Articolele din categoria JUSTIŢIE:

Rafila, afaceri cu big farma prin fostul șef al spitalului SRI. Foto/Inquam
Afaceri cu dedicație. Cum ajung banii de la „big farma” la firma condusă Rafila prin compania unui fost șef al spitalului SRI
Ministrul Rafila a negat că societatea de microbiologie e sponsorizată de companii farmaceutice. Răspunsul vine în urma unei investigații jurnalistice potrivit căreia banii big farma ajung la societatea medicală condusă de ministrul Rafila prin firma unui fost șef de spital. Prin acest mecanism, sumele de la big farma de care beneficiază societatea profesională a lui Alexandru Rafila nu apar în baza de date a Agenției Naționale a Medicamentului unde, conform legii, sponsorizările sunt obligatoriu declarate de către industria sănătății, societăți medicale și medici. 
Lege nouă pentru românii care NU locuiesc la adresa din buletin / Foto: Inquam Photos
Lege nouă pentru românii care NU locuiesc la adresa din buletin
Reguli noi pentru românii care nu stau la adresa din buletin. Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a comunicat că se înregistrează o creștere semnificativă, de 112%, în ceea ce privește cererile pentru obținerea de vize de flotant la nivel național, comparativ cu alegerile de acum patru ani. Ministrul a menționat că există județe cu cifre record. Iată ce trebuie să facă românii care nu locuiesc la adresa din buletin. Legea a intrat în vigoare.
Dezvăluiri șocante despre hidra din jurul lui Coldea. Cătălin Hideg: Ce să fac, să stau 10 ani fugit? 
Dezvăluiri șocante despre hidra din jurul lui Coldea. Cătălin Hideg: Ce să fac, să stau 10 ani fugit?
Realitatea Plus vă prezintă noi înregistrări exclusive din interiorul încrengăturii puse la cale de fostul adjunct al SRI, Florian Coldea, și generalul Dumitru Dumbravă! Este vorba despre o interceptare în care generalul Dumbravă vorbește cu afaceristul Cătălin Hideg, căruia i-a cerut cei 600.000 de euro pentru intervenția la judecător, despre fuga din țară. Omul de afaceri a fost audiat, marți, ore bune la DNA după ce a depus plângere împotriva lui Florian Coldea, Dumitru Dumbravă, Dan Tocaci și împotriva avocatului Doru Trăilă. 
Ancuța Popoviciu
Cazul 2 Mai: Judecătoarea care a întrebat dacă victimele șoferului drogat sunt în sală a scăpat de suspendarea din funcție. Cum justifică CSM decizia
Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a respins, miercuri, propunerea Inspecţiei Judiciare de suspendare din funcţie, până la finalizarea procedurilor disciplinare, a Ioanei Ancuţa Popoviciu, judecătoarea care soluţionează dosarul lui Vlad Pascu, şoferul drogat care anul trecut a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai.
Anca Alexandrescu
Anca Alexandrescu, anunț bombă! Noi înregistrări care dovedesc legătura dintre ROMPREST și Statul paralel, prezentate, marți seară, de la ora 21.00: "E un moment istoric"
Realitatea PLUS continua lupta pentru destructurarea Statului Paralel, in spatele caruia se afla personaje cheia din Servicii, si aici vorbim despre Florian Coldea si Dumitru Dumbrava, doi fosti generali de la vârful SRI. Jurnalista Anca Alexandrescu a anuntat, marti, ca a pregatit noi inregistrari si probe suplimentare care dovedesc legatura dintre Romprest si Florian Coldea. Acestea vor fi prezentate, in exclusiviate, in editia din aceasta seara a emisiunii "Culisele Statului Paralel", de la ora 21.00, urmand ca in cursul zilei de miercuri sa inregistreze si un interviu cu omul de afaceri Catalin Hideg, denuntatorul lui Florian Coldea si al lui Dumitru Dumbrava. "Este un moment istoric in care DNA-ul, cat si celelalte institutii ale statului, cat si SRI-ul, pot dovedi ca acest Stat paralel poate fi destructurat", a transmis Anca Alexandrescu.
justiție
Sentință într-un caz tras la indigo cu dosarul lui Vlad Pascu. Pedeapsa primită de șoferul de 19 ani care a spulberat 6 tineri, pe o trecere de pietoni din Petroșani
Avem o nouă situație trasă la indigo cu cazul ucigașului drogat din 2 Mai. Șoferul de 19 ani, cel care în decembrie anul trecut circula cu 140 de kilometri pe oră și a spulberat șase copii pe trecerea de pietoni, și-a aflat pedeapsa. Claudiu Nițariu a fost judecat pentru omor, după ce una dintre victime a decedat la spital. 
11 persoane, trimise în judecată sub control judiciar într-un dosar de camătă/ Arhivă foto
11 persoane, trimise în judecată sub control judiciar într-un dosar de camătă
11 persoane inculpate pentru infracţiuni de camătă şi influenţarea declaraţiilor au fost trimise în judecată sub control judiciar. Potrivit anchetatorilor, cămătarii au împrumutat diverse persoane fizice cu sume cuprinse între 6.000 euro şi 50.000 euro. Pentru acești bani, se percepeau dobânzi lunare cuprinse între 4% - 15%. Pentru a fi siguri că îşi recuperează banii, cămătarii încheiau documente care le dădeau drepturi asupra imobilelor puse gaj.
Generalul (r) Dumitru Dumbravă Exclusiv
Înregistrare-bombă, cum își negocia generalul SRI Dumitru Dumbravă influența pe lângă judecători - AUDIO
Ies la iveală detalii devastatoare despre generalul în rezervă Dumitru Dumbravă, unul dintre apropiații lui Florian Coldea. Acesta și-ar fi folosit influența reală sau doar mimată asupra unor magistrați pentru a le promite unor oameni de afaceri cu probleme că-i ajută să scape ușor, în schimbul unor sume de bani. Omul de afaceri Cătălin Hideg a depus drept probă o înregistrare în acest sens, care a fost prezentată luni, la Culisele Statului Paralel, de către jurnalista Anca Alexandrescu.
Florin Coldea este tot mai încolțit (foto: Inquam Photos/George Calin Exclusiv
Anca Alexandrescu aruncă bomba. Înregistrări halucinante, rețeaua de penali coordonată de Coldea și Dumbravă - AUDIO
Bomba momentului la Culisele Statului Paralel. Anca Alexandrescu și Liviu Alexa au prezentat o serie de înregistrări și informații care dovedesc ceea ce jurnalista Realitatea Plus susține de câteva luni, că generalii Florian Coldea și Dumitru Dumbravă au format un grup infracțional organizat pentru a “rezolva” dosare în justiție si nu numai! Într-o primă înregistrate, omul de afaceri Cătălin Hideg stă de vorba cu un avocat apropiat anturajului Coldea-Dumbravă.  Hideg, patronul Sanimed, ar fi făcut un denunț împotriva lui Florian Coldea, la DNA, săptămâna trecută.