Raport OMM: Emisiile de dioxid de carbon au atins concentraţii RECORD în emisfera nordică Concentraţiile lunare de dioxid de carbon (CO2) din atmosferă, responsabil pentru încălzirea climei, au depăşit pentru prima oară, în aprilie, pragul de 400 ppm (părţi pe milion) în emisfera nordică, a anunţat marţi Organizaţia meteorologică mondială (OMM).
CUTREMUR PUTERNIC, RESIMŢIT LA BUCUREŞTI CUTREMUR. Un cutremur puternic, de 6,9, a avut loc, la ora 12:24, în Marea Egee. Cutremurul, produs la o adâncime de 80 km, s-a resimţit şi la Bucureşti. În Grecia, cutremurul s-a resimţit la o magnitudine de 7,2 grade.
Alt tip ZIMBRUL S-A ÎNTORS ÎN ROMÂNIA. Carpaţii, repopulaţi cu zimbri la 200 de ani de la dispariţie România a devenit locul unuia dintre cele mai importante proiecte ecologice din Europa. Munţii Carpaţi au fost repopulaţi cu zimbri la 200 de ani de la dispariţia acestor animale din ţara noastră. Mamiferele, care au fost aduse din rezervaţii naturale din Germania, Suedia, Elveţia şi Italia, şi-au găsit o nouă casă în munţii Ţarcu.
PROGRAMUL CASA VERDE. 13.000 de beneficiari vor semna, anul acesta, contracte de finanțare Aproximativ 13.000 de beneficiari vor semna, anul acesta, contracte de finanțare prin programul Casa Verde. Din bugetul total necesar pentru proiectele de apă și canalizare aflate în derulare (1 miliard lei), AFM va finanța, în 2014, aproximativ o treime, adică 305 milioane lei.
Rovana Plumb: România a redevenit o țară atractivă pentru investitori Ministrul Muncii, vicepreședintele PSD Rovana Plumb, afirmă că, la doi ani de la învestirea Guvernului Ponta, România a devenit din nou o țară atractivă pentru investitori.
Casa Albă cere ACŢIUNI URGENTE în faţa schimbărilor climatice Casa Albă a cerut acţiuni "de urgenţă" în faţa schimbărilor climatice, dezvăluind, marţi, situaţia efectelor actuale şi previzibile ale acestui fenomen în Statele Unite, relatează AFP.
Gradina botanică din România care va avea o seră de plante carnivore Grădina Botanică din Jibou intenționează să-și extindă suprafața de sere prin realizarea unui nou glob de sticlă care să se alăture celor două existente, acesta urmând să fie dedicat în exclusivitate unor plante carnivore, pentru a spori astfel atractivitatea unuia dintre cele mai importante obiective turistice din Sălaj.
Alt tip LUNA CUTREMURELOR 2014. Un TIMELAPS cu intensificări neobişnuite a activităţii seismice a Pământului În medie, în lume se înregistrează, în fiecare lună, doar unul sau două cutremure cu magnitudinea mai mare de 6,5 grade. Dar luna aprilie a acestui a an a fost neobişnuit de “bogată” în asemenea evenimente seismice majore, arată un timelapse realizat de Pacific Tsunami Warning Center (PTWC).
Alt tip ROMÂNIA AR PUTEA DEVENI UN DEŞERT. Avertismentul îngrijorător al climatologilor România riscă să devină un adevărat deşert. Iar clima temperat continentală ar putea deveni o amintire. Sunt concluziile alarmante ale experţilor, care au analizat schimbările climatice din macroregiunea Dunării. Potrivit unui studiu, tendinţa afectează tot sudul Europei, însă riscurile pentru România sunt legate în special de stresul termic, de reducerea resursei de apă şi de aridizarea solului pe suprafeţe mari.
România, ameninţată de Gabriel Resources cu PROCESUL. Ce le răspunde PONTA Premierul Victor Ponta spune că, dacă Gabriel Resources se va îndrepta împotriva României în instanţă pentru proiectul Roşia Montană, se va "bate" pentru interesele statului român pentru că nu vrea ca acesta, "în loc să încaseze redevenţe şi să aibă locuri de muncă", să plătească despăgubiri.
Acțiune de ecologizare a pădurii Băneasa Elevii Școlii Americane Internaționale din București organizează miercuri, 30 aprilie 2014, o activitate de ecologizare a pădurii Băneasa în scopul susținerii Zilei Pământului.
Pe cerul Spaniei este așteptată o spectaculoasă "ploaie de stele" în luna mai În 24 mai, pe cerul Spaniei este așteptată o spectaculoasă "ploaie de stele", provocată de o cometă care "vizitează" Pământul o dată la cinci ani și care acum se află în apropiere de Soare.
CUTREMUR DUPĂ CUTREMUR în VRANCEA. Azi dimineaţă, încă un SEISM. L-ai simţit? După ce sâmbătă zona seismică Vrancea a fost zguduită de trei cutremure, în această dimineaţă un nou seism s-a produs în aceeaşi zonă.
TREI CUTREMURE ÎN VRANCEA, în 12 ore! Al treilea, magnitudine însemnată Institutul Naţional de Fizică a Pământului a anunţat, sâmbătă seară, producerea unui nou cutremur în zona Vrancea, al treilea în aproximativ 12 ore.
Catastrofa nucleară de la CERNOBÎL: Abia în 2525, emisiile radioactive vor ajunge la un nivel normal Astăzi se împlinesc 28 de ani de la catastrofa nucleară de la Cernobîl. Un eveniment tragic, care a marcat istoria lumii. Explozia reactorului, echivalentă a peste 500 de bombe nucleare de mărimea celor de la Hiroshima, a lăsat în urmă oraş-fantomă, cu străzi pustii, case abandonate şi sârmă ghimpată. Specialiştii spun că abia în anul 2525, emisiile radioactive vor ajunge la un nivel normal.
Au eliberat 1,5 milioane de baloane cu heliu. Şi apoi, ceva îngrozitor s-a întâmplat Una dintre cele mai mari acţiuni publicitare din lume s-a încheiat cu eşec răsunător şi chiar cu o tragedie, scrie huffingtonpost.com.
Pană: Existenţa hărţilor de hazard şi de risc nu înseamnă că eşti pregătit instant de calamităţi Ministrul delegat pentru Ape, Doina Pană, afirmă că existenţa hărţilor de hazard şi de risc nu înseamnă că eşti pregătit "instant" în caz de calamităţi, dar că acestea au fost necesare pentru elaborarea planului de management în baza căruia vor fi emise, după 2016, inclusiv autorizaţii de construcţie.
PREDICŢII CUTREMURĂTOARE făcute de specialişti. Un asteroid de mari dimensiuni ar putea lovi Terra Riscul ca un asteroid de mari dimensiuni să lovească Terra şi să distrugă un întreg oraş este mai mare decât estimau oamenii de ştiinţă, a anunţat marţi o organizaţie non-profit care construieşte un telescop cu rol de monitorizare a acestor corpuri cereşti, informează Reuters.
Unica rezervație de bujori de stepă din Europa, în pericol din cauza gândacului păros Unica rezervație de bujori de stepă din România și din Europa, cea de la Zau de Câmpie, se confruntă cu o invazie extraordinar de mare a gândacului păros (Epicometis hirta), iar specialiștii din județul Mureș se tem că, dacă nu îl vor controla, acesta ar putea compromite aceste plante.
MACACUL JAPONEZ celebrat de ZIUA PAMANTULUI de către GOOGLE cu un logo special MACACUL JAPONEZ este celebrat de ZIUA PAMANTULUI de GOOGLE cu un logo special. Ce este MACACUL JAPONEZ și ce trebuie să știi despre această specia de maimuță.
PESTELE BALON, celebrat de ZIUA PAMANTULUI cu un GOOGLE DOODLE PESTELE BALON este celebrat de ZIUA PAMANTULUI de GOOGLE cu un logo special. Ce trebuie să știi despre PESTELE BALON.
CAMELEONUL celebrat de ZIUA PAMANTULUI cu un GOOGLE DOODLE CAMELEONUL este celebrat de ZIUA PAMANTULUI de GOOGLE cu un logo special. CAMELEONUL are proprietatea de a-și schimba culoarea. Ce trebuie să știi de CAMELEON.
ZIUA PAMANTULUI, sărbătorită de GOOGLE. Ce înseamnă ZIUA PAMANTULUI ZIUA PAMANTULUI celebrată de GOOGLE cu un DOODLE special. În fiecare an, ziua de 22 aprilie se sărbătorește ZIUA PAMANTULUI, ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Celebrează alături de Google ZIUA PAMANTULUI.
Cutremur de 6,9 grade pe scara Richter, în unul dintre locurile cele mai izolate de pe Planetă Un cutremur de 6,9 grade pe scara Richter s-a produs luni pe insula Bouvet, unul dintre locurile cele mai izolate de pe Planetă, ce aparține Norvegiei și se situează în sudul Oceanului Atlantic, la 2.000 de kilometri de Capul Bunei Speranțe (Africa de Sud) și la 1.700 de kilometri de Antarctica, relatează agenția EFE.
Marele premiu al EcoFest a fost câștigat de documentarul Pământ Negru Marele premiu al EcoFest, cel mai important festival international de film ecologist din sudestul Europei, merge anul acesta in Grecia. Black Land – Pamant Negru - este un documentar impresionant despre incendiul devastator care a izbucnit pe insula Chios in august 2012.
Alt tip Două specii de peşti din România UNICE în lume, salvate de la DISPARIŢIE de un prinţ arab Două specii de vieţuitoare, unice în lume, aflate pe cale de dispariţie, sunt acum salvate cu ajutorul unui prinţ arab. Este vorba despre peştii roşioara lui Racoviţă şi melcul termal, care pot supravieţui doar în rezervaţia de nuferi din Băile 1 Mai, judeţul Bihor. Lacul, însă, e aproape secat, pentru că apa este folosită la încălzirea locuinţelor. Cele două specii sunt ocrotite acum de specialiştii Muzeului Ţării Crişurilor în laborator. Totul este posibil cu ajutorul fondurilor donate de un şeic din Emiratele Arabe Unite.
Un ciclon puternic ameninţă coastele de est ale Australiei, în regiunea Marii Bariere de Corali Un ciclon cu rafale de vânt de până la 300 de kilometri pe oră se îndreaptă către Marea Barieră de Corali, în largul Australiei, riscând să producă pagube importante în zona de coastă, au anunţat vineri autorităţile, relatează AFP.
Alt tip ROMÂNIA AR PUTEA DEVENI UN DEŞERT. Avertismentul îngrijorător al climatologilor România riscă să devină un adevărat deşert. Iar clima temperat continentală ar putea deveni o amintire. Sunt concluziile alarmante ale experţilor, care au analizat schimbările climatice din macroregiunea Dunării. Potrivit unui studiu, tendinţa afectează tot sudul Europei, însă riscurile pentru România sunt legate în special de stresul termic, de reducerea resursei de apă şi de aridizarea solului pe suprafeţe mari.
Inventatorul care a rezolvat problema lipsei apei potabile din ţările sărace: SCOATE APA DIN AER Un uriaş coş de bambus, înalt de 9 metri, ar putea rezolva problema lipsei apei potabile în ţările sărace, unde nu există surse naturale de apă şi nici posibilitatea săpării unor fântâni.
Eco-academia Laviniei Şandru a găsit alternativa la acciza lui Ponta Acciza la carburanţi este o veste proastă pentru românii care îşi numără leii de la o zi la alta, însă conţine şi un aspect pozitiv: îi sileşte să regândească maniera de a privi mediul. Aceasta este una din concluziile celei de a două serii de conferinţe organizată de Academia Ecologică a Laviniei Şandru pentru angajaţii primului lanţ hotelier din România care a adoptat managementul ecologic - RIN Hotels .