Mai mult decât atât, această vacanță s-ar putea prelungi și dincolo de data de 31 octombrie, potrivit unor surse oficiale din Guvern, citate de HotNews.ro.
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că „toate variantele sunt deschise, în condițiile în care nu înțelegem să ne vaccinăm”.
”În situația în care se suspendă și alte activități, în interesul protejării dreptului la sănătate al elevilor și cadrelor didactice, susținem adaptarea structurii anului școlar la situația epidemiologică extrem de gravă”, a afirmat Cîmpeanu.
Sorin Cîmpeanu va participa la ședința de la ora 17:30 de la Palatul Cotroceni, alături de premierul interimar Florin Cițu, ministrul interimar de Interne, Lucian Bode, șeful DSU, Raed Arafat, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, dr. Valeriu Gheorghiță și directorul Institutului National de Sanatate Publica, Adriana Pistol, potrivit Realitatea Plus.
Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a convocat la Cotroceni responsabilii în gestionarea pandemiei şi a anunţat că se pregătesc restricţii pentru limitarea răspândirii virusului.
"Este alarmantă lipsa de acţiuni concrete din partea autorităţilor şi cifrele de astăzi confirmă, din păcate, că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum. Am decis să convoc mâine o şedinţă cu toţi responsabilii guvernamentali implicaţi în gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor. În acelaşi timp, pentru a opri acest val pandemic foarte agresiv, sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă şi este nevoie de ele acum. Fie că vorbim de Certificatul verde adoptat în regim de urgenţă de către Parlament sau de alte măsuri capabile să reducă pe termen scurt mobilitatea şi interacţiunea umană, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă în a le asuma şi pune în aplicare, indiferent cât de nepopulare ar părea. Orice zi pierdută sau de ezitare poate avea efecte dramatice pentru noi toţi, ca societate", a declarat, marţi, Klaus Iohannis.
Pe de altă parte, tot astăzi, Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a transmis, că numărul preșcolarilor și elevilor testați pozitiv la Covid-19 în ultimele două săptămâni depășește 4.500. În ceea ce privește angajații din învățământ, aproape 750 au fost confirmați cu Sars-Cov-2.
Astfel, potrivit IMSB, în ultimele două săptămâni au fost confirmați cu Covid-19 4.545 de preșcolari și elevi și 746 de angajați din rândul personalului didactic și nedidactic. Totodată, peste 177.000 de elevi și preșcolari învață online.
Numărul unităților de învățământ închise integral a crescut cu 12 față de luni, la 211. De asemenea, în 235 de unități de învățământ este suspendată activitatea cu pezență fizică în cel puțin o clasă.
Incidența cazurilor Covid-19 în Capitală a crescut, miercuri, la 16,51 la mia de locuitori, față de 16,44 în urmă cu o zi.