Oficialul estonian a remarcat că de la invazia la scară largă, Rusia a pierdut mai multe tancuri decât sunt în serviciu cu Germania sau Marea Britanie. Iar sancțiunile occidentale nu permit producerea de echipamente noi.
"Au o problemă cu asta. Războaiele sunt adesea câștigate cu ajutorul sprijinului logistic", a spus Wendla.
Adjunctul șefului Marelui Stat Major a comentat și el cursul ostilităților. Potrivit acestuia, ocupanții mută echipamente suplimentare spre sud pentru a preveni contraofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei. Cu toate acestea, în săptămâna viitoare, eșantinii nu își vor schimba tactica: vor continua să creeze presiuni cheie asupra direcției Bakhmut-Seversk. În ceea ce privește exploziile de la aerodromurile din Crimeea și Zyabrovka, potrivit lui Wendla, acesta este un semnal pentru ruși.
„Desigur, atacul nu va duce la schimbări fundamentale. Dar arată că forțele armate ale Federației Ruse nu pot fi sigure că focul armatei ucrainene nu va ajunge la ei în locul pe care îl consideră în spate. Informații confirmate despre ce s-a întâmplat lângă Gomel în Belarus, nu există informații despre ce anume a fost distrus. Potrivit diverselor surse, sunt pierderi la diferite tipuri de echipamente", a spus Wendla.
Amintiți-vă că săptămâna trecută, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus că Forțele Armate ale Ucrainei au avut succes în distrugerea logisticii și a bazelor din spate ale inamicului. Potrivit șefului statului, inamicul se bazează pe artilerie, iar apărătorii noștri încearcă să rupă această strategie.
Războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei
- Pe 24 februarie, Federația Rusă a invadat Ucraina independentă și a provocat un adevărat colaps în țară. Invadatorii nu numai că pun mâna pe unități militare, aeroporturi și alte facilități strategice, ci și împușcă în civili și în clădirile înalte ale orașelor.
- Pe 27 februarie 2022, au apărut informații că Belarus ar putea declara război Ucrainei. Nu există încă o confirmare oficială a invaziei armatei ei pe teritoriul Ucrainei.