Articolele din categoria MEDIU:

Zeci de tone de deșeuri sunt arse zilnic în comuna de lângă București. Foto/Arhivă
Descindere de amploare în Sintești, polul incendierilor ilegale și al mașinilor dezmembrate
Peste 120 de reprezentanţi ai Gărzii de Mediu (GNM), Jandarmeriei, Poliţiei, Consiliului Judeţean Ilfov şi ai companiei Enel au mers vineri la Sinteşti în încercarea de a opri arderile şi infracţionalitatea economică, anunţă Garda de Mediu pe pagina sa de Facebook. În urma acţiunii de vineri au fost aplicate amenzi în valoare de 350.000 de lei şi au fost confiscate peste 12 tone de metale şi 3 tone de cauciucuri.
Poluare la Sintești (foto: Octavian Berceanu)
FOTO Din nou poluare la Sintești, fum vizibil de la mare distanță. Imaginile, postate de Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii de Mediu
A fost din nou poluare, în urma arderii cablurilor electrice, în localitatea Sintești. Coloana de fum negru era vizibilă, joi după-amiază, de la mare distanță, potrivit unor fotografii prezentate de fostul șef al Gărzii de Mediu. Nici Garda de Mediu Ilfov, nici Ministerul Mediului nu anunțaseră nimic la momentul apariției imaginilor. La sfârșiul săptămâmnii, după un incident asemănător, norul de fum toxic a ajuns până deasupra Parlamentului, iar echipele de comisari care au intervenit au fost amenințate de cei care traiesc din arderea și reclalarea deșeurilor metalice.
Incendiu la Sintesti (FB/Garda de Mediu)
FOTO Comisari de mediu, atacați la Sintești, în urma unei razii la cei care ard cabluri. Reacția ministrului Mediului
Incidente violente la Sintești. Mai mulți comisari ai Gărzii de Mediu au fost atacați în timpul unei descinderi la cei care ard cabluri. Acțiunea a pornit după ce un nor uriaș de fum toxic a ajuns până în centrul Bucureștiului. Sesizarea a fost făcută de fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu. La câteva ore după ce fenomenul a fost mediatizat, ministrul Mediului, Tánczos Barna, a reacționat.