Românii primesc, de mâine, vouchere de 500 de lei pentru încălzire Vești bune pentru familiile cu venituri mici și persoanele singure. De la 1 noiembrie oamenii vor beneficia de ajutor pentru încălzirea locuinței. Acesta se acordă în funcție de venituri și poate ajunge până la 500 de lei.
Scumpirile ne lovesc după alegeri! Anul nou vine cu NOI majorări Anul viitor ar putea aduce scumpiri în lanț! Deși a promis contrariul, Guvernul ar putea să crească TVA la toate produsele pentru care în prezent se aplică o cotă redusă de taxare. Analiștii economici trag semnale de alarmă și spun că lucrurile nu sunt deloc roz, așa cum susțin guvernanții.
Guvernul anunță vouchere pentru inovare: cine beneficiază de program. Suma totală: 8 milioane de lei Guvernul va aproba voucherele pentru inovare, un program-pilot de 8 milioane de lei pe care îl va extinde în viitor, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.
Salariile scad în acest domeniu. Prea mulți oameni vor să lucreze ca IT-iști Angajații din domeniul IT au început să primească salarii mult mai mici în 2024 față de anii precedenți. Criza din IT este tot mai gravă iar mulți specialiști nu își mai găsesc de muncă sau primesc oferte de salariu mult sub așteptările lor.
Angajații români scapă de plata unei părți din contribuțiile sociale: se cere transferul către angajator Angajații români vor scăpa de plata unei părți din contribuțiile sociale, ceea ce înseamnă că salariile ar putea crește după ce Guvernul va modifica Codul Fiscal, la cererea Consiliului Europei.
Ce promit politicienii versus mesajul pe care îl transmit la Bruxelles: contradicții uriașe. CAPCANELE ascunse în spatele discursurilor electorale Contradicție uriașă între ce promit politicienii în fața alegătorilor și ce promit în fața oficialilor de la Bruxelles! În timp ce în țară candidații promit că nu vor crește impozitul pe venit, că nu vor modifica TVA și nici pragul de impozitare la IMM-uri, în planul fiscal ajuns pe masa Comisiei anunță exact contrariul.
Țara care a încetat să mai imprime banii, ca să economisească bani Banca Centrală din Argentina și-a reziliat contractul cu monetăria locală de a tipări bancnote în valori de 1.000 pesos (0,98 USD) și 2.000 pesos (1,9 USD) din cauza costului ridicat. Potrivit La Nacion, angajații monetăriei au fost trimiși în concediu forțat.
Marius Popescu, președintele ACAR: Aviația comercială românească nu poate fi lăsată deoparte. Dezvoltarea ei trebuie să fie o prioritate națională Marius Popescu, președintele Asociației Companiilor Aeriene Românești ”Carpathia”, cunoscut pentru expertiza sa amplă și poziția fermă față de problemele aviației românești, oferă în acest interviu o analiză incisivă asupra decalajului dintre TAROM și operatorii privați care se dezvoltă accelerat.
Bugetul României, sub lupa FMI. O comisie de experți internaționali va ajunge în țară săptămâna viitoare: principalele previziuni ale specialiștilor O comisie a Fondului Monetar Internaţional va efectua o vizită la Bucureşti săptămâna viitoare pentru a analiza recentele evoluţii economice şi financiare. Conform ultimelor analize ale comisiei, economia țării noastre este într-o ușoară scădere.
Escrocherie în numele Bursei de Valori București: dacă primești un astfel de apel, anunță de urgență poliția! Tot mai mulți români cad în plasa escrocilor care au găsit o nouă metodă de a-i înșela. Aceștia susțin că lucrează la Bursa de Valori și cer date personale de pe cardurile și buletinele oamenilor.
Criză în România! Ni se pregătesc noi TAXE după alegeri Guvernul analizează majorarea mai multor taxe după alegeri, începând de anul viitor după ce deficitul bugetar este estimat să atingă 8% din Produsul Intern brut în acest an. Românii sunt disperați și se gândesc cu groază la cum se vor descurca cu plata facturilor și cum își vor împărți banii pentru a se putea descurca.
SITUAȚIE DRAMATICĂ! Românii fac economie la mâncare pentru a-și plăti ratele Tot mai mulți europeni fac economie la mâncare pentru a-și putea plăti ratele. Potrivit unui sondaj, în ultimul an, mai mult de unul din zece europeni a fost nevoit să renunțe la unele produse de bază.
Sporuri salariale de 15% pentru o anumită categorie de angajați. Cât de afectați sunt de câmpul electromagnetic Angajații Prefecturii Gorj ar putea primi un spor de până la 15% din salariul de bază pentru condiții de muncă vătămătoare, în urma unei evaluări a câmpului electromagnetic din birourile instituției.
Economia globală, în pericol să rămână BLOCATĂ! Avertisment dur de la FMI: ce îi așteaptă pe români din ianuarie Fondul Monetar Internațional recunoaște că oamenii o duc mai greu cu banii. Familiile sunt încă afectate de prețurile ridicate, iar creșterea globală este anemică. Mai mult, FMI prognozează că produsul intern brut global va încetini treptat până la 3,1% în 2029, în scădere de la 3,2% anul acesta, ceea ce reprezintă o reducere semnificativă față de media de 3,8% înregistrată între 2000 și 2019.
Cu cât cresc PENSIILE după indexarea din ianuarie. Ultimele calculele exclusive, la Realitatea PLUS Avem calculele care arată cu cât cresc pensiile după indexarea din ianuarie. Ultimul procent avansat de șeful Casei de Pensii este de 12%. Datele Ministerului Muncii arată însă că sunt 200 de mii de români care vor rămâne cu pensiile înghețate. Între timp, simulările arată că românii cu venituri mici vor rămâne cu pensii mici chiar și după indexare.
Fondurile de pensii private obligatorii au înregistrat o creștere semnificativă, Care este valoarea lor la finalul trimiestrului trei? Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 149,95 miliarde lei, la finalul lunii septembrie 2024, în creştere cu 28% faţă de nivelul înregistrat la aceeaşi dată din 2023, arată datele statistice ale Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
Prețurile carburanților au sărit în aer. Cu cât s-a scumpit motorina și benzina în această lună? Preţurile carburanţilor au explodat în octombrie. Benzina şi motorina s-au scumpit chiar şi cu 40 de bani pe litru, iar economiştii avertizează că schimbarea adusă Codului Fiscal, care aduce un impozit suplimentar pentru companiile de petrol şi gaze, se va simţi tot în buzunarele şoferilor.
România pe datorie. Gaura din buget a ajuns la 52% din PIB. Unde se duc banii împrumutați de guvern Datoria administraţiei publice (datoria guvernamentală) a urcat, în iulie 2024, până la 876,288 miliarde lei, de la 860,331 miliarde de lei în luna precedentă.
Săptămână decisivă pentru plafonare. Noi discuții la Ministerul Agriculturii. Zeci de mii de produse ar urma să se ieftinească Urmează o săptămână decisivă pentru românii împovărați de scumpiri. Ministrul Agriculturii va discuta cu retailerii și procesatorii despre plafonarea adaosului comercial la alimentele autohtone.
Etichete mincinoase! Cum suntem țepuiți la raft pe banii noștri Practică înșelătoare în supermarketurile din România! Pe etichetele tot mai multor legume se menționează că acestea provin din două sau mai multe țări. Experții spun că situația îi induce în eroare pe oameni și încalcă legea.
Schimbări majore pentru bugetari! Sporuri limitate, reintroducerea grilelor, noi coeficienți de ierarhizare Guvernul României pregătește schimbări majore în sistemul de salarizare a angajaților din sectorul public, având în vedere o serie de măsuri, precum limitarea sporurilor, reintroducerea grilelor salariale și stabilirea unor noi coeficienți de ierarhizare.
ANAF va trimite Declarația unică deja completată cu veniturile încasate și sumele datorate. De când intră în funcțiune noul sistem? - DOCUMENT Anul fiscal 2025 aduce o schimbare uriașă în sistemul ANAF. Fiscul le va transmite contribuabililor Declarația unică precompletată cu datele privind veniturile realizate și impozitul aferent datorat, precum și baza de calcul pentru CAS și CASS, conform informațiilor disponibile în bazele de date. Actul normativ a fost lansat vineri în dezbatere publică, iar noile documente vor ajunge la contribuabili în primăvara anului 2026.
Guvernul a publicat PLANUL de reducere a deficitului bugetar excedentar într-un interval de 7 ani Ministerul Finanţelor a pus în transparenţă Planul bugetar-structural naţional pe termen mediu - 2025-2031, care prevede asigurarea unei traiectorii de ajustare a deficitului bugetar pentru o perioadă de 7 ani având ca punct de pornire un deficit bugetar estimat de 7,9% pentru anul 2024 şi ca punct de sfârşit anul 2031 cu un deficit bugetar de 2,5% din PIB.
Alerta economică: Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după nouă luni din acest an Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din acest an, de la 4,57% din PIB la opt luni, potrivit datelor transmise vineri de Ministerul Finanţelor Publice.
Europarlamentarul Daniel Buda explică: De ce plafonarea adaosului comercial va sufoca producătorii români În ultima vreme, discuțiile despre costurile de trai și prețurile produselor pe piață au fost în centrul atenției, iar una dintre propunerile care a stârnit controverse este plafonarea adaosului comercial pentru produsele românești. Europarlamentarul și liderul PNL Cluj, Daniel Buda, a abordat acest subiect, oferind o viziune liberală asupra acestei chestiuni.
Vești proaste pentru pensionari! Pierd ajutorul de la stat de 1400 de lei Autoritățile au decis să retragă sprijinul financiar de 1.400 de lei pentru încălzirea locuinței destinat pensionarilor și altor persoane vulnerabile, anunțând că acest ajutor nu va mai fi acordat în sezonul rece 2023-2024.
De ce se tem companiile din România că după alegeri vine tăvălugul fiscal: „Un deficit de 8% din PIB este periculos” În absenţa unui proiect de buget pe 2025, investitorii se tem de "o terapie de şoc, adică taxe surprinzătoare impuse sectorului privat", spune Radu Burnete, director executiv al Confederaţiei Patronale Concordia, într-un interviu pentru Reuters.
Septembrie, luna în care Dacia nu a mai fost cel mai mare constructor auto din România Producția de automobile în România nu a mai fost condusă de Dacia, în lune septembrie 2024. Ford Craiova a preluat ștafeta de cel mai mare constructor auto de la noi.
Avertismentul de la FMI: „Austeritatea fiscală s-ar putea să nu fie o măsură bună în aceste momente” Fondul Monetar Internațional (FMI) atrage atenția că, după o lungă perioadă de relaxare a fiscalității, în UE, revenirea bruscă la măsuri de austeritate va duce la adevărate blocaje în economie.
Un contabil mai „special”. Radia firme cu datorii imense la stat. DNA a intrat pe fir Un expert contabil a ajuns pe mâna procurorilor DNA după ce a ajutat mai multe persoane să-și radieze firmele, deși aveau datorii imense la bugetul de stat.