Gradul de pozitivare pentru testele COVID, în SCĂDERE față de ziua precedentă. Anunțul Ministerului Sănătăţii Gradul de pozitivare pentru testele COVID-19 efectuate este de 30,21%, în scădere față de ziua precedentă, anunță, astăzi, Ministerul Sănătății.
Noile cazuri coronavirus, în scădere ușoară în România - Capitala și 27 de județe, în TOP COVID | HARTA Bucureștiul atinge un record nou la infectările din ultimele 24 de ore, cu peste 5.000 de noi cazuri, în timp ce în 5 județe au fost creșteri de peste 1.000 de noi infectări, iar în alte 3 județe s-au înregistrat peste 900 de noi cazuri confirmate. Cele mai puține infectări confirmate în ultima zi au fost raportate în doar patru județe, până în 150.
Toată România rămâne în scenariul ROȘU - INCIDENȚE uriașe coronavirus în 4 județe în ultimele 24 de ore Incidența la nivel național se apropie deja de 20 la mia de locuitori, potrivit ultimelor date oficiale anunțate de autorități. În 28 de județe au crescut ratele de infectare în ultimmele 24 de ore. Capitala se menține pe primul loc în topul celor mai mari incidențe cu 36 la mie, urmată de județele Timiș, Cluj, cu peste 29 la mie, și Ilfov, unde rata de infectare a depășit 27 la mie.
Incidența din Capitală - cifra MOMENTULUI: cât a crescut rata de infectare de ieri și până astăzi Capitala înregistrează un nou record privind incidența cazurilor de infectare cu coronavirus. Astfel, la raportarea de astăzi a fost atinsă o valoare de 36,09, în creștere de la 35,31, cât s-a înregistrat la raportarea de ieri.
OFICIAL: De ce s-au infectat cei vaccinați în ultima săptămână, în România - 78% din decese, la nevaccinați | Document Aproape 80% din decesele raportate în România în ultima săptămână au fost la persoane nevaccinate. Iar jumătate din infectările înregistrate oficial au fost tot la cei nevaccinați, cele mai multe cazuri în Capitală și în alte 4 județe. Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat și câți dintre cei vaccinați s-au infectat și care este motivul îmbolnăvirii.
Rata de infectare din Otopeni a depășit pragul de 48 de cazuri la mia de locuitori! Situația la nivelul întregului județ Ilfov - TABEL Localitatea Otopeni a raportat, astăzi, o incidență a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de 48,51. Evident, vorbim despre o creștere în raport cu ziua precedentă, când a fost înregistrată valoarea de 45,71 la mia de locuitor.
Bilanț coronavirus 10 februarie. Peste 26 de mii de cazuri în ultimele 24 de ore - DECESELE, la cote ridicate Bilanțul coronavirus de joi, 10 februarie, a fost anunțat de autorități.
Beatrice Mahler, despre situația pacienților de la Marius Nasta: "Zona de COVID e ocupată la capacitate MAXIMĂ". Care este principala PROBLEMĂ Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală, a vorbit, la Realitatea PLUS, despre situația pacienților din spital infectați cu COVID-19.
Exclusiv CRIZĂ în spitale | Beatrice Mahler: Este exclus să facem economie la căldură, la Marius Nasta - Cine achită factura uriașă de 500 de mii de lei Facturile astronomice la gaze și curent au lovit din plin și spitalele din toată țara. Costurile sunt duble sau chiar triple și, cum multe dintre unitățile medicale tratează pacienți bolnavi de COVID-19, dar și bolnavi cu alte afecțiuni medicale precum tuberculoză, doctorii nu pot face economie la căldură și electricitate. Spre exemplu, la Institutul Marius Nasta din Capitală, ultima factură la gaze are o valoare de de 100 de mii de euro, iar factura la curent este aproape 160 de mii de lei.
Ce urmează după Omicron? Dimensiunea reală a dezastrului - experții, previziuni tulburătoare: cum evoluează coronavirusul În ultimii doi ani, am trecut prin mai multe variante ale coronavirusului - Alpha, Beta, Gamma, Delta și Omicron. Organizația Mondială a Sănătății a avertizat, însă, că Omicron nu va fi ultima. Ce ne așteaptă în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat?
INSP. Definiţia contactului direct în SARS-CoV-2, actualizată: cât așteptăm simptomele, cine este vizat Autorităţile au actualizat definiţia contactului direct în SARS-CoV-2, iar printre altele au decis să micşoreze perioada estimată pentru apariţia simptomelor de COVID-19, de la 10 zile perioadă de referinţă, până la 7 zile.
Câte animale de companie pot transmite COVID-19 oamenilor - Ce spun cele mai recente studii Cercetătorii au descoperit alte animale de companie care pot transmite COVID-19, după ce, în al doilea an de pandemie, s-a demonstrat că pisicile și câinii pot lua boala de la stăpânii lor și o pot retransmite acestora.
7 semne timpurii de cancer pe care 90% dintre oameni le ignoră Corpul uman este conceput astfel încât să trimită simptome și semnale pentru că ne spune că ceva este în neregulă. Din păcate, mulți dintre noi trecem cu vederea astfel de semne, crezând că oricum va fi bine.
TOATE localitățile din România cu cea mai mare rată de infectare - TOP 100. Document Autoritățile au anunțat care sunt toate localitățile din România cu incidențe mai mari de 3 la mia de locuitori. Pe primul loc au rămas comunele Dumbrăvița județul Timiș, cu aproape 58 rată de infectare, și orașul Otopeni, de lângă Capitală, cu o incidență de aproape 46 la mia de locuitori. În topul localităților cu cele mai mari incidențe a intrat și orașul Sibiu, unde rata de infectare a depășit deja 43 la mia de locuitori.
Aproximativ 8000 de cazuri noi de COVID în Capitală, de ieri și până astăzi! 7 județe cu peste 1000 de cazuri - TABEL Capitala a depășit, astăzi, 7000 de cazuri de infectare cu COVID-19 în doar 24 de ore. Cifra este în creștere comparativ cu ziua precedentă, când au fost raportate 6.825 de pozitivi COVID-19 în 24 de ore. Un număr mare de cazuri au înregistrat și județele Ilfov (2043), Cluj (1844), Sibiu (1724), Timiș (1481), Constanța (1350), Brașov (1128) și Prahova (1200).
Incidențe HALUCINANTE în județele Cluj și Timiș, dar și în Capitală. Întreaga țară rămâne în scenariul roșu Clujul, tot mai aproape de o incidență de 30 de cazuri la mie (29,52 - astăzi). În aceeași situație se află și județul Timiș (29,29). De departe, Capitală rămâne în top, cu 35,31 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la mia de locuitori. În total, 29 de județe au înregistrat creșteri ale valorilor de incidență, media națională apropiindu-se de 20 de cazuri.
Tot mai mulți bolnavi COVID în stare gravă, internați în secțiile de Terapie intensivă. Câte paturi mai sunt libere la nivel național În data de 9 februarie 2022, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.669 paturi de ATI destinate pacienților COVID-19, dintre care, 397 în București. La nivelul întregii țări sunt ocupate 1.120 paturi ATI COVID-19, anunță Ministrul Sănătății, în informarea de astăzi.
La ce BOLI GRAVE ești predispus, în funcție de grupa de sânge Cele patru grupe de sânge se disting clar între ele prin prezența unor antigeni, substanțe care alertează sistemul imunitar atunci când organismul este atacat de o boală.
Medic ATI: Există un număr mai mare de decese. Omicron nu e cu adevărat mai blând decât Delta - Cine moare cel mai des de COVID-19 Medicul Radu Țincu atrage atenția că scăderea infectărilor din ultimele zile nu este decisivă pentru diminuarea valului 5 în România. Medicul primar de ATI de la Spitalul Floreasca din Capitală a avertizat că decesele se înmulțesc, deci varianta Omicron „nu e cu adevărat mai blândă decât varianta Delta”. Acesta anunță că este posibil ca valul 5 să înceapă să scadă la sfârșitul lunii februarie, începutul lunii martie.
Beatrice Mahler, avertisment despre supraaglomerarea spitalelor: „Cazurile din această săptămână, importante în evoluția valului 5” Medicul Beatrice Mahler anunță că secția COVID-19 a Institutului „Marius Nasta” din Capitală este la capacitate maximă de o săptămână. Managerul spitalului a explicat că datele coronavirus din aceste zile sunt foarte importante în evoluția viitoare a valului 5 în România. Beatrice Mahler a anuțat că pe lângă pacienții bolnavi de COVID și numărul deja mare din secția de Terapie Intensivă, spitalul duce lipsă de personal. Mai multe cadre medicale se află deja în izolare după ce s-au infectat cu coronavirus.
Tratamentul pe bază de PLANTE care OPREȘTE atașarea de celulele umane, dezvoltat cu succes în Israel: ce spun experții O firmă israeliană a anunțat succesul tratamentului pe bază de plante în lupta cu COVID-19, mai exact în oprirea atașării coronavirusului de celule umane, inclusiv în cazul variantei mult mai contagioase Omicron. Tratamentul va fi depus pentru autorizare de utilizare în situații de urgență în mai multe țări.
Vaccinarea cu doza booster a adolescenților de 12-17 ani, analizată de EMA - Cum se procedează ACUM în România Administrarea dozei booster a vaccinului anti-COVID-19 la adolescenții de 12 ani până la 17 ani este analizată de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA). În România, Comitetul național de vaccinare a recomandat deja, de la începutul anului, administrarea booster la adolescenți dacă au trecut 6 luni de la schema inițială de vaccinare. În Statele Unite, FDA a aprobat deja, tot din primele zile ale anului, doza booster pentru adolescenți.
Rata de infectare din Otopeni a ajuns la 45,71 la mie! Cum stă situația la nivelul întregului județ Ilfov - TABEL Localitatea Otopeni a raportat, astăzi, o incidență a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de 45,71. Evident, vorbim despre o creștere în raport cu ziua precedentă, când a fost înregistrată valoarea de 43,73 la mia de locuitor.
Incidență în continuă creștere, în Capitală: a fost depășită valoarea de 35 de cazuri la mie Capitala înregistrează un nou record privind incidența cazurilor de infectare cu coronavirus. Astfel, la raportarea de astăzi a fost atinsă o valoare de 35,31, în creștere de la 34,29, cât s-a înregistrat la raportarea de ieri.
Gabriela Firea anunță că proiectul din Capitală pentru decontarea FIV va fi extins la nivel național - DE CE îl acuză pe Nicușor Dan Gabriela Firea anunță extinderea la nivel național a proiectului privind decontarea tratamentului de fertililzare in vitro (FIV), lansat în mandatul său de primar general al Bucureștiului. Ministrul Familiei a explicat că decizia a fost luată după discuțiile cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, iar „acest proiect important pentru creșterea natalității în România”, în perioada următoare. Suma maximă decontată de stat va fi de 4.500 de euro pentru FIV.
Bilanț coronavirus 9 februarie. Scădere semnificativă a infectărilor, numărul deceselor rămâne alarmant Noi date ale infectărilor cu coronavirus au fost anunțate. Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 9 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 27.346 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 176 de decese, dintre care 5 anterioare intervalului de referință.
Pneumolog, despre recuperarea post-COVID: Temerea pacienţilor este că nu-şi mai revin - ce se întâmplă în corp după boală Trecerea prin COVID-19 poate însemna pentru unii pacienţi – în special pentru cei care au avut forme severe – sechele. Camelia Pescaru, medic primar pneumolog la Spitalul „Victor Babeş”, din Timişoara, a vorbit, pentru RoVaccinare, despre categoriile de pacienţi care ajung la recuperare şi despre cum se face aceasta.
Covid lung. Simptomul neobișnuit care apare la tot mai mulți pacienți - TRAUME severe Infecția cu coronavirus nu este ușoară pentru corpul nostru. Poate afecta mai multe organe și poate genera o gamă largă de simptome. Unele dintre aceste simptome pot persistă o perioadă mai lungă după infecția inițială și pot apărea aleatoriu. Unul dintre simptomele comune ale COVIDULUI de lungă durată este tulburarea de stres post-traumatic (PTSD), care poate fi declanșată de mai multe ori, chiar și în momentele când ne relaxăm, scrie Indiatimes.com.
Tumoră extirpată cu succes de medici la un bebeluș de doar 49 de zile! O echipă de medici din Cuba a extirpat cu succes o tumoră ce complica funcţiile vitale ale unui bebeluş de 49 de zile. Teratomul a fost detectat când micuţa pacientă a fost adusă la spitalul de copii José Luis Miranda din Villa Clara (centrul ţării) pentru o posibilă contagiere cu COVID-19 şi când i-au fost descoperite probleme respiratorii.
Acest aliment îţi distruge ficatul şi pancreasul! Ce evită să-ți spună nutriționiștii când îl recomandă în curele de slăbire Oamenii de știință au descoperit că popcornul te îmbolnăvește de cancer la ficat, cancer testicular sau pancreatic.