Articolele din categoria EDUCAŢIE:

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației Foto: gov.ro Exclusiv
Sorin Cîmpeanu, anunț pentru elevii din anii terminali: Vom insista ca cei din clasele a VIII-a și a XII-a să meargă la școală și în scenariul roșu
Sorin Cîmpeanu a anunțat sâmbătă seara, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, că va propune ca elevii din anii terminali, din clasele a VIII-a și a XII-a, să meargă în mod fizic la cursuri și în cazul în care școala intră în scenariul roșu. Ministrul Educației a motivat că examenele naționale vor fi cu prezență fizică, iar o posibilă evaluare în sistem online ar putea da naștere la fraudă. 
Ludovic Orban, președintele PNL, președintele Camerei Deputaților Foto: Facebook.com Video
Ludovic Orban, ANUNȚ despre decontarea transportului școlar - CÂND se va lua decizia
Ludovic Orban a anunțat că în coaliția de guvernare se va discuta problema decontării transportului școlar. Președintele PNL a declarat sâmbătă că mai trebuie emise normele metodologice pentru decontare de cele trei ministere implicate - Educație, Transporturi și Dezvoltare. Președintele Camerei Deputaților a participat  la întâlnirea regională de la Focșani privind Mecanismul de rezilienţa şi redresare.
Fundația Altex donează școlilor nominalizate de Ministerul Educației și Cercetării echipamente de protecție în valoare de peste 1 milion de euro Video
Fundația Altex donează școlilor nominalizate de Ministerul Educației și Cercetării echipamente de protecție în valoare de peste 1 milion de euro
Fundația Altex a semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Educației, prin care întărește misiunea de a fi un partener de bază pentru România, pusă la încercare de pandemia COVID-19. De data aceasta, elevii și profesorii care s-au reîntors la școală beneficiază direct de sprijinul Fundației, care, alături de Ministerul Educației și Cercetării, asigură o revenire la clasă în siguranță, prin donarea de echipament de protecție performant.
Elevi la școală
Mitropolitul Arhidiecezei de București, ÎPS Aurel Percă, susține că este nevoie de acordul părinților pentru orele de educație sexuală
ÎPS Aurel Percă, preşedintele Comisiei pentru Învăţământ a Conferinţei Episcopilor Catolici din România, susține că este nevoie de acordul scris al părinților pentru orele de educaţie sanitară care includ componente de educaţie sexuală. În acest sens, cere Parlamentului să dezbată şi să adopte legea protecției copilului în aceeaşi formă, cu modificările din 2020 care au inclus acest acord al părinților.
coronavirus Foto: Pixabay.com
FOCAR de amploare la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia - CÂȚI elevi sunt infectați cu noul coronavirus
Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia a devenit cel mai mare focar de coronavirus din județul Alba după revenirea la școală, cu prezență fizică, la 8 februarie. De la începutul semestrului al doilea, 76 dintre cei 462 de elevi s-au infectat cu SARS-CoV-2. În prezent, 71 de elevi sunt infectați. Aproape toți stau acasă, la solicitarea părinților, iar patru sunt internaţi în spital, cu forme ușoare. Pe de altă parte, 5 au trecut deja prin infecție, fiind vindecați. Focarul COVID-19 este unul de tip închis, colegiul fiind în izolare. 
Elevi școală
Regulile pe baza cărora elevii pot participa la orele remediale din cadrul programului Școala după școală - DOCUMENT
Regulile de care trebuie să țină cont elevii și profesorii care vor participa la orele remediale din cadrul programului național "Școala după Școală" (ȘDȘ), cuprinse în Ordinul de ministru nr . 3300  din data de 19 februarie 2021, au fost publicate, ieri, în Monitorul Oficial al României. Printre prevederile stipulate în document se numără și cea legată de faptul că elevii nu pot avea mai mult de 5 absențe pe lună, asta "în condiții excepționale", dar și cea potrivit căreia aceștia pot face aceste ore în alte școli decât cele în care învață.
Sorin Cimpeanu/cont oficial Facebook
Sorin Cîmpeanu: „Prudența este absolut necesară, pentru că nu mai putem exclude școala ca factor de transmitere a COVID-19”
Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a îndemnat, din nou, la prudență și la respectarea normelor sanitare în toate unitățile de învățământ. Acesta și-a asumat faptul că școala este acum printre factorii de infectare cu noul coronavirus. Cîmpeanu a mai spus, la un post de televiziune, că regulile anti-COVID se respectă în toate școlile, însă lucrurile pot fi înbunătățite.
Scoala online, probleme de vedere Exclusiv
SITUAȚIE îngrijorătoare! Școala online strică vederea elevilor
Școala online strică vederea elevilor. Numărul copiilor diagnosticați cu strabism sau miopie a crescut cu 50%, din cauza timpului prelungit petrecut în fața ecranelor. Lipsa de acuitate vizuală duce la tulburări de atenție și dureri de cap și, în final, poate să ducă până la probleme de mers. O echipă de specialiști a venit tocmai din Spania pentru a-i trata pe copiii cu probleme, în Sanatoriul de la Techirghiol.
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Copiii pot oferi mărțișoare și flori de 1 și 8 Martie. Sorin Cîmpeanu: Ministerul Educației nu a transmis nicio interdicție sau recomandare în acest sens
Controverse în spațiul public ca urmare a unei informații potrivit căreia mărțișoarele și florile sunt interzise în școli și grădinițe de 1 și 8 Martie. Informația este demontată însă de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care susține că instituția pe care o conduce nu a transmis nicio interdicţie sau recomandare în acest sens. 
Un student din anul IV la Universitatea din București scoate la lumină abuzurile decanului Facultății de Drept
Abuzurile Decanului Facultății de Drept împotriva studenților, devoalate: tehnici de supraveghere ilegale, presiuni, amenințări și multă ură
Un student din anul IV la Universitatea din București scoate la lumină abuzurile decanului Facultății de Drept, Răzvan Dincă, dar și pregătirea acestuia în domeniu. "Am scris aceste rânduri pentru a arăta că domnul decan nu este cine pare a fi, că acuzațiile de fraudă au în spate acuzații neprobate, tehnici de supraveghere ilegale, presiuni, amenințări și multă ură. Am arătat că inclusiv domnul decan dă examene inumane, până la 2 dimineața, cu grile nelimitate și cu unica râvnă de a pica pe toată lumea", dezvăluie studentul. Dezvăluirile vin după apariția în presă a scandalului privind posibila exmatriculare a celor 49 de studenți, ca urmare a acuzațiilor de fraudare a examenelor.
 Mai mulți studenți la Facultatea de Drept au fost propuși pentru exmatriculare
Cum au dat zeci de studenți cu stângul în Drept(ul). Misterul EXAMENELOR FRAUDATE la facultate
Își ratează șansa la educație, acolo unde mulți tineri nici măcar nu îndrăznesc să viseze că și-ar găsi loc, făcând tocmai ceea ce ar fi trebuit să învețe măcar (!) să nu tolereze la nimeni. Uitând că sunt acolo pentru a începe să lupte cu nedreptatea, minciuna sau cu corupția, zeci de studenți la Facultatea de Drept, din cadrul Universității București, au fost propuși pentru exmatriculare, după ce ar fi fraudat mai multe examene. Iată cum au dat cu stângul în Drept(ul) nu mai puțin de 49 de tineri de la care, până mai ieri, așteptam viitorul. 
coronavirus Foto: Pixabay.com
Valeriu Gheorghiță, ANUNȚ despre vaccinarea profesorilor: Va începe în câteva zile și va dura o săptămână | Cu ce ser și UNDE are loc imunizarea
Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a anunțat că imunizarea profesorilor va începe mai repede decât s-a estimat. Campania s-ar putea termina în doar o săptămână pentru că este vorba de vaccinarea unui număr de 60.000 de cadre didactice în afara celor care sunt deja programate sau care au primit prima doză. Acesta a spus că pentu cadrele didactice vor fi folosite vaccinurile de la Pfizer și AstraZeneca, în funcție de vârstă.
Elevii din Timiș se întorc în online
Peste 100 de școli din județul Timiș își schimbă scenariul de funcționare începând de luni. 25 dintre ele intră în online
Un număr de 109 şcoli şi grădiniţe din judeţul Timiş îşi schimbă, începând de luni, 22 februarie, formatul de predare a activităţii didactice, 25 dintre acestea intrând în scenariul roşu. O hotărâre în acest sens a fost luată, astăzi, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş. Alte 43 de unităţi şcolare intră în scenariul galben, iar 41 rămân în cel verde.
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației Foto: InquamPhotos/Octav Ganea
Noile planuri-cadru pentru liceu - AMÂNATE. Ministrul Educației, explicații despre teoria „răului cel mai mic”
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi că noile planuri-cadru pentru liceu aflate în dezbatere publică din 5 ianuarie vor fi amânate. Ministrul Educației susține că acesta este „răul cel mai mic”, pentru că există foarte multe propuneri de modificare a acestora, iar noile manuale pentru clasa a noua nu ar fi gata mai devreme de luna decembrie. Astfel că „tradiția” impusă în urmă cu opt ani nu va fi întreruptă. O veste deloc bună pentru generația care a avut parte, în fiecare an de educație școlară, din clasa întâi până în clasa a VIII-a, de absolut toate modificările gândite de cei 12 miniștri care s-au perindat la Educație în ultimii nouă ani. Și care intră din toamnă în primul an de liceu. În fiecare an pe care l-au parcurs la primar și gimnaziu, copiii care acum sunt în clasa a VIII-a au avut parte de programă nouă, de la an la an, și nu au avut parte de manuale noi, le-au lipsit la fiecare început de an de pe bănci, având parte de ele abia la trei-patru luni după septembrie. În plus, această generație care va termina „generala” în acest an a fost martora unei alte premiere în Educație: în clasa a V-a s-a învățat după compendiul atât de criticat al lui Liviu Pop, un manual unic ce cuprindea, condensat, nu mai puțin de 14 materii, dar și după un nou manual, de Educație Fizică, care a fost de fapt și singurul disponibil la început de an.