Cutremure în lanț în România, joi dimineață. Activitate seismică intensă Două cutremure s-au produs, joi dimineața, în România.
Incendiu de vegetație, în Arad: zeci de oameni evacuați Un incendiu puternic de vegetație a mistuit un câmp de lângă Arad. Din fericire, pompierii au reușit să stingă flăcările înainte ca focul să se extindă la casele din apropiere.
Cutremur în România - activitate seismică, marți dimineață Cutremur în România. Un seism cu magnitudinea 2,3 grade s-a produs, marți, în țara noastră.
Eliberarea numerelor verzi pentru maşinile electrice a început Numere verzi - mașini electrice. Începând de luni, 27 iunie, la nivel naţional, serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor vor elibera ,,numere verzi”, pentru autovehiculele cu ZERO emisii de CO2, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne.
Cutremur de 5,1 grade, în Algeria - zidurile unor case s-au fisurat Un cutremur cu magnitudinea 5,1 s-a produs duminică seara în apropiere de Oran, principalul oraş din vestul Algeriei, care găzduieşte de sâmbătă Jocurile Mediteraneene, a anunţat Centrul de Cercetare în Astronomie, Astrofizică şi Geofizică (CRAAG), relatează AFP.
Culturi stropite cu substanțe toxice, în cel mai mare bazin legumicol din țară - OTRAVĂ PURĂ Otravă în paradisul legumelor din județul Galați! Mai multe percheziții de amploare au scos la iveală că la Matca, unul dintre cele mai mare bazine legumicole din ţară, se pulverizau substanțe toxice pe culturi. Aproximativ 350 de litri de produse pentru protecţia plantelor, cu termenul de valabilitate expirat, au fost descoperite. De asemenea, substanțe interzise în România erau vândute producătorilor.
Criză alimentară în România. Nicolae Ciucă cere MĂSURI concrete și urgente Premierul Nicolae Ciucă a declarat că țara noastră nu ar avea probleme într-o eventuală criză alimentară, precizând că producția agricolă din România este meteo-dependentă, însă a precizat că este nevoie de investiții în sisteme de irigații.
ALERTĂ în Călărași. Plajele de le malul Dunării, închise. Ce au găsit cei de la Mediu în apă Alertă pe malul Brațului Borcea al Dunării. Două plaje au fost închise de inspectorii de la Agenția pentru Protecția Mediului Călărași. Apa era extrem de contaminată cu bacterii fecale.
Blestemul nucului. Ce se întâmplă dacă tai un nuc - este mai rău decât îți imaginezi! Există o specie de pom pentru tăierea căreia cetăţenii au nevoie de autorizaţie de la autorităţi, altfel riscă să fie sancţionaţi cu o amendă de până la 10.000 de lei.
Copil mușcat de o viperă cu corn, în Mehedinți. Avertismentul experților: de ce au devenit AGRESIVE Un copil de 14 ani a fost mușcat de o viperă cu corn, în Mehedinți. Este primul caz din această vară cu o persoană mușcată de un șarpe veninos.
Căutător de comori, descoperire fabuloasă, în Mureș: tezaur de peste 2.000 de ani - incredibil ce a scos din pământ - FOTO Un tezaur vechi de peste 2000 de ani, constând în circa 300 de monede din argint şi de bronz, a fost descoperit de un căutător de comori din judeţul Mureş, într-o pădure din zona localităţii Sângeru de Pădure, în urma unei scanări cu un detector de metale.
Hidrologii au emis NOI avertizări de inundații. Ce bazine hidrografice sunt vizate și cât va dura POTOPUL Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, astăzi, o atenţionare Cod galben de inundaţii valabilă până la ora 24:00, pe râuri din bazinele hidrografice Someşul Mic, Mureş, Argeş şi Ialomiţa.
O orhidee sălbatică, extrem de rară, a înflorit într-o pădure din județul Botoșani - FOTO Papucul Doamnei, o plantă foarte rară, a înflorit într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Flămânzi, din Botoșani
Cod galben de INUNDAȚII pe râurile din 7 județe: cât va dura PERICOLUL și care sunt zonele vizate Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă în patru bazine hidrografice din Crişana, Transilvania şi Banat.
Cutremure în lanț în România. Activitate seismică intensă, într-o zonă neobișnuită Două cutremure s-au produs, astăzi, în România.
A rămas fără mașină după ce a aruncat GUNOI pe marginea drumului Un bărbat a rămas fără mașină după ce a fost suprins aruncând gunoi pe marginea drumurilor județene din Bihor.
Detectoarele de radiaţii de la Cernobîl transmit date pentru prima dată de la începutul războiului din Ucraina - ce arată măsurătorile Zeci de detectoare de radiaţii din jurul centralei nucleare de la Cernobîl au început să transmită date despre radiaţii pentru prima dată de când Rusia a invadat Ucraina, potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA).
Video Parlamentarii nu renunță: Urșii agresivi, ÎMPUȘCAȚI și în afara localităților - Ce explicație dă ministrul Mediului Parlamentarii nu renunță: urșii agresivi vor putea fi împușcați și în afara localităților. Anunțul vine de la deputații din Comisia de Mediu care au reanalizat legea ce prevede măsurile împotriva animalelor sălbatice care ajung în gospodăriile oamenilor. Asta după ce președintele Klaus Iohannis a retrimis în Parlament proiectul adoptat de deputați tocmai din cauza prevederii potrivit căreia urșii agresivi pot fi împușcați și în afara localităților. Șeful statului și mai multe ONG-uri au atras atenția asupra abuzurilor ce s-ar putea comite. Ministrul Mediului spune, însă, că astfel de situații sunt excluse.
Cutremur de mare adâncime în Vrancea, marți seară - Unde a fost simțit. HARTA Un cutremur important de adâncime s-a produs marți seară în România.
Cod PORTOCALIU de inundații pe râurile din estul județului Constanța! La ce să ne așteptăm în orele următoare Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, astăzi, o avertizare Cod portocaliu de inundaţii, valabilă pe cursuri de apă din judeţul Constanţa.
Nicolae Ciucă, de Ziua Mediului: Toamna acestui an, un bun început pentru planul de împădurire a 56.000 de hectare până în 2026 Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, de Ziua Mondială a Mediului, că prioritatea sa, asumată în fața românilor, este finalizarea Strategiei Naționale Forestiere, prin care se stabilește viitorul pădurilor din țară până în 2030.
RISC major de viituri pe râuri din 8 județe până sâmbătă dimineață - Zonele vizate de Codul galben Risc de viituri în aproape toată țara în urma ploilor torențiale, anunță Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).
Lovitură grea pentru afacerile cu FIER VECHI și mafia ARDERII deșeurilor pe câmp Firmele care colectează fier vechi nu mai au voie să cumpere de la persoane fizice. Modificarea adusă legii a fost semnată, joi, de către președintele Klaus Iohannis. Inițiatorii speră ca astfel să dea o lovitură și mafiei recuperării metalelor prin arderea deşeurilor industriale.
RISC de inundații după ploile torențiale în 8 județe din țară - ZONELE vizate de Codul galben Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis miercuri mai multe atenţionări Cod galben de inundaţii pentru râuri din opt judeţe, valabile până la ora 24:00.
Cutremur, miercuri dimineața, în România - activitate seismică intensă Cutremur în România, anunță Institutul Național pentru Fizica Pământului.
City managerul din Sinaia a avut "musafiri" o ursoaică și puiul ei: Senzația de urși la ușa ta crește pulsul. Îmi sunt tare dragi, dar nu așa Imagini șocante au fost postate pe rețelele sociale de city managerul orașului Sinaia.
Ministrul Mediului: Cele mai sănătoase păduri din Europa sunt în România Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat luni, la Sibiu, că România are cele mai sănătoase păduri din Europa şi asta se datorează regenerării naturale.
Cutremur de 3,5 grade, luni dimineață, în România Un cutremur de 3,5 grade s-a produs, luni dimineață, în România.
Cutremur de 6,1 grade. Autoritățile, în stare de alertă maximă Un seism cu magnitudinea 6,1 s-a produs, vineri, în largul coastei de est a Timorului de Est, a anunţat Institutul de Geofizică al SUA.
Cât de grave pot fi urmările bombardării uzinei Azovstal pentru mediu - PERICOL pentru Marea Neagră Vadim Boichenko, primarul oraşului Mariupol, a explicat acum câteva zile că bombardarea uzinei Azovstal de către ruşi poate provoca o catastrofă ecologică. Aici sunt depozitate zeci de mii de tone de soluţie concentrată de hidrogen sulfurat ce ar putea ajunge în Marea Azov, apoi în Marea Neagră şi chiar în Mediterana.