Articolele din categoria SĂNĂTATE:

Cercetare, faza de laborator
ALERTĂ! Variola maimuței se APROPIE tot mai mult de granițele României. Unde a fost depistat cel mai RECENT caz
Variola maimuței, noul virus care a stârnit panică în rândul autorităților sanitare de la nivel mondial, se răspândește cu repeziciune în Europa, după ce - cu doar o zi în urmă - un prim caz a fost depistat în SUA, în statul Massachusetts (nord-estul ţării). Astfel, după Marea Britanie, Spania, Portugalia și Suedia, iată că un prim caz de infectare cu această boală, de obicei endemică în Africa de Vest, a fost depistat și în Italia. În plus, există suspiciuni legate de alte două cazuri, relatează AFP, care citează autoritățile sanitare italiene.
PROTEST la spital: zeci de angajați din perioada pandemiei Covid vor fi concediați
PROTEST la spital: zeci de angajați din perioada pandemiei Covid vor fi concediați
Revoltă la Spitalul Municipal din Aiud, județul Alba. Zeci de angajați protestează în curtea unităţii medicale. Oamenii au fost anunţaţi că vor rămâne fără loc de muncă. Cadrele medicale susţin că, deşi termenul în care contractele vor expira se apropie, conducerea nu a anunțat dacă se vor organiza concursuri pentru ocuparea posturilor. Oamenii cer găsirea unei soluţii, mai ales că spitalul are un deficit de personal de peste 100 de cadre. 
Copiii, ținta principală a hepatitei misterioase
Fetița de 5 ani care a murit după un transpant hepatic avea ciroză, nu boala Wilson
Fetița de 5 ani care a murit la Institutul Fundeni din Capitală, deși i s-a făcut transplant hepatic, avea ciroză, nu boala Wilson. Asta arată rezultatele ultimelor analize efectuate. Medicii spun că avea afecțiunea de câțiva ani, însă nu a fost depistată la timp. Inițial, specialiștii au crezut că Rebeca suferă de noua hepatită de origine necunoscută, semnalată la copii în mai multe țări europene.
SNMF, mesaj de Ziua medicului de familie, sărbătorită pe 19 mai
SNMF, mesaj de Ziua medicului de familie: „Ororile unui război afectează sănătatea şi starea sufletească şi mentală a tuturor”
Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) a transmis, joi, medicilor de familie din întreaga lume felicitări şi încurajări cu prilejul Zilei Mondiale a Medicului de Familie. SNMF a trimis un mesaj special de solidaritate cu colegii medici din Ucraina, "care au trecut de la linia întâi a luptei împotriva COVID direct în linia întâi a războiului".
Furnizorii de servicii medicale, de stat sau privați, obligați să raporteze toate cazurile de boli transmisibile într-un registru unic
Furnizorii de servicii medicale, de stat sau privați, obligați să raporteze toate cazurile de boli transmisibile într-un registru unic
Furnizorii de servicii medicale din sistemul public și privat, cât și cei din rețeaua sanitară aparținând altor ministere decât Ministerul Sănătății, inclusiv cei din unitățile de asistență socială, vor avea obligația de a raporta toate cazurile de boli transmisibile în Registrul Unic de boli transmisibile (RUBT), iar validarea datelor va fi realizată de către medicul epidemiolog din Direcția de sănătate publică. 
Cazurile de pneumonie comunitară, în creştere accentuată în România
Cazurile de pneumonie comunitară, în creştere accentuată în România - simptomele care trebuie să te trimită la medic
Medicii Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş”, din Timişoara, au anunţat, marţi, că odată cu renunţarea la măsurile de protecţie impuse de pandemia SARS-CoV-2, a crescut accentuat numărul cazurilor de pneumonii comunitare, doar în ultima săptămână în unitatea spitalicească ajungând pentru investigații peste 40 de pacienţi.
Bilanț coronavirus - 15 mai: SCĂDERE ACCENTUATĂ a cazurilor noi de infectare cu COVID-19. Câți români au MURIT în ultimele 24 de ore
Bilanț coronavirus - 15 mai: SCĂDERE ACCENTUATĂ a cazurilor noi de infectare cu COVID-19. Câți români au MURIT în ultimele 24 de ore
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 282 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 238 mai puțin față de ziua anterioară. 23 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare, anunță Ministerul Sănătății, în bilanțul zilnic de la ora 13:00.