Mai multe CUTREMURE la sfârşitul verii. Cercetătorii sunt îngrijoraţi: Pământul se ridică şi coboară Seceta severă din statul american California i-a determinat pe fermieri să pompeze şi mai multă apă din pânza freatică, ceea ce creşte riscul producerii unor seisme în această zonă traversată de falia San Andreas, se tem oamenii de ştiinţă, citaţi de publicaţia electronică TakePart.
Plante carnivore într-o rezervație din România Cei ce ajung zilele acestea în Rezervaţia naturală Mlaştina Iaz au ocazia să vadă înflorită una dintre puţinele plante carnivore ce trăiesc în ţara noastră: Drosera rotundifolia, cunoscută popular ca Roua – cerului.
Cea mai ieftină și mai practică metodă de a îndepărta țânțarii De câte ori nu te-au deranjat ţânţarii în nopţile de vară?
Proiect UE pentru a se măsura poluarea aerului și nivelul de zgomot Două aplicații pentru mobil pentru a măsura poluarea aerului și nivelul zgomotului au fost dezvoltate de cercetători din Belgia, Germania, Italia și Marea Britanie în cadrul proiectului EveryAware, la care Comisia Europeană a contribuit cu două milioane de euro, a informat joi executivul comunitar, potrivit EFE.
CUTREMUR ÎN VRANCEA. Al treilea într-o zi! L-AI SIMŢIT? Un cutremur cu magnitudinea de 2,7 a avut loc, luni seara, la ora 20:51, în zona seismică Vrancea. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 136 km.
Două cutremure în VRANCEA, unul după altul Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 pe Richter a avut loc în seara zilei de sâmbătă, 2 august, la ora locală 19.00, potrivit Institutului de Fizica Pământului.
Exclusiv Ministerul Mediului ANCHETEAZĂ DEFRIŞĂRILE din Gorj, după INUNDAŢIILE CATASTROFALE Ministerul Mediului va demara o anchetă privind defrişările din Gorj, care ar putea sta la originea inundaţiilor catastrofale care au lovit România.
Atenție! Somnul african face ravagii în România Un peşte răpitor adus din afara Europei a ajuns să pună în pericol întreaga faună acvatică a României. Este vorba despre somnul african care, odată ajuns în bălţi şi în apele curgătoare, ucide tot ce prinde.
Maior (SRI), despre exploatarea gazelor de șist: Eu, personal, sunt în favoarea continuării Directorul SRI, George Maior, a declarat luni că este în favoarea continuării proiectului privind exploatarea gazelor de șist, adăugând că în acest caz au existat influențe externe foarte pregnante pe care statul român încearcă să le contracareze.
AVERTIZAREA oamenilor de ştiinţă: Pământul, în pragul unei noi extincţii în masă Dispariţia dinozaurilor şi a trei sferturi dintre plantelele de pe Terra, acum 66 de milioane de ani, a fost a cincea extincţie în masă care a afectat planeta. Oamenii de ştiinţă cred că ne apropiem de o catastrofă cu un impact similar, scfie Mediafax.ro.
Degradarea solului pune în pericol viitorul securității alimentare globale Provocarea de a asigura în viitor securitatea alimentară în condițiile în care populația planetei crește și dietele se schimbă depinde foarte mult de sol, dar degradarea tot mai mare a învelișului subțire al pământului riscă să determine creșterea prețurilor la alimente și intensificarea defrișărilor, scrie Reuters.
Președintele Băsescu a promulgat o lege privind Rezervația "Delta Dunării" Președintele Traian Băsescu a semnat joi decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 82/1993 privind constituirea Rezervației Biosferei "Delta Dunării", prin care se interzice pe întreg teritoriul Rezervației Biosferei "Delta Dunării" schimbarea destinației fostelor amenajări piscicole, cu excepția situației pentru renaturare.
Seism de 6,4 grade în sudul Filipinelor Un seism de 6,4 grade pe scara Richter s-a produs în sudul Filipinelor.
Cum vor arăta ROŞIILE VIITORULUI La centrul de cercetări al grupului elvețian Syngenta din Sarrians (aproape de Avignon, Franța) se lucrează la crearea unor legume ale viitorului, care nu se vor mai strica.
PROTEST. Greenpeace instituie "carantină" în jurul sondei Chevron din Pungești 25 de activiști Greenpeace din șapte țări au blocat astăzi intrarea în perimetrul din jurul sondei Chevron, din Pungești. Activiștii au instaurat zonă de carantină anti-Chevron, anunţă un comunicat al organizaţiei.
România dispune de cel mai mare potenţial de păduri virgine de fag din Europa Greenpeace vrea includerea pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO a peste 20.000 de hectare de păduri virgine de fag din România, într-un demers comun cu alte 12 ţări europene care posedă astfel de păduri, organizaţia primind marţi sprijinul Comisiei parlamentare pentru relaţia cu UNESCO.
CUTREMUR PUTERNIC la graniţa cu România! L-AI SIMŢIT? Un cutremur puternic cu magnitudinea 4,4 s-a petrecut, marți seară, în Bulgaria.
NATO: Rusia finanțează ONG-uri pentru a organiza campanii împotriva exploatării gazelor de șist Săptămâna trecută, şeful NATO a declarat că are informaţii care arată că Rusia finanţează diverse ONG-uri pentru a organiza campanii împotriva exploatării gazelor de şist în Europa. Plecând de la aceste afirmaţii, publicaţia „Foreign Policy” a realizat o analiză despre protestele anti-gaze de şist în Europa, iar evenimentele din România sunt folosite ca argument că ruşii finanţează, într-adevăr, mişcarea - scrie adevarul.ro.
Marea Barieră de Corali: UNESCO a cerut Australiei să ofere garanţii de protecţie UNESCO a cerut Astraliei miercuri, la Doha, să implementeze măsuri de protejare a Marii Bariere de Corali, dacă doreşte să evite înscrierea acesteia în anul 2015 pe lista patrimoniului mondial în pericol.
Trei URSULEŢI din Serbia, aduşi la Centrul Urşilor Orfani din Harghita - FOTO Trei pui de urs din Serbia - Tara, History şi Sleepy -, găsiţi fără mamă, au fost aduşi la Centrul Urşilor Orfani din Harghita, unde vor fi pregătiţi de specialişti pentru a putea fi eliberaţi în pădure, în ţara natală, informează organizaţia Vier Pfoten.
Hidroelectrica: Gunoaiele care se adună în lacurile de acumulare pun în pericol siguranţa energetică Poluarea apei furnizate de Administraţia Naţională "Apele Române" pune în pericol siguranţa sistemului energetic naţional, atrag atenţia reprezentanţii Hidroelectrica, care precizează că, din cauza gunoaielor, Hidrocentrala Porţile de Fier I s-a confruntat cu "probleme de o gravitate deosebită"
Jumătate din râuri și alte cursuri de apă din Europa sunt amenințate de poluare Aproape jumătate din râuri și alte cursuri de apă din Europa continentală sunt amenințate de poluanți chimici, cum ar fi pesticidele și alte substanțe industriale, relevă un studiu bazat pe o analiză a datelor serviciilor guvernamentale de monitorizare provenind de la 4.000 de situri din Uniunea Europeană, informează AFP, potrivit AGERPRES.
Nouă erupţie a vulcanului Etna. Un aeroport din Sicilia a fost închis Vulcanul Etna, situat în regiunea italiană Sicilia, a erupt din nou luni la prânz, forţând autorităţile să închidă aeroportul din Catania şi să anuleze numeroase curse aeriene, relatează filiala din Palermo a ziarului La Repubblica.
Flacara ecologiei aprinsa la Arad Aradul va fi centrul ecologist al Romaniei in weekend. Judetul din vestul tarii este cel de-al doilea din acest an care se inscrie in “Zona Libera de Indiferenta” – cea mai mare manifestare ecologista din Romania care isi propune sa atraga in competitie cat mai multe judete tara noastra.
Temperatura și aciditatea apei din Marea Mediterană cresc într-un ritm fără precedent Creșterea într-un ritm fără precedent a temperaturii și acidității apei din Marea Mediterană reprezintă un considerabil pericol pentru ecosistemul marin, existând totodată riscul unei proliferări masive a meduzelor, este concluzia unui raport prezentat joi la Barcelona, elaborat în cadrul proiectului european MedSea, transmite EFE.
Exclusiv Directorul general WWF: Fracturarea hidraulică este o metodă care nu poate fi acceptată! ,,Fracturarea hidraulică este o metodă care nu poate fi acceptată", a declarat directorul general al World Widelife Fund, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Realitatea TV. Marco Lambertini susţine că ţările trebuie să-şi orienteze economiile către energiile regenerabile, iar protecţia mediului să rămână o prioritate.
DEZASTRU în Arad: MII de peşti MORŢI plutesc într-un canal colector Mii de peşti morţi plutesc de câteva zile într-un canal colector din judeţul Arad, iar autorităţile suspectează o poluare a apei, astfel că au prelevat probe care au fost trimise la un laborator din Bucureşti pentru stabilirea cauzei mortalităţii piscicole.
Legea privind exploatarea minereurilor de la Roşia Montană, respinsă în Camera Deputaţilor Camera Deputaţilor a respins, miercuri, cu 301 voturi "pentru", 11 "împotrivă" şi 3 abţineri, proiectul de lege privind exploatarea minereurilor auro-argentifere din Roşia Montană, mai mulţi deputaţi arătând că acest lucru este şi o consecinţă a eforturilor făcute de societatea civilă în stradă.
Raport OMM: Emisiile de dioxid de carbon au atins concentraţii RECORD în emisfera nordică Concentraţiile lunare de dioxid de carbon (CO2) din atmosferă, responsabil pentru încălzirea climei, au depăşit pentru prima oară, în aprilie, pragul de 400 ppm (părţi pe milion) în emisfera nordică, a anunţat marţi Organizaţia meteorologică mondială (OMM).
CUTREMUR PUTERNIC, RESIMŢIT LA BUCUREŞTI CUTREMUR. Un cutremur puternic, de 6,9, a avut loc, la ora 12:24, în Marea Egee. Cutremurul, produs la o adâncime de 80 km, s-a resimţit şi la Bucureşti. În Grecia, cutremurul s-a resimţit la o magnitudine de 7,2 grade.