celor două companii, studiile clinice vor începe în a doua jumătate a acestui an.