Articolele din categoria MEDIU:

Iuliean Horneț, inventatorul care revoluționează producerea de energie electrică și termică
România a făcut primul pentru a deveni independentă energetic. Biomasa este recunoscută drept combustibil
România a făcut marți primul pas spre dobândirea independenței energetice. Parlamentarii din comisiile de specialitate au introdus biomasa în rândul combustibililor. Se încheie astfel primul episod din lupta pe care o duce de ani de zile inventatorul Iulian Horneț, cel care a inițiat mai multe sisteme pe bază de deșeuri care pot produce energie electrică și termică foarte ieftină. 
Nor de praf la Iași
Norul de praf din Ucraina | Nivelul poluării a scăzut, dar e DUBLU față de normal
Poluarea cu microparticule aduse de norul de praf alb din Ucraina, care a acoperit Moldova în ultimele zile, a scăzut în cursul zilei de joi, dar rămâne la valori DUBLE față de valorile normale. Anunțul a fost făcut de Agenția pentru Protecția Mediului Iași. În aceste condiții, rămâne valabilă recomandarea ca persoanele cu probleme respiratorii sau cardiace să nu petreacă mult timp în aer liber.
Efectele secetei, devastatoare în Europa - RÂURI secate  în lipsa apei - Dezastrul dezvăluit de imaginile din spațiu Video
Efectele secetei, devastatoare în Europa - Multe râuri au secat în lipsa apei - Dezastrul dezvăluit de imaginile din spațiu
Canicula și lipsa ploilor a afectat mai multe râuri din lume care au secat. Efectele secetei sunt văzute și din spațiu, cu ajutorul sateliților din programul Copernicus al Uniunii Europene. În lunile iunie și iulie ale acestui an, valurile de căldură au lovit Europa, Africa de Nord, Orientul Mijlociu și Asia, în timp ce temperaturile au urcat la peste 40 de grade Celsius. Și Dunărea a secat pe alocuri. 
Foto: Sybille Neumeye
Dezastru ecologic în Polonia și Germania, pe râul Oder. Zeci de tone de pești morți, acuzații grave de la Berlin
Autoritățile Poloniei promit o recompensă de peste 200 de mii de euro pentru cei care pot oferi date privind autorii unei poluări masive în râul Oder, care a provocat moartea a zeci de mii de pești. Anunțul vine după ce Germania, țară prin care trece râul, a acuzat Varșovia că n-a transmis informații la timp și s-a comportat precum Uniunea Sovietică după dezastrul nuclear de la centrala Cernobîl, din 1986.