ORA PĂMÂNTULUI 2014. România participă pe 29 martie la ORA PĂMÂNTULUI - EARTH HOUR ORA PĂMÂNTULUI 2014. Programat pentru 29 martie, în intervalul 20.30 – 21.30, ORA PĂMÂNTULUI (EARTH HOUR), cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie, continuă tradiţia stingerii luminilor în mod simbolic, dar se constituie, pentru instituții, organizații și cetățeni într-o nouă oportunitate de a-și arăta preocuparea pentru mediu și capacitatea de mobilizare, ORA PĂMÂNTULUI 2014.
ORA PĂMÂNTULUI 2014. Guvernul României STINGE LUMINA TIMP DE O ORĂ cu ocazia OREI PĂMÂNTULUI Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, a propus, în ședința de Guvern din 26 martie, ca toate ministerele și instituțiile aflate în coordonarea acestora să se alăture inițiativei Ora Pământului 2014 și să stingă lumina timp de o oră, sâmbătă, 29 martie 2014, între 20:30 și 21:30, în clădirile în care își desfășoară activitatea.
BĂSESCU AVERTIZEAZĂ: Fără securitate, din uraniul ars la Cernavodă s-ar putea face BOMBE Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Haga, unde a participat la Summit-ul securităţii nucleare, că, dacă România nu ar avea securitate, uraniul ars în reactoarele de la Cernavodă ar putea ajunge pe mâna teroriştilor şi s-ar putea fabrica bombe nucleare.
Băsescu: România a fost a treia ţară care a returnat, în 2009, reziduurile nucleare Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Summit-ul de la Haga, că România şi-a îndeplinit toate angajamentele luate privind securitatea nucleară, fiind a treia ţară care a returnat încă din 2009 combustibilul nuclear folosit, în Federaţia Rusă.
ECHINOCŢIUL DE PRIMĂVARĂ. Google marchează ECHINOCŢIUL DE PRIMĂVARĂ printr-un logo special ECHINOCŢIUL DE PRIMĂVARĂ. Google sărbătoreşte, joi, ECHINOCŢIUL DE PRIMĂVARĂ - prima zi de primăvară astronomică - printr-un LOGO special ECHINOCŢIUL DE PRIMĂVARĂ, cu o animaţie în care un omuleţ udă cu o stropitoare nişte seminţe invizibile, din care cresc flori, ce formează numele motorului de căutare online.
Efectele dezastruoase ale încălzirii globale asupra calotei glaciare a Groenlandei Ultima porţiune stabilă din calota glaciară a Groenlandei, după ce a rezistat multă vreme asalturilor încălzirii globale, a început la rândul ei să se diminueze, mărind contribuţia acestei regiuni a globului la creşterea nivelului mărilor, potrivit unui studiu publicat duminică, informează AFP.
Ei nu vor mai avea PROBLEME CU FACTURILE! Blocul din România care foloseşte PANOURILE SOLARE Au mizat pe căldura de la soare şi vor începe să folosească apă caldă produsă cu ajutorul panourilor solare în câteva zile.
O specie descoperită în premieră în Europa produce îngrijorare în Franţa O nouă specie de viermi plaţi, până acum necunoscută în Europa, a fost identificată la Caen, în vestul Franţei, stârnind îngrijorare în rândul biologilor, întrucât acest animal exotic, care mănâncă melci, dacă s-ar răspândi în natură, ar putea să devină o ameninţare pentru biodiversitate.