Marcel Boloș: „În anul 2024, cheltuielile destinate investiţiilor însumează peste 120 miliarde lei, reprezentând 6,9 % în PIB” Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş. a participat, vineri, la Adunarea Generală a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, şi a discutat discutat despre finanţarea autorităţilor publice locale pentru anul 2024, precum şi despre stadiul accesării de către judeţe a proiectelor cu finanţare europeană.
Ședință de Guvern: Noi scheme de ajutor de stat pentru dezvoltarea regională prin stimularea realizării de investiţii Este ședință de Guvern, joi, la Palatul Victoria. Pe ordinea de zi se regăsește și proiectul de hotărâre de Guvern pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv dezvoltarea regională prin stimularea realizării de investiţii.
Alertă cibernetică! O nouă tentativă de fraudă în numele ANAF ANAF avertizează că sunt trimise mesaje false în numele instituției prin care contribuabililor le sunt solicitate informaţii privind facturile emise în sistemul e-Factura pentru societăţile pe care le administrează sau la care lucrează.
Care sunt cele mai mari pensii din România. Cel mai bogat pensionar primește de 42 ori mai mult decât pensia medie Cea mai mare pensie brută din România a depășit pragul de 100.000 lei, după ce pensiile au fost indexate cu 13% la începutul anului. Pensiile astronomice nu sunt speciale, ci rezultatul contributivității.
Val de avertismente și critici pentru România de la Comisia Europeană. “Vedem că tendința merge în direcția greșită. Suntem foarte îngrijorați” Reprezentanții Comisiei Europene au adus un val de avertismente și critici la București, în cadrul vizitei lor pentru evaluarea stadiului implementării Planului Național de Redresare și Reziliență. Aceștia au evidențiat o situație fiscală îngrijorătoare în România, subliniind faptul că deficitul trebuia să fie corectat până în acest an conform planului stabilit.
Poștașii intră în grevă, miercuri dimineața. Anunțul făcut de liderii sindicali Poștașii protestează timp de două ore, miercuri dimineața.
Bulgaria ne ia fața, din nou. Aderarea la Zona Euro este un țel realizabil, spune FMI După ce au „furat” sute de mii de turiști români doritori de servicii de calitate pe litoral, bulgarii ar putea adera la Zona Euro, din 2025.
Marcel Boloș neagă o creștere a taxelor în 2024: „Nu încape în discuție creșterea TVA” Ministrul Finanțelor neagă zvonurile vehiculate în public despre o posibilă creștere a taxelor, în perioada următoare, în special cea a TVA.
Tunul uriaș dat de Guvernul Ponta: umilință la Washington, daune colosale. România, sentință finală în cazul certificatelor verzi Lovitură de proporții pentru România, din cauza certificatelor verzi introduse de Guvernul Ponta în 2013! Țara noastră trebuie să plătească despăgubiri de peste 40 de milioane de euro după ce am pierdut un proces uriaș la Washington.
CCR a dat undă verde dezincriminării evaziunii fiscale sub 1 milion de euro, dacă prejudiciul este recuperat, cu plata unei penalizări Curtea Constituţională a respins sesizarea privind neconstituţionalitatea proiectului de lege prin care se dezincriminează evaziunea fiscală cu prejudiciu sub un milion de euro, în condițiile în care prejudiciul cauzat, majorat cu 25% din valoarea acestuia, plus dobânzil şi penalităţi, să fie acoperit integral.
Facturi de INFARCT în luna februarie. Bucureștenii care stau la bloc sunt disperați Chiar dacă luna februarie a acestui an a fost cea mai caldă din istorie, bucureștenii se plâng că au primit cele mai mari facturi la încălzire de până acum. Unii locatari care stau în apartamente racordate la sistemul centralizat au primit facturi cu 30% mai mari decât în luna ianuarie.
Fechet, PNL: În România am trecut de la 39 mașini electrice cumpărate în 2016, la peste 38.000, cu fiananțare de la Guvern La fabrica Ford din România se va produce în curând primul autoturism electric, spune ministrul Mediului, Mircea Fechet.
Primul tren din noul lot de 2,5 miliarde de lei s-a stricat la numai câteva ore după ce a ajuns în România Nici bine n-a ajuns în România că primul tren de lotul celor de 2,5 miliarde de lei s-a și stricat. După doar câteva ore, acesta a trebuit să fie trimis înapoi la producător, din cauza unei defecțiuni la alimentarea cu energie.
Cei mai norocoși români! Cine va primi PENSIE după doar 5 ani de muncă O categorie specială de români ar putea primi o pensie consistentă după doar 5 ani de activitate în câmpul muncii.
Plafonarea adaosurilor la preţurile alimentelor de bază, până la 31 decembrie! Anunțul lui Marcel Ciolacu Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că susţine amendamentul PSD, de luni, care prelungeşte plafonarea adaosurilor la preţurile alimentelor de bază până la 31 decembrie 2024. „Zilele viitoare venim şi cu un mecanism îmbunătăţit de plafonare a preţurilor la energie şi gaze, care să ofere un ajutor suplimentar atât populaţiei, cât şi economiei până în 2026”, a mai spus liderul social-democraţilor.
Atac la Protecția Consumatorului. Patronatele consideră că inspectorii ANPC au comportament disproporționat, nejustificat și contraproductiv Reprezentanții Patronatului Concordia consideră că, de multe ori, în urma anumitor controale, acestea se transformă într-un atac al ANPC la reputația celor controlați.
Marcel Boloș: Impozitarea progresivă ar putea fi implementată în România din ianuarie anul viitor Anunț sumbru de la Ministerul de Finanțe. Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în România din ianuarie anul viitor. Asta înseamnă că românii vor plăti taxe mai mari în funcție de cât câștigă.
Cheltuielile cu salariile bugetarilor AU EXPLODAT în ianuarie. Suma este dublă față de cât a estimat guvernul Cheltuielile cu salariile bugetarilor AU EXPLODAT în ianuarie și ridică serioase semne de întrebare în legătură cu estimările făcute de guvern. Astfel, într-o singură lună cheltuielile de personal s-au majorat cu 21%, deși creșterea bugetată PE TOT ANUL era de doar 11%, potrivit datelor prezentate de ZF.
Scad facturile de energie elecgtrică și gaz de la 1 aprilie? Ce taxă ar putea fi eliminată? Valoarea facturilor de gaze naturale și energie elecgtrică ar putea scădea de 1 aprilie, ca urmare a unor ajustări ce ar urma să fie făcute prin modificarea OUG 27/2022 privind plafonarea prețurilor la energie. Documentul a fost deja pus în transparență pe pagina Ministerului Energiei.
Taxă de trecere pe Autostrada dintre Comarnic și Brașov. Ministrul Transporturilor anunță schimbări majore Autostrada Comarnic-Brașov s-ar putea face în parteneriat public-privat, iar pe această autostradă va exista taxă de acces, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.
Efect incredibil al plafonării: PSD arată că se face profit și cu adaos de 9% Efectele măsurii PSD vizând plafonarea prețurilor alimentare se simt și în retail, unde au au apărut lanțuri de magazine românesti care fac afaceri solide cu adaosuri de până la 9%.
Blocaj în administrație: angajații din primării ies în stradă. Haos în domenii-cheie. Sindicaliștii din comerț, protest în fața Ministerului Muncii Un nou val de proteste blochează țara! De astăzi, angajații din primării reiau protestele și intră în grevă japoneză și grevă de avertisment din cauza salariilor. Sindicaliștii spun că, de ani de zile, veniturile în administrație nu au mai fost majorate și amenință cu o grevă generală care ar putea bloca alegerile din iunie. Și angajații din comerț ies în stradă azi în fața Ministerului Muncii, din cauza nivelului de salarizare.
Otrava de la raft: alimente pline de substanțe periculoase, retrase din magazinele românești. Avertisment ANSVSA Nu știm ce mâncăm și riscăm să ne îmbolnăvim din cauza produselor pe care le consumăm zilnic. Foarte multe dintre produsele care ajung pe mesele românilor sunt, de fapt, otrăvuri. Inspectorii de la ANSVSA au retras în ultimii ani sute de alimente de pe rafturile magazinelor după ce au descoperit substanțe periculoase. Înghețata, dulciurile, deserturile, dar și legumele, fructele sau carnea sunt printre produsele retrase cel mai des.
Câciu: 400 milioane de euro disponibile pentru IMM-uri pe o nouă linie de finanţare Ministrul Investiţiillor şi Proiectelor Europene Adrian Câciu a anunţat că 400 milioane de euro vor fi disponibile pentru întreprinderile mici şi mijlocii, pe o nouă linie de finanţare, fiindcă o nouă etapă Start Up Nation se va desfăşura începând cu al doilea trimestru al acestui an, după ce a fost ajuns la un acord cu cei de la Comisia Europeană.
România, ținta unor atacuri cibernetice, la nivel național, lansate la scurt timp după votul privind tezaurul de la Moscova România a înregistrat în ultimele două zile, la nivel național, o serie de atacuri de tip DDoS îndreptate împotriva unor organizații din sectorul financiar-bancar, cât și asupra unor instituții publice.
Boloș: Gata cu declarațiile vamale tipărite, de astăzi avem un sistem nou de declarare a mărfurilor Sistemul destinat procesării declaraţiilor vamale de export care presupunea prezentarea documentelor pe hârtie a fost înlocuit de sâmbătă cu unul nou - Sistemul de export automatizat - AES RO, care va permite efectuarea controalelor vamale mai rapid şi eficient, a anunţat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, pe pagina sa de Facebook.
2025, anul apocalipsei fiscale. Ce taxe vor exploda după alegeri, când statul va rămâne fără bani în visterie Un nou semnal de alarmă vine de la experți. Anul 2025 ar putea fi anul noilor taxe pentru a aduce bani la buget.
Comisia Europeană alocă 500 de milioane euro pentru a intensifica producţia de muniţii, dintr-un total de 2 miliarde. Unul dintre proiecte include și România Comisia Europeană a aprobat, vineri, finanțarea cu 500 milioane euro, prevăzută în Actul privind sprijinirea producţiei de muniţii (ASAP), a 31 de proiecte de dezvoltare a capacităților de producție de muniție, printre care și construirea unei fabrici de pulberi pentru muniţie în România. Ministrul Economiei, Radu Oprea, spune că fabrica din țara noastră, construită cu Rheinmetall, va produce „cea mai performantă pulbere din lume la ora actuală”.
Marcel Boloș, lobby pentru IMM-uri: Aceste mici afaceri sunt o parte esenţială a economiei, pentru care trebuie să ne luptăm Afacerile mici sunt o parte esenţială a economiei, pentru care trebuie să ne luptăm, întrucât generează locuri de muncă şi venituri în comunităţile mici, susţin familii şi aduc inovaţie, afirmă ministrul Finanţelor, Marcel Boloş. Liberalul susține că micile afaceri sunt o parte esențială a economiei, "pentru care trebuie să ne luptăm" întrucât "generează locuri de muncă și venituri în comunitățile mici, susțin familii și aduc inovație".
Comisia Europeană a aprobat cererea României privind Start Up Nation, ediţia a patra. Despre ce sumă este vorba: anunțul ministrului Economiei Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului Ştefan Radu Oprea a anunţat că, joi, Comisia Europeană a aprobat cererea României de a avea ProgramulStart Up Nation, ediţia a patra, fiind vorba despre 400 de milioane euro, bani europeni.