EXPLOZIE de infectări la nici 2 săptămâni de la debutul valului 5, în România: Un județ în zona ROȘIE și alte 6 în scenariul GALBEN Un județ se află deja în scenariul roșu, cu o rată de infectare de 3,44, iar alte 5, plus municipiul București, se află în zona galbenă, cu indici de infecatre de peste 2 la mie. În total, 42 de județe au înregistrat creșteri în ultimele 24 de ore.
Creștere ACCELERATĂ a numărului internărilor COVID: Câte paturi ATI sunt libere la nivelul întregii țări În data de 10 ianuarie 2022, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.257 paturi de ATI destinate pacienților COVID-19, dintre care, 300 în București. La nivelul întregii țări sunt ocupate 414 paturi ATI COVID-19. Prin urmare, în prezent sunt libere 843 de paturi la nivelul întregii țări.
3 riscuri MAJORE în valul 5 - Medicul Beatrice Mahler trage un semnal de ALARMĂ: Care sunt PROVOCĂRILE Managerul Institutului "Marius Nasta" din Capitală, medicul Beatrice Mahler, susține că una dintre temerile legate de valul 5 al pandemiei de coronavirus este aceea că, din cauza posibilităţii de infectare a unui număr mare de cadre medicale, ar putea să existe probleme în asigurarea continuităţii activităţii medicale.
Bilanț coronavirus 10 ianuarie. Peste 4.000 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore. Câte decese au fost raportate oficial Noi date parțiale ale infectărilor cu coronavirus au fost anunțate de autorități. Numărul minorilor internați în spitale a crescut în ultimele 24 de ore.
Rata de infectare în București CREȘTE rapid în valul 5 - La cât a ajuns în 24 de ore Direcția de Sănătate Publică București a anunțat luni rata de infectare la nivelul Capitalei.
Octavian Jurma, scenariu DEVASTATOR: Săptămâna asta am putea depăși 15.000 de cazuri pe zi, iar săptămâna viitoare 30-40.000. Când se vor simți EFECTELE deschiderii școlilor Epidemiologul Octavian Jurma trage un nou semnal de alarmă privind valul de infectări cu COVID-19 cu care ne vom confrunta începând chiar din zilele următoare. Mai exact, Jurma spune că în această săptămâna vom depăși 10.000 de cazuri pe zi încă de marți. Mai mult, epidemiologul spune dacă acesta creșterea se menține la nivele apropiate de cele de săptămâna trecută, atunci "vom depăși cu siguranță 15.000 de cazuri pe zi". "E posibil chiar să depășim deja în această săptămâna recordul de 18.863 de cazuri atins în valul 4-Delta", afirmă medicul.
Exodul medicilor a continuat și în pandemie! Cate cadre medicale au solicitat certificate pentru a lucra în străinătate Exodul medicilor continuă chiar și în plină pandemie! Peste șapte sute de doctori au solicitat în anul 2021 Colegiului Medicilor certificate pentru o profesa în alte țări. Pe de altă parte, în ultimii doi ani, cei care au rămas în țară, au fost recrutați în spitale cu salarii enorme chiar și de peste 20.000 de lei.
Ce simptome au persoanele care se infectează cu Omicron - primele semne, în zona CAPULUI Primele semne care pot trăda infecția cu Omicron apar în zona capului, spune Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, din Capitală. Potrivit medicului, și această variantă a virusului, aparent mai blândă, poate provoca forme severe de boală.
CÂTE infectări au fost confirmate la elevi în prima săptămână de școală - Anunțul ministrului Sorin Cîmpeanu Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat câte cazuri au fost confirmate COVID-19 în prima săptămână de școală din acest an, după vacanță.
Protest în fața Ministerului Sănătății - restricțiile scot românii în stradă. Se cere demisia lui Alexandru Rafila Protest, la această oră, în fața Ministerului Sănătății, față de restricții. Oamenii sunt nemulțumiți de noile restricții și îi cer demisia lui Alexandru Rafila. În plus, aceștia sunt revoltați că antiviralele pentru tratamentul COVID nu se găsesc în farmacii și vor depunde un memoriu la registratura instituției cu revendicările pe care le au.
Bobbby Păunescu, semnal de alarmă în valul 5 Covid: Este FURTUNA PERFECTĂ! România este la un pas de a fi lovită de "furtuna perfectă". Lipsa testelor anti-Covid în școli pune o presiune uriașă pe sistemul de sănătate și are un impact major asupra societății. În plus, are în vizor oameni care nu au legătură - președintele și primul ministru. Invitat, duminică seara, la B1, Bobby Păunescu a tras un semnal de alarmă cu privire la situația pandemică din țara noastră, lovită puternic de valul 5 al pandemiei Covid. Cu o tulpină Omicron mai contagioasă decât anterioarele, populația are nevoie de testare mai mult ca oricând, susține acesta.
Semnele cancerului în zona capului și a gâtului care trebuie să te trimită urgent la doctor. Supraviețuirea este sub 50% Simptomele cancerului localizat în zona capului sau a gâtului sunt relativ banale, motiv pentru care diagnosticul e pus de regulă târziu, iar asta reduce drastic șansele de vindecare. Dacă la depistarea într-un stadiu precoce cancerul are 90% șanse de vindecare, în cazul cancerului de cap sau gât ele sunt sub 50%! Iar medicii susțin că tumorile din zona gâtului câștiga teren tot mai mult.
Varianta Omicron a coronavirusului este rezistentă la majoritatea anticorpilor monoclonali. Cum poate fi neutralizată Oamenii de ştiinţă de la Institut Pasteur şi Vaccine Research Institute, în colaborare cu KU Leuven (Leuven, Belgia), Orléans Regional Hospital, Hôpital Européen Georges Pompidou (AP-HP), Inserm şi CNRS, au studiat sensibilitatea variantei Omicron la anticorpii monoclonali utilizaţi în practica clinică pentru prevenirea formelor severe de boală la persoanele cu risc, precum şi la anticorpii din sângele persoanelor infectate anterior cu SARS-CoV-2 sau vaccinate, citează News.ro.
Vaccinare în Italia! Cine sunt persoanele obligate să se vaccineze. Aceeași regulă este valabilă pentru rezidenții străini Italienii în vârstă de peste 50 de ani sunt obligaţi să se vaccineze împotriva coronavirusului, conform unei noi legi care a intrat în vigoare sâmbătă, informează DPA.
Experţii medicali din Anglia NU cred că este încă necesară administrarea unei a patra doze de vaccin anti-COVID-19 Comitetul Comun de Vaccinare şi Imunizare (JCVI) din Marea Britanie nu crede că este deocamdată necesar să se administreze cea de-a patra doză de vaccin anti-COVID-19 populaţiei de peste 65 de ani, având în vedere că actuala doză booster continuă să ofere o protecţie puternică împotriva infectării cu noua variantă Omicron, relatează sâmbătă EFE.
Alimentul minune care întărește oasele, contribuie la sănătatea inimii și ține în frâu diabetul Există un aliment care, dacă este consumat zilnic, face minuni pentru sănătate!
Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei zilnic un pahar de iaurt În timp ce medicamentele au efecte secundare și e bine să le luăm numai la indicația medicului, iaurtul contribuie la tratarea multor afecțiuni, fără niciun risc.
Alimentele care devin OTRAVĂ dacă le reîncălzeşti - afectează stomacul, intestinele şi inima Mulţi dintre noi obişnuiesc să-şi pregătească din timp masa de prânz sau cină şi, fără să-şi dea seama, încălzesc mâncarea mai mult de trei ori! Dar nu toate produsele sunt inofensive pentru consum după reîncălzire. Există o parte a produselor alimentare care au o structură moleculară specială, iar după reîncălzire se transformă în otravă.
Octavian Jurma, despre valul 5: Omicron, un lup îmbrăcat în haine de oaie. Nu ne ucide copiii, doar îi schilodește pe dinăuntru Medicul și cercetătorul Octavian Jurma trage un semnal de alarmă în legătură cu urmările infectării cu coronavirus în cazul copiilor și adolescenților. Acesta avertizează în legătură cu posibila creștere a infectărilor în valul 5 - Omicron în rândul copiilor și a pericolului urmărilor bolii - COVID lung.
Sorin Cîmpeanu, anunț despre închiderea școlilor în valul 5 - OMICRON. APEL pentru testarea COVID-19 Sorin Cîmpeanu anunță că școlile nu se vor închide chiar dacă va crește numărul de infectări în perioada următoare. Ministrul Educației a mai transmis că ține cont de recomandările Ministerului Sănătății, că școlile „nu trebuie închise”. Declarațiile ministrului vin după ce o federația părinților FEPAL a cerut trecerea în online pentru o perioadă de cel mult o săptămână pentru a evita impactul infectărilor în școli. În același timp, în România, testarea în școli este suspendată în acest moment, după doar aproape trei săptămâni în care au fost teste în unitățile de învățământ la sfârșitul anului trecut.
ALERTĂ alimentară - Cât de toxic este MUȘTARUL pe care-l mănâncă toți românii Prea multe E-uri și o cantitate mare de sare consumă românii cărora le place muștarul. Concluziile aparțin unui studiu făcut pe piața din România.
News alert Peste 100 de cazuri noi de OMICRON, dintre care 4 la copii de la 0 la 9 ani - Câți români au fost confirmați, oficial, în total Peste 100 de cazuri noi de OMICRON au fost confirmate în România. Dintre acestea, 4 sunt copii, cu vârste între câteva luni și 9 ani. Aproape 300 de infectări cu noua tulpină mai contagioasă au fost depistate oficial în ultima lună.
RECORD de vaccinare în închisorile din România - Protecția vaccinală, de 2 ori mai mare ca media națională Rata de vaccinare împotriva coronavirusului depășește 77% în penitenciarele din țară, a anunțat vineri, 7 ianuarie, Ministerul Justiției.
Noile reguli de CARANTINARE, pe înțelesul tuturor. Guvernul a transmis ghidul oficial (DOCUMENT) Guvernul a public, vineri seară, ghidul complet al măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Sars-CoV-2. În document sunt detaliate situațiile în care se aplică perioada scurtă sau lungă de carantină și izolare.
Aproape 33.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore Aproape 33.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate vineri de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Dintre aceștia, 7.500 au făcut prima doză.
Exclusiv Vaccinarea copiilor de 5 și 11 ani. Ce trebuie să știe părinții - Un medic pneumolog dă TOATE răspunsurile: EXCEPȚII și RISCURI Medicul pneumolog Gilda Popescu de la Institutul „Marius Nasta” din Capitală a răspuns mai multor întrebări ale părinților despre vaccinarea împotriva COVID-19 la copiii cu vârste între 5 și 11 ani. Toate precizările și despre cine poate să se vaccineze, dar și cine face excepție, unde trebuie să aibă loc administrarea vaccinului, au fost făcute vineri, în exclusivitate, la Realitatea PLUS.
Șeful Moderna face anunțul! De când va fi nevoie de a 4-a doză de VACCIN Directorul executiv al companiei Moderna, Stephane Bancel, a spus că eficacitatea dozelor booster împotriva Covid-19 va scădea în timp, iar oamenii vor avea nevoie de a patra doză la toamnă pentru a-și crește protecția, relatează CNBC.
De ce ni se pun, de fapt, cârcei. Mergi de urgenţă la medic dacă... Aproape toate persoanele au simţit la un moment dat în viaţă la nivelul picioarelor contracţii musculare involuntare şi bruşte, însoţite de senzaţii dureroase, adică aşa-numiţii cârcei. Aceştia îşi pierd din intensitate pe măsură ce muşchii se relaxează şi revin la forma lor iniţială.
De ce se REDUCE carantina pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală. Adriana Pistol explică România reduce carantina de la 14 la 5 zile pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală. Excepție de la carantină: personalul navigabil român. Reducerea este luată pentru că perioada de incubație OMICRON este de 5 zile, față de 14 cât este la DELTA.
Doza 4 ar putea fi făcută în toamna acestui an! CEO-ul Moderna avertizează: O mutație ar putea SCHIMBA din nou cursul pandemiei CEO-ul Moderna, Stephane Bancel, a declarat că eficiența dozei booster a vaccinului anti-Covid-19 scade cu timpul, fapt pentru care unele persoane ar putea necesita administrarea celei de-a patra doze de vaccin în toamna acestui an. Mai mult, oficialul avertizează, pe de altă parte, că o mutație apărută random la nivelul virusului SARS-CoV-2 ar putea schimba din nou cursul pandemiei de coronavirus.