Romanul spune povestea unui adolescent care pleacă cu părinţii în America. Cei doi ajung foarte bogaţi, dar printr-o serie de evenimente stranii, părinţii sunt răpiţi, iar copilul ajunge să trăiască pe străzi, scrie ziaruldevrancea.ro.
Acest fir narativ a fost construit de 30 de minţi şi la fel de multe personalităţi. Daniela Plăiaşu, profesorul de limba romană care a coordonat acest inediat proiect, spune că totul a început ca un mic experiment la atelierul de scriere de la clasa a X-a F. Şi uite aşa, după un an de zile de muncă, a apărut romanul poliţist "Nu mă lăsa să ştiu", scris de 30 de elevi talentaţi.
"Nu ne aşteptam să iasă o carte deloc şi chiar am fost foarte surprinşi când am văzut că firul narativ a continuat şi aveam la sfârşitul şcolii scheletul cărţii. În vacanţă am adăugat vise şi astfel s-a creat romanul", a spus Elena Simion, unul din elevii „pilon” în cadrul acestui proiect. Cel care i-a dat duritatea, forţa, psihologia şi supranaturalul este Dragoş Dimoftei. El a construit personajul malefic. "Eu am scris în special personajul negativ, mastermind, apoi mi-am dat seama că romanul avea nevoie de mai multe părţi care să şocheze, să aibă un impact psihologic puternic asupra cititorului. Am adăugat pasaje în care sângele şi ocultismul sunt deja banale", a relatat acesta. „La început a fost o problemă de personalităţi diferite, de orgolii, dar asta ne-a făcut să fim mai uniţi, să socializăm mai bine şi să ne înţelegem între noi.”, a adăugat George Alexandru Parlog, un alt autor.
Această carte a devenit deja un mic fenomen în mediul şcolar şi nu numai pentru care autorii nu s-au pregătit.