Articolele din categoria EDUCAŢIE:

Eugenia Golea in timpul unei lecții despre virusuri și protecție (sursă: FB)
Caz halucinat la Tecuci, profesoară criticată și jignită pentru că le-a vorbit copiilor despre virus și vaccin
O profesoară din Tecuri a povestit pe Facebook situația revoltătoare în care a ajuns  fiindcă le-a vorbit copiilor, la ora, despre vaccin. Femeia a dat li exemple de mesaje jignitoare sau de-a dreptul halucinante primite din partea părinților. Totul s-a întâmplat după ce lecțiile Florentinei Golea în care îi învăţă pe copii să se apere de virusuri, despre igienă, dar şi despre vaccin, au fost promovate chiar de site-ul Ro Vaccinare.
Elevi într-o sală de curs
Consiliul Naţional al Elevilor cere un cadru legal predictibil de funcţionare a şcolilor după vacanţa de 2 săptămâni: E "vital" ca decidenţii să nu se ascundă sub "pretextul vacanţei forţate"
Consiliul Naţional al Elevilor cere un cadru legal predictibil de funcţionare a şcolilor după vacanţa de două săptămâni anunțată de președintele Klaus Iohannis, miercuri seara, la finalul ședinței de la Cotroceni. Vorbim despre perioada 25 octombrie- 7 noiembrie, când toți elevii se vor afla în vacanță ca urmare a valului de infectări cu COVID-19.  Silviu Morcan, președintele acestei structuri, susține că este "vital" ca decidenţii să nu se ascundă sub "pretextul vacanţei forţate", ci să se folosească de această perioadă pentru a finaliza achiziţia de teste non-invazive şi pentru a stabili "un set de norme foarte clare" după care să funcţioneze şcolile.
Elevi școală
HAOS în sistemul educațional din România: NU toate școlile intră în vacanță de luni! Care sunt EXCEPȚIILE și cum explică situația Ministerul Educației
Autoritățile schimbă din nou "regulile în timpul jocului", dovadă decizia anunțată de președintele Iohannis, miercuri seara, în urma consultărilor de la Palatul Cotroceni. Mai exact, vacanța de o săptămână, din perioada 25-31 octombrie, va fi, de fapt, de... două săptămâni (25 octombrie - 7 noiembrie) și nu se va mai aplica doar elevilor din învățământul preșcolar și primar, ci și celor de gimnaziu și liceu. Cu toate astea, vor exista și excepții, și aici vorbim despre 21 de școli care funcționează după curriculumul din alte state, potrivit Ministerului Educației.
Școală online
Scenariu BOMBĂ: Toți elevii ar putea intra într-o vacanță prelungită, începând de luni, 25 octombrie. Ce spune ministrul Educației
Scenariu bombă: vacanța pentru preșcolari și elevii din clasele primare programată în intervalul 25-31 octombrie ar putea fi extinsă și pentru elevii din celelalte clase, respectiv de gimnaziu și liceu. Aceasta pare să fie una dintre variantele luate în calcul de guvern, ca măsură în contextul recordurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 și a ratei mici de vaccinare,.
Elevi școală
Sorin Cîmpeanu, anunț IMPORTANT pentru elevi. Ce se întâmplă cu testele de salivă
Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a vorbit, sâmbătă seara, în emisiunea "100% Tu decizi" de la Realitatea PLUS, despre testarea elevilor în școli, reiterând în context că testele de salivă - noninvazive - vor ajunge, așa cum a promis, în toate școlile din România. Ministrul a recunoscut că achizițiile ar fi trebuit făcute mai devreme, însă a asigurat că acestea vor ajunge în toate județele țării. 
Sorin Câmpeanu, ministrul Educației / Foto: Inquam / Octav Ganea
Sorin Cîmpeanu: 5% din unitățile de învățământ sunt în sistem online. Care este procentul în București și în Ilfov
Aproximativ 5% dintre școlile din România învață online, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, 41 dintre unitățile de învățământ care au cerut trecerea în online în baza ordinului comun ministerul Educației - ministerul Sănătății fiind în județul Ilfov. Acest județ a ajuns astăzi la un indice de infectare uriaș de 16,01, fiind urmat în deaproape de Capitală, cu 15,42.