Articolele din categoria MEDIU:

Un fizician român anunţă creşterea radiaţiilor la Cernobîl / Foto: Profi Media, Matouš Lázňovský / iDNES.cz
Un fizician român anunţă creşterea radiaţiilor la Cernobîl: Suntem pe un butoi cu pulbere dacă stârnim iadul
Cercetătorul şi profesorul ieşean Silviu Gurlui atrage atenţia asupra pericolelor care pândesc întreaga Europa din cauza centralei de la Cernobîl, în timpul războiului dintre Rusia şi Ucraina. Agenția Nucleară Ucraineană spune că a înregistrat niveluri crescute de radioactivitate în Cernobîl, zonă cucerită, ieri, de armata invadatoare. Ministerul rus al Apărării respinge afirmațiile, spunând că nivelul de radioactivitate este normal.
Razie de AMPLOARE la Sintești-Vidra, într-un dosar extrem de complex: s-au dat AMENZI uriașe
Razie de AMPLOARE la Sintești-Vidra, într-un dosar extrem de complex: s-au dat AMENZI uriașe
Comisariatul Județean Ilfov al Gărzii Naționale de Mediu (GNM) a descins, din nou, azi, în satul Sintești, din comuna Vidra, județul Ilfov, în cadrul unei acțiuni comune la care au participat reprezentanți ai Gărzii de Mediu, polițiști din cadrul structurilor subordonate Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov de la diferite structuri (ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, acțiuni speciale), inclusiv patru unități canine, jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Ilfov și lucrători ai ENEL Muntenia Sud, realitateadeilfov.
Plastice aruncate în mare
Poluarea cu plastice și substanțe chimice a atins cote ALARMANTE! Studiu: au fost DEPĂȘITE "limitele planetare". Se impun MĂSURI drastice
Poluarea cu materiale plastice și substanțe chimice a reprezentat mereu o problemă, însă aceasta a luat amploare în ultimii ani. Oamenii de știință trag chiar un semnal de alarmă, spunând că materiale plastice şi substanţe chimice produse de umanitate în cantități uriașe au ajuns să depăşesc "limitele planetare". Aceștia susțin, în context, că ar trebui urgent luată în considerare introducerea unor plafoane de producţie.
Craiova, acoperită de cenușă. Locuitorii sunt speriați că se îmbolnăvesc
Craiova, acoperită de cenușă. Locuitorii sunt speriați că se îmbolnăvesc
Un nor dens de cenușă acoperă de câteva zile mai multe cartiere din Craiova. Oamenii sunt disperați și se plâng că se pot îmbolnăvi. Cum ies din case, abia dacă mai pot respira, iar curțile, mașinile și casele sunt toate pline de funingine. În zonă se află Termocentrala, iar vântul puternic din aceste zile a împrăștiat cenușă pe o rază de 7 kilometri distanță, scrie realitateadecraiova.net.