BACALAUREAT 2014. Elevul din Adjud care a PRIMIT nota MAXIMĂ la ROMÂNĂ, deşi nu s-a prezentat BACALAUREAT 2014. Elevul Liceului Teoretic "Emil Botta" Adjud, Silviu Vlăduţ Munteanu, este singurul candidat vrancean la examenul de bacalaureat din acest an care, cel mai probabil, va promova fără să susţină una dintre probele scrise.
BACALAUREAT 2014: Un singur elev, eliminat din examen în Bucureşti la proba orală de limba română BACALAUREAT 2014. Un elev din Capitală a fost eliminat din bacalaureat la proba orală de limba română, după ce a fost prins având la el un telefon mobil, şi nu va mai putea da examenul în următoarele două sesiuni.
BACALAUREAT 2014. Elevul care a obţinut DIPLOMA DE BAC la doar ZECE ANI BACALAUREAT 2014. Un băiat care locuieşte în statul american California, membru în organizaţia exclusivistă Mensa, a obţinut diploma de bacalaureat la vârsta de 10 ani, informează site-ul revistei People.
BAC 2014. VESTE BOMBĂ pentru ELEVII CARE NU PROMOVEAZĂ BAC-ul. Anunţul a fost făcut acum BAC 2014 Ministrul Educației, Remus Pricopie, a declarat joi, la Buzău, că absolvenții care nu vor promova bacalaureatul vor putea beneficia de meditații instituționalizate în perioada octombrie-ianuarie, pentru a putea susține examenul în lunile februarie-martie, anul viitor.
Anunţ important pentru toţi elevii. Structura anului şcolar viitor, în dezbatere publică Structura anului scolar 2014-2015 a fost pusa in dezbatere de catre Ministerul Educatiei. Potrivit proiectului Ministerului, dupa vacanta mare scoala va incepe in data de 15 septembrie 2014, iar vacanta de iarna, de doua saptamani, va fi intre 20 decembrie 2014 si 4 ianuarie 2015. Elevii vor incepe semestrul al II-lea pe 9 februarie 2015 si vor incheia scoala pe 19 iunie 2015. Structura anului scolar viitor este similara celei de anul acesta, scrie Hotnews.ro.
Alt tip BAC 2014. CÂT COSTĂ EXAMENUL DE BACALAUREAT 2014? BAC 2014. Unii dau bani grei ca să înveţe, alţii ca să fraudeze. Peste 160 de mii de tineri susţin luna aceasta examenul de bacalaureat: cel mai important din viaţa lor de până acum. Elevii conştiincioşi au dat o mică avere de meditaţii şi cărţi. Alţii au investit însă în tehnologii care să-i ajute să copieze.
Exclusiv ŞCOALA DUPĂ 25 DE ANI. Ministru al Educaţiei: CAMERELE VIDEO, DE VINĂ pentru DEZASTRUL DE LA BAC BACALAUREAT 2014 Mihai Golu a fost ministru al Educaţiei între anii 1991-1992, în Guvernul Stolojan. Profesorul universitar a vorbit într-un interviu serial acordat în exclusivitate pentru REALITATEA.NET despre dezastrul din învăţământul românesc, precizând că, încercând să scape de trecutul comunist, românii au distrus şi valorile. "Odată cu apa arunci şi copilul din copaie". Legat de dezastrul de la examenul de BACALAUREAT, fostul ministru spune că de vină este sistemul de supraveghere: "Este poliţienesc!". "Camerele video creează un stres şi o stare de frustrare".
BACALAUREAT 2014. Motivul pentru care profesorii au acceptat să participe la examenul de BAC BACALAUREAT 2014. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ (LSI) a declarat că profesorii au semnat angajamentul de a participa la Bac și la Examenele Naționale doar pentru a nu fi perturbată desfășurarea acestor examene.
BACALAUREAT 2014. Declaraţie BOMBĂ a unui inspector şcolar despre prima probă la BACALAUREAT BACALAUREAT 2014. Ieri a început prima probă a bacalaureatului, proba A, de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, însă elevii ieşeni nu sunt încântaţi de faptul că aceasta nu are o miză foarte mare. Prof.dr. Camelia Gavrilă, inspector şcolar general spune că "există o lejeritate a evaluării, mai ales că nu există într-adevăr nicio miză imediată" a acestei probe, scrie ziaruldeiaşi.ro.
BACALAUREAT 2014. Mii de elevi la evaluarea competenţelor lingvistice la LIMBA MATERNĂ BACALAUREAT 2014. Potrivit unui centralizator al Ministerului Educaţiei Naţionale, în total, toate promoţiile înscrise au optat astfel: 5.846 pentru limba maghiară, 700 pentru limba germană, 47 pentru limba slovacă, 20 pentru limba sârbă, 11 pentru limba croată, 5 pentru limba turcă şi 51 pentru limba ucraineană.
BACALAUREAT 2014. Fenomenul care ia amploare la BAC 2014 BACALAUREAT 2014 Zeci de tineri aleg să plece peste hotare pentru a munci şi renunţă la şcoală. Nu puţini sunt aceia care nici măcar de examenul de Bacalaureat nu mai sunt interesaţi şi preferă munca în locul cărţilor.
Alt tip BAC 2014 SUBIECTE ROMÂNĂ ORAL: Text argumentativ despre înfruntarea cu stoicism a necazurilor BACALAUREAT 2014. Examenul de BACALAUREAT 2014 a început marţi cu proba orală la limba şi literatura română. Mulţi dintre absolvenţi recunosc că nu au acordat foarte mult timp pregătirii acestei probe, întrucât consideră că ponderea în examen nu este prea mare.
BAC 2014. SUBIECTE UŞOARE la prima probă de la BACALAUREAT 2014. ELEVII ELIMINAŢI, PEDEPSE ASPRE BACALAUREAT 2014 Elevii spun că subiectele la prima probă de la examenul de BACALAUREAT 2014, adică ROMÂNĂ ORAL, au fost uşoare. Cu toate acestea, mai mulţi elevi au fost eliminaţi. Este şi cazul unui tânăr, absolvent al liceului Ion Mincu din Timişoara, care tocmai îşi luase biletul cu subiectul la Limba Română, când telefonul mobil a început să-i sune în buzunar. Or, intrarea în sală de examen cu telefonul mobil este interzisă.
BACALAUREAT 2014. Subiecte, calendar, tot ce e de știut despre BACALAUREAT 2014 BACALAUREAT 2014. Examenul de BACALAUREAT 2014 a început marţi cu proba orală la limba română, probele scrise vor avea loc în perioada 30 iunie - 4 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate în 11 iulie.
DOSAR HISTORIA. Cum a ajuns Vlad Ţepeş cel mai sângeros domnitor Vlad Tepes - Dracula a ocupat tronul Tarii Românesti în trei rânduri: 1448, 1456-1462 si 1476. Luând domnia într-un moment de grava criza interna si de decadere a statului muntean pe plan international, situatie generata de îndelungatele lupte interne dintre gruparile Draculestilor si Danestilor, Tepes a promovat în interior o politica autoritara destinata refacerii puterii centrale, iar pe plan extern a angajat Tara Româneasca în lupta antiotomana, manifestându-se ca unul dintre principalii exponenti ai acesteia din secolul al XV-lea.
BACALAUREAT 2014. Un sfert dintre absolvenţii din Iaşi nu s-au înscris la examene BACALAUREAT 2014. Marţi a început examenul de BACALAUREAT 2014, cu proba orală la limba română. În judeţul Iaşi, un sfert dintre absolvenţii clasei a XII-a nu s-au înscris la examene.
BACALAUREAT 2014. Candidaţii susţin proba orală la limba română. Ce SUBIECTE pot primi BACALAUREAT 2014. Candidații la examenul de BACALAUREAT 2014susţin marți prima probă proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se va desfășura până pe 12 iunie. Probele scrise vor avea loc în perioada 30 iunie - 4 iulie, iar rezultatele finale pentru BACALAUREAT 2014 vor fi afişate în 11 iulie.
BACALAUREAT 2014. A început proba orală la limba română. VEZI MODELE de SUBIECTE BACALAUREAT 2014. Examenul de BACALAUREAT 2014 a început marţi cu proba orală la limba română. E bine de ştiut că probele scrise vor avea loc în perioada 30 iunie - 4 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate în 11 iulie.
BAC 2014. Elevii NU VOR SĂ SE ÎNSCRIE LA BAC! Rezultatele de la SIMULARE PREVESTESC UN NOU DEZASTRU Departe de mare şi de vacanţă, absolvenţii de clasa a XII-a vor intra mâine în febra examenelor de bacalaureat. Rezultatele din ultimii zece ani confirmă un adevăr incomod pentru părinţi şi profesori: elevii nu mai vor să înveţe. În Timiş, 2000 de elevi au refuzat să se înscrie la examen.
BACALAUREAT 2014. Ponta, după o discuţie cu lideri sindicali: Bacalaureatul din acest an se ţine! BACALAUREAT 2014. Examenul de Bacalaureat din acest an "se ţine", a spus, miercuri, premierul Victor Ponta, arătând că sunt căutate soluţii pentru plata datoriilor restante şi majorarea altor remuneraţii pentru profesori.
Ponta: Fraudarea Bacalaureatului trebuie pedepsită Fraudarea Bacalaureatului trebuie pedepsită, iar Guvernul încearcă să evite asemenea nereguli, a declarat premierul Victor Ponta, adăugând că, anul trecut, examenul a fost bine organizat deoarece nu au fost contestaţii.
BACALAUREAT 2014. Ministrul Educaţiei spune că examenele de BACALAUREAT nu vor fi blocate BACALAUREAT 2014. Ministrul educației, Remus Pricopie, a declarat miercuri, la UPB, că nu se pune problema de a avea sesiuni de examene blocate și că împreună cu sindicaliștii vor fi găsite soluții pentru problemele acestora, notează agerpres.ro.
Declaraţie ŞOCANTĂ a ministrului Educaţiei despre orele de RELIGIE din şcoli Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie este de părere că avizul Bisericii pentru profesorii de religie nu constituie un amestec în învăţământ. Ministrul a semnat de curând protocolul care spune că încadrarea profesorilor de religie se face cu avizul scris al ierarhului locului, iar retragerea motivată a acestui aviz duce la încetarea de drept a contractului individual de muncă.
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: SUBIECTELE la MATEMATICĂ pentru clasa a IV-a, de pe EDU.RO EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Probleme de şah şi logică, cunoaşterea cifrelor romane şi calcule artimetice se numără printre cerinţele din subiectele pe care le-au avut de rezolvat, joi, elevii de clasa a IV-a, la proba de matematică a evaluării naţionale. Vezi subiectele de pe EDU.RO!
BACALAUREAT 2014. A început ÎNSCRIEREA la BACALAUREAT 2014 - VEZI calendarul pentru BAC BACALAUREAT 2014. ÎNSCRIEREA CANDIDAŢILOR la BAC 2014 a început pe 26 mai, urmând ca pe 10 iunie să înceapă prima probă la BAC 2014, prima sesiune.
Pricopie: România ar trebui să-şi dubleze numărul de absolvenţi de studii superioare Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, spune că, în următorii ani, România ar trebui să îşi dubleze numărul de absolvenţi de studii superioare, iar tinerii care termină liceul trebuie încurajaţi să meargă la facultate, astfel ca procentul acestora să ajungă la 26,7, pentru că "nu e fezabil mai mult".
Pricopie: Finanţarea elevilor din învăţământul privat, un principiu corect, care trebuie aplicat Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, afirmă că finanţarea elevilor din învăţământul privat, prevăzută de legislaţie din 2011, este un principiu corect care trebuie aplicat la un moment dat, el precizând că aplicarea acestei măsuri a fost amânată din motive financiare.
Exclusiv ŞCOALA, DUPĂ 25 DE ANI: Profesorul universitar Gheorghe M. Ştefan: "Avem putere tehnologică uriaşă!" Gheorghe M. Ştefan, cel de-al doilea ministru al Educaţiei, după Revoluţia din '89, a vorbit într-un interviu serial acordat în exclusivitate REALITATEA.NET despre impactul pe care îl are evoluţia tehnologică în procesul educational. "Nu mai construim pe ceva foarte stabil, tot ce construim, construim într-un proces cu o dinamică uriaşă", a spus profesorul universitar. (IV)
Exclusiv ŞCOALA, DUPĂ 25 DE ANI. Fost ministru al Educaţiei, despre BACALAUREAT: "Trebuie să facem diferenţe" BACALAUREAT 2014 Gheorghe M. Ştefan a fost ministru al Educaţiei în perioada 28 iunie 1990 - 16 octombrie 1991, în Guvernul Roman. Profesorul universitar a vorbit într-un interviu serial acordat în exclusivitate REALITATEA.NET despre dezastrul de la examenul de BACALAUREAT, precizând că o mare parte din vină o poartă clasa politică din România. "După Revoluţie, se poate constata că, în ansamblul ei, întreaga clasă politică este complet dezinteresată de şcoală". Profesorul universitar susţine cu tărie că ar trebui introdus BACALAUREATUL diferenţiat. "Nu putem să decretăm că toţi oamenii sunt traşi la xerox. Este un mod de a-i jigni. Trebuie să facem diferenţe". (II)
Alt tip EXPERIMENT UIMITOR al unor elevi. Face furori şi printre profesori: "NU NE AŞTEPTAM!" Ceea ce a început ca un experiment literar la o clasă de la Colegiul Naţional Unirea din Focşani s-a transformat într-un roman poliţist care a început să facă furori printre elevi şi profesori.