Articolele din categoria SĂNĂTATE:

Ceața mentală: cauze și tratament
Ceața mentală: cauze și tratament
Termenul de „brain fog” (disfuncție cognitivă persistentă) a devenit tot mai comun pe perioada pandemiei, fiind unul dintre simptomele caracteristice sindromului post-COVID-19. Ceață cerebrală este un termen utilizat pentru a descrie diverse simptome cognitive legate în mod obișnuit de o funcționare deficitară a creierului. În cele mai multe cazuri, ceață cerebrală nu prezintă semnificație patologică și poate fi cauzată de sterile de oboseală psihică prelungită, fluctuațiilor hormonale sau administrării anumitor tipuri de medicamente pentru tratarea anumitor afecțiuni, relatează realitateamedicala.net.
Analize
Cum beneficiezi de analize decontate, chiar dacă nu mai sunt fonduri CAS. Ce trebuie bifat pe biletul de trimitere
O modificare legislativă, mai puțin cunoscută, face posibil ca anumiți pacienții să poată benefica de analize decontate de stat, chiar dacă unitatea sanitară anunță că s-au epuizat fondurile lunare alocate prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Pentru aceasta, este nevoie ca pe biletul de trimitere medic să facă anumite mențiuni, în funcție de starea de sănătate și vârsta pacientului.
Vaccinare
Rafila: Vaccinurile ar putea intra pe lista medicamentelor compensate! Veste bună pentru bolnavii cronici
Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat, joi, ​că în România există legislaţia necesară pentru compensarea vaccinării, iar în prezent se lucrează la normele pentru punerea în aplicare a acesteia. Oficialul și-a exprimat, astfel, speranţa că de anul viitor va fi o altă abordare care va permite protejarea unui număr cât mai mare de persoane împotriva infecţiei gripale. 
Dieta Mariei Antoaneta, o ciudățenie care funcționează. Sursa foto: Filmul Marie Antoinette, regia Sofia Copolla
Poți să slăbești mâncând prăjitură la prânz! Secretele dietei „Maria Antoaneta”, care avea o talie de numai 58 de centimetri
Cine ar fi crezut că prăjiturile pot fi incluse într-o dietă de slăbire? Chiar dacă pare împotriva oricăror reguli mult-trâmbițate de nutriționiști, Karen Wheeler, autoarea cărții „Dieta Maria Antoaneta: Cum să mănânci prăjituri și să slăbești”, și-a propus să răstoarne tot ceea ce știam până acum în materie de rețete de slăbit.
Uleiul de măsline, un adevărat elixir vegetal
Ce se întâmplă în corpul tău dacă iei o lingură de măsline pe stomacul gol. Ce nu îți spun medicii
Cunoscut încă din antichitate pentru proprietățile sale miraculoase, uleiul de măsline a devenit tot mai popular în ultima perioadă, mulți preferându-l ca o alternativă mult mai sănătoasă la uleiul de floarea-soarelui. Însă mulți nu au luat în considerare consumul acestuia pe stomacul gol, obicei care aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. Nutriționiștii consideră că este necesar să consumăm acest aliment în fiecare zi.
Restaurantele vor fi nevoite să afișeze numărul de E-uri din fiecare preparat
Șeful ANPC, despre E-urile din alimente: „Ai demarat deja procesul de îmbălsămare încă din timpul vieţii”
Ordinul care stabileşte detalierea informaţiilor din meniurile restaurantelor a fost emis după ce s-a stabilit abordarea la nivel european, iar alături de numele produsului va trebui pus într-o paranteză şi numărul de E-uri "ca să ştii că, la momentul acela, ai demarat deja procesul de îmbălsămare încă din timpul vieţii", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu.