Articolele din categoria EXTERN:

O explozie a avut loc în centrul comercial Surmalu din Erevani. Foto/Profimedia
VIDEO | Explozie devastatoare într-un centru comercial din capitala Armeniei. 6 persoane au murit și peste 50 sunt rănite
O explozie a avut loc în centrul comercial Surmalu din Erevan. Șase persoane au murit și 57 au fost rănite. 36 de victime se află într-o stare de gravitate moderată, potrivit  Ministerului pentru Situații de Urgență din Armenia. Autoritățile anunță că sub dărâmături încă sunt oameni în viață, iar 20 sunt date dispărute. Activitățile de căutare continuă.
Centrala nucleară Zaporojie
Război în Ucraina, ziua 173: ALERTĂ MAXIMĂ în Europa: Zaporojie se află, în continuare, în bătaia focului! Retragerea trupelor rusești, cerută de peste 40 de țări - LIVE TEXT
Ucraina a ajuns astăzi în cea de-a 173 zi de la debutul invaziei ruse. În prezent, întreaga atenție este îndreptată către centrala nucleară de la Zaporojie care este, totodată, și cea mai mare din Europa, aflată în bătaia focului ca urmare a bombardamentelor rusești. Pericolul repetării scenariului Cernobîl, dar la o dimenisune mult mai mare, ține statele lumii cu ochii ațintiți asupra regiunii Zaporojie și cere un răspuns mult mai ferm împotriva Rusiei, spun autoritățile de la Kiev.
Vladimir Putin
Mariajul lui Putin, de fațadă! Cum se fac banii în familia liderului de la Kremlin - Acuzațiile unei jurnaliste
Fosta soție a lui Vladimir Putin s-a îmbogățit datorită președintelui rus. Asta susține o jurnalistă de investigații, șefa fundației anticorupție a lui Alexei Navalnîi. Femeia mai spune că că mariajul celor doi ar fi fost unul de fațadă, cu numeroase beneficii în spate. Cu banii obținuți datorită Kremlinului, fosta parteneră a lui Putin ar fi cumpărat numeroase proprietăți în Europa. 
Accident Germania: 9 români răniți
Accident Germania: 9 români răniți - MAE s-a autosesizat! Starea de sănătate a victimelor
Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin Consulatul General al României la Bonn, s-a autosesizat în urma informațiilor din mass-media cu privire la un accident rutier produs la data de 14 august 2022, pe autostrada A4, între orașele Duren și Köln, în care au fost implicate două autovehicule, dintre care unul înmatriculat în România, și în urma căruia au fost răniți nouă cetățeni români.
Cernobîl (instantaneu din miniseria HBO 2019 - Profimedia)
Scenariul Cernobîl la Zaporojie. Ce s-ar întâmplă în România în cazul unui accident nuclear
Scenariu de coșmar prezentat de oficiali militari ruși, în cazul unui potențial dezastru nuclear la centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare din Europa. Cel mai afectat teritoriu ar fi, evident, cel al Ucrainei, iar apoi zonele de graniță ale Republicii Moldova și României. La fel ca în cazul Cernobîl, n-ar fi scutite de efectele radiațiilor nici Bulgaria, Belarus și chiar Turcia.