Articolele din categoria EDUCAŢIE:

Librarii in pandemie/foto: Corina Stanga-Grasu
Ce citesc ROMÂNII în plină pandemie. Cum s-au adaptat librăriile scenariului CORONAVIRUS (partea a doua)
Venim cu a doua partea a interviului cu librarii (Corina Stângă-Grasu, Ioana Stănescu și Carmen Florea), interviu în care aflăm cum sunt promovați autorii români, care sunt cele mai cerute titluri în pandemie, dar și cum s-au schimbat obiceiurile de achiziție de carte în epoca COVID. Finalul interviului, total neașteptat, ne arată cât de mult iubesc și prețuiesc fetele librar hubul cultural în care lucrează. Nu ratați nici prima parte a interviului.
Elevi luați la ocazie de la școală... pe mașină Foto: Captură TV
Poliția, primele SANCȚIUNI, după ce mai mulți elevi au fost transportați... pe mașină de o șoferiță inconștientă - Imagini ȘOCANTE
În România, elevii merg la școală atârnați de mașini, pentru că alt mijloc de transport nu au. Imagini revoltătoare au fost surprinse în aceste zile în județul Suceava. Patru elevi au fost surprinși agățați de o mașină în drumul de la școală spre casă.  Vineri seară, Inspectoratul Județean de Poliție a anunțat primele sancțiuni în acest caz. Tot vineri seară, Ministerul Educației a anunțat că a lansat în dezbatere un proiect de OUG pentru gratuitate pe toate mijloacele de transport pentru elevi.
Protest elevi și studenți față de eliminarea gratuității pe transport, 11 februarie 2021 Foto: Facebook.com
Ministerul Educației, propunere de ultimă oră - GRATUITATE pentru elevi pe toate mijloacele de transport și la muzee, spectacole - DOCUMENT
Ministerul Educației a anunțat că propune acordarea gratuității pentru elevii din învățământul preuniversitar, cu vârsta de până la 26 de ani, pe toate tipurile de transport pe întreg anul calendaristic, nu numai pe parcursul anului școlar. Gratuitatea vizează toate serviciile publice de transport local rutier, transport naval, transport cu metroul, precum și transport feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a. Măsura anunțată de Ministerul Educației vine după cererile și protestele reprezentanților elevilor care au cerut gratuitate pe mijloacele de transport.
Sorin Cimpeanu
OFICIAL Elevii din anii terminali merg la școală și în scenariul roșu - DOCUMENT
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis, vineri, că este permisă continuarea studiilor cu prezență fizică la școală pentru elevii din anii terminali, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului Educației și al ministrului Sănătății, dar doar în zonele unde incidența cumulată la 14 zile nu depășește 6 la mia de locuitori. Cu puțin timp înainte, Sorin Cîmpeanu a anunțat că a ajuns la un consens în acest sens cu ministrul Sănătății. 
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății
FĂRĂ mască de protecție la orele de sport care se desfășoară în aer liber. ANUNȚUL lui Vlad Voiculescu
Una caldă, una rece, așa am putea cataloga deciziile luate în ultimele ore de Ministerul Sănătății (MS). Astfel, după că au anunțat că purtarea măștii de protecție de către elevi la orele de sport este obilgatorie, reprezentanții MS au venit cu un disclaimer, spunând că măsura este valabilă doar în cazul orelor susținute în sala de sport, NU și a celor care se desfășoară în aer liber. 
Elevi școală
Ministerul Sănătății NU acceptă ca la orele de sport să nu se poarte mască de protecție. Replica lui Sorin Cîmpeanu
Purtarea măștii de protecție la orele de educație fizică și sport rămâne în vigoare. Ministerul Sănătății (MS) a trimis o adresă ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, în care „susține ferm” că la orele de sport în sală trebuie ca elevii să poarte mască. Răspunsul vine ca urmare a solicitărilor făcute atât de minister, cât și de sindicatele din Învățământ și de Federația Asociațiilor de Părinți  ca la orele de educație fizică elevii să nu mai fie obligați să poarte mască. Potrivit unei analize a Comisiei Europene, România este singura țară din UE care impune obligativitatea purtării măștii de protecție la orele de educație fizică în toată țara și la toate clasele, indiferent dacă orele sunt afară sau în sala de sport.
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației Foto: InquamPhotos/Octav Ganea
Prezența la ore a elevilor din anii terminali și în scenariul roșu și masca la orele de Sport, pe masa Ministerului Sănătății. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu a trimis Ministerului Sănătății propunerea ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să poată să meargă la școală și în scenariul roșu. Sorin Cîmpeanu speră ca decizia să fie luată înainte de a se ajunge în situația în care orașe mari din România să intre în scenariul roșu din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19. În plus, Sorin Cîmpeanu a trimis MS și o analiză despre purtarea măștii în timpul orelor de sport. În ultima săptămână, ministrul Educației a vorbit foarte des despre aceste două propuneri.
Mască de protecție anti-Covid
Purtarea măștii de protecție la orele de sport, o măsură "excesivă", ce trebuie ELIMINATĂ. Ce spun sindicatele din Învățământ
Purtarea măștii de protecție la orele de educație fizică și sport este aspru criticată de federațiile sindicale din Învățământ, dar și de Federația Asociațiilor de Părinți, care consideră că măsura impusă de Ministerul Sănătății (MS) de a obliga elevii să poarte masca la orele de sport este excesivă, drept pentru care susțin propunerea Ministerului Educației de a fi eliminată această interdicție.
Elevi școală
Sorin Cîmpeanu, despre EVALUARE NAȚIONALĂ: Testările sunt foarte importante pentru a ști unde ne aflăm. Cum se va face organizarea
Evaluările Naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a ar putea fi ținute anul acesta, după ce anul trecut au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus. Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, aceste evaluări sunt "foarte importante", urmând ca în perioada imediat următoare să se ia o decizie privind organizarea acestora în acest an. 
teste coronavirus
Ministrul Educației reclamă lipsa cabinetelor medicale din școli. Sorin Cîmpeanu: Dintr-un milion, doar 4.000 de teste rapide s-au folosit în trei săptămâni
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, reclamă lipsa cabinetelor medicale în această perioadă și spune că, din păcate, doar 4.000 de teste rapide din cele peste un milion de teste destinate școlilor și distribuite Direcțiilor de Sănătate Publică din țară au fost utilizate până acum, la trei săptămâni de la reluarea cursurilor în România. În plus, un alt motiv pentru care au fost folosite atât de puține teste antigen ar fi și reținerea pe care o au părinții vizavi de acest fel de testare, susține ministrul Sorin Cîmpeanu.