Articolele din categoria EDUCAŢIE:

Protest Cotroceni
Protest inedit al elevilor la Cotroceni. Ce i-au adus președintelui Iohannis - DOCUMENT
Un protest inedit faţă de situaţia în care se află sistemul educațional din România are loc, astăzi, chiar în fața Palatului Cotroceni din Capitală. La protest participă reprezentanţii asociaţiilor de elevi din țară, care i-au adus președintelui Klaus Iohannis un colet-surpriză. Printre altele, elevii solicită  începerea noului an şcolar 2021-2022 la 1 septembrie şi garantarea unui număr minim de zile de şcoală.
Klaus Iohannis, întâlnire cu Sorin Cîmpeanu
Klaus Iohannis, întâlnire cu Sorin Cîmpeanu: Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor - SCENARIILE posibile la reluarea cursurilor
Președintele României, Klaus Iohannis, a avut joi, 8 aprilie a.c., o întâlnire cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul căreia au fost abordate teme privind sistemul educațional, precum și modalitatea de derulare și de finalizare a anului școlar 2020-2021, în condiții de siguranță pentru toți participanții la procesul de învățământ.
Testele COVID-19 de salivă sunt analizate în România, nu sunt incluse în procedura din UE Video
Medicul Adriana Pistol a lămurit misterul testării COVID-19 pe bază de salivă - DE CE nu poate fi folosită în școli
Medicul epidemiolog Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), a anunțat marți că testele COVID-19 pe bază de salivă mai au nevoie de studii, nefiind considerate, deocamdate relevante și eficiente. În plus, testele de acest tip nu sunt acceptate încă în documentele Uniunii Europene, iar la nivelul comunității europene este nevoie ca toate statele să raporteze după aceleași criterii, a mai spus medicul. În schimb, Pistol a anunțat că s-a început o analiză a acestui tip de teste pentru a compara rezultatele obținute și la testarea COVID „clasică”, adică în cazul exudatului nazo-faringian.
Sorin Câmpeanu, ministrul Educației / Foto: Inquam / Octav Ganea
Sorin Cîmpeanu, despre CONDIȚIILE în care școlile se pot deschide integral, cu prezența fizică, din mai. Ce trebuie să știe părinții
După vacanţa de o lună, care a început încă de ieri, elevii vor reveni la școală din 4 mai. Nu toţi însă vor fi prezenţi fizic în bănci, așa cum atât părinții, cât și copii își doresc, întoarcerea în clase fiind posibilă abia în luna iunie, "dacă vor fi respectate toate condiţiile sanitare", spune ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.  
România este codașa Europei la numărul de zile dintr-un an școlar
Propunere pentru Guvern: Anul școlar să se încheie mai târziu și să înceapă la 1 septembrie
Mai multe asociații și ONG-uri din Educație propun ca anul școlar 2021-2022 să înceapă mai devreme, la 1 septembrie și să fie mai lung. Inițiatorii își bazează demersul pe faptul că România este una dintre țările europene cu cele mai puține zile de școală. Documentul critică și prelungirea vacanței de primăvară, în condițiile în care și așa s-au pierdut numeroase zile de școală.
 Sebastian Oancea
Jurnalistul Sebastian Oancea, menționat în Raportul Departamentului de Stat al SUA la capitolul "Libertatea de exprimare"
A fost făcut public Raportul Departamentului de Stat al SUA privind respectarea drepturilor omului în România pe anul 2020. La Secțiunea 2 – Respectarea Libertăților Civile, capitolul A – Libertatea de exprimare, inclusiv a presei, este menționat și cazul jurnalistului vrâncean Sebastian Oancea, care a câștigat și al patrulea proces intentat de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, anunță realitateadebucuresti.net.
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației Foto: InquamPhotos/Octav Ganea
Sorin Cîmpeanu: Elevii ar putea reveni la școală în mai-iunie. Condițiile anunțate de ministrul Educației
Sorin Cîmpeanu a anunțat marți seară că, la finalul lunii mai, începutul lunii iunie, s-ar putea relua cursurile cu prezență fizică în școli. Ministrul Educației a precizat însă că acest lucru va depinde de respectarea regulilor de protecţie, vaccinarea personalului din învăţământ, testarea cu teste noninvazive, dar și de scăderea numărului noilor infectări cu Sars-Cov-2.
Elevi școală
Sorin Cîmpeanu: "2,5% din numărul total de școli nu vor putea organiza simularea examenului de Evaluare Națională". Care sunt următorii pași
Elevii de clasa a VIII-a au susținut, astăzi, proba scrisă la Limba și literatura română de la simularea examenului de Evaluare Națională 2021. Situația nu este la fel pentru toată lumea și asta deoarece în mai multe localități din țară aflate în carantină nu au fost organizate simulările. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susține că într-o astfel de situație se află 2,5% din numărul total de şcoli, astfel că elevii vor susține acest examen ulteiror, la nivel local.
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Sorin Cîmpeanu: "Școlile nu se închid. Cele două săptămâni suplimentare de vacanță se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică". Ce spune ministrul despre orele remediale
Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat, astăzi, într-o declarație de presă, că școlile nu se închid, așa cum au apărut unele informații în mediul online, ci va urma doar o perioadă de vacanță. Mai exact, vorbim despre 10 zile cu ocazia Sărbătorile pascale catolice și alte 10 zile cu ocazia Paștelui ortodox. Potrivit ministrului, cele două săptămâni suplimentare de vacanță se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică. 
elevi școală coronavirus
Simulare Evaluare Națională 2021 - Examenul de Română. Ce trebuie să știe elevii de clasa a VIII-a - REGULI
Elevii de clasa a VIII-a susțin luni, 29 martie, proba scrisă la Limba și literatura română de la simularea examenului de Evaluare Națională 2021. Simularea începe la ora 9.00 și, timp de două ore, elevii vor rezolva subiectele la Română. În mai multe localități din țară aflate în carantină nu vor fi organizate simulările, astfel că elevii vor susține acest examen ulteiror, la nivel local. A doua probă, tot scrisă, la Matematică, are loc marți, 30 martie, în aceleași condiții.
Marcel Ciolacu, președintele PSD Foto: InquamPhotos/Octav Ganea
Marcel Ciolacu, val de critici pentru Guvernul Cîțu: „Școlile nu trebuiau închise deloc din cauza COVID-19”. Ce spune despre testarea elevilor
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu consideră că școlile nu ar fi trebuit închise din cauza COVID-19 şi că testarea este foarte importantă în cazul elevilor și profesorilor. Președintele PSD spune că actualii guvernanți fac acum ce „le propuneam noi la început, respectiv testarea rapidă”. Închiderea școlilor a fost „o gafă” a actualei puteri, mai spune Marcel Ciolacu. În plus, liderul PSD spune că școala online nu există.